Ամանորյա բաղադրատոմս․ Պասուց տոլմայի պատրաստման եղանակը և գաղտնիքները

Դիտումներ 1113

Ամանորյա բաղադրատոմս․ Պասուց տոլմայի պատրաստման եղանակը և գաղտնիքները

Բաղադրամասեր

  • Թթու կաղամբ,

  • 2 բաժակ կարմիր լոբի,

  • 2 բաժակ սիսեռ,

  • 2 բաժակ ոսպ,

  • 2 բաժակ ձավար,

  • 500 գրամ տոմատ ,

  • 500 գրամ բուսական յուղ ,

  • 500 գրամ սոխ ,

  • 1 փունջ մաղադանոս ,

  • 1 փունջ համեմ,

  • Աղ, պղպեղ

 

Պատրաստման եղանակը

  • Հինգ ժամով թրջել լոբին և սիսեռը: Առանձին կաթսաների մեջ եփել լոբին, ոսպը, սիսեռը, ապա խառնել իրար:

  • Սոխը մաքրել, մանր կտրատել և տապակել բուսական յուղի մեջ: Ավելացնել ձավարը, տապակել ևս 5 րոպե:

  • Ավելացնել լոբու զանգվածը, ապա 300 գրամ տոմատ:

  • Կանաչեղենը լվանալ և մանր կտրատել: Ավելացնել աղ, պղպեղ, լավ խառնել, հանել կրակից: Թողնել, որ սառչի:

  • Կաղամբի տերևները լվանալ սառը ջրով: Հիշեցնենք, որ պասուց տոլմայի համար անհրաժեշտ է թթու կաղամբ, բայց եթե չունեք, կարող եք պատրաստել սովորական կաղամբից` նախապես եռացնելով աղի ջրի մեջ մոտ 7-8 րոպե:

  • Տերևների վրա լցնել միջուկն ու փաթաթել: Դնել կաթսայի մեջ, տոմատի մնացուկը խառնել 3 բաժակ ջրով և լցնել կաթսայի մեջ:

  • Վերևից դնել ափսե և եփել մարմանդ կրակի վրա: Բարի ախորժակ:



Պատրաստում է Հեղինեն





Ամենաընթերցվածը