Ամանորյա աղցանի պատրաստման եղանակը․ Բոլոր հյուրերը միշտ բաղադրատոմսն են խնդրում

Դիտումներ 313
Ամանորյա աղցանի պատրաստման եղանակը․ Բոլոր հյուրերը միշտ բաղադրատոմսն են խնդրում

🥗 Արագ, բայց հիշվող ամանորյա աղցան

երբ ժամանակը քիչ է, բայց ուզում ես տոնական սեղան

Ամանորյա եռուզեռի մեջ բոլորս էլ հայտնվում ենք մի իրավիճակում, երբ սեղանին ուզում ենք տեսնել ինչ-որ նոր բան, բայց ժամանակը սեղմում է։ Մեկը դեռ նվերներ է փաթեթավորում, մյուսը հյուրերի ցուցակն է ճշտում, իսկ խոհանոցում արդեն հերթով եփվում են ավանդական ուտեստները։ Եվ հենց այդ պահին առաջանում է ամենակարևոր հարցը՝
«Ի՞նչ արագ, բայց արժանի աղցան պատրաստեմ Ամանորի սեղանի համար»։

Այս աղցանը հենց այդ պահերի համար է ստեղծված։ Այն պատրաստվում է շատ արագ, չի պահանջում բարդ տեխնիկա կամ երկար եփում, բայց ունի թարմություն, գույն և համ, որը հեշտությամբ մրցում է «ծանր» տոնական աղցանների հետ։ Սա այն տարբերակն է, որը հատկապես գնահատում են երիտասարդները, ժամանակ խնայող մարդիկ և նրանք, ովքեր չեն սիրում չափազանց ծանր ու յուղոտ ուտեստներ։

Ինչու է այս աղցանը իսկական փրկություն

 

 

 

Այս աղցանի ուժը պարզության մեջ է։ Այն բաղկացած է հասանելի մթերքներից, բայց ճիշտ համադրությամբ դառնում է ամբողջական ու հիշվող։
✔ պատրաստվում է 5–10 րոպեում
✔ թարմ է և թեթև
✔ գեղեցիկ տեսք ունի
✔ հարմար է նաև հաջորդ օրվա համար

Ամանորյա սեղանին այս աղցանը հաճախ դառնում է հենց այն «թեթև շունչը», որը հավասարակշռում է ծանր մսային ու մայոնեզային ուտեստները։

Բաղադրամասեր

 

 


Թարմ կաղամբ – 300 գ

  • Կանաչ խնձոր – 1 մեծ կամ 2 փոքր

  • Ապխտած հավ կամ որակյալ երշիկ – 200 գ

  • Եգիպտացորեն (պահածոյացված) – 1 բանկա

  • Մայոնեզ – ըստ ճաշակի

  • Կիտրոնի հյութ – 1 ճաշի գդալ

  • Աղ – ըստ ճաշակի

  • Սև պղպեղ – ցանկության դեպքում

👉 Եթե ուզում եք ավելի թեթև տարբերակ, մայոնեզի մի մասը կարող եք փոխարինել թթվասերով կամ յոգուրտով։

Պատրաստման քայլերը

1․ Կաղամբը

Կաղամբը մանր կտրատում ենք, մի փոքր աղ ավելացնում և ձեռքով թեթևակի տրորում, որպեսզի փափկի։ Սա աղցանին տալիս է ավելի հաճելի կառուցվածք և թույլ է տալիս, որ սոուսը լավ ներծծվի։

2․ Խնձորը

Խնձորը լվանում ենք, մաքրում կորիզից և կտրատում բարակ շերտերով կամ ծղոտաձև։ Անմիջապես վրան կաթեցնում ենք կիտրոնի հյութը, որպեսզի չսևանա և պահպանի իր թարմությունը։

3․ Մսային բաղադրիչը

Ապխտած հավը կամ երշիկը կտրատում ենք բարակ շերտերով։ Ապխտած համը այս աղցանի կարևոր մասն է՝ այն տալիս է խորություն և տոնական նոտա։

4․ Եգիպտացորենը

Եգիպտացորենը քամում ենք հեղուկից և ավելացնում ընդհանուր ամանի մեջ։ Այն տալիս է քաղցրություն և գույն։

5․ Խառնումը

 

Բոլոր բաղադրիչները միավորում ենք մեծ ամանի մեջ, ավելացնում մայոնեզը, ըստ ցանկության՝ սև պղպեղ, և զգուշորեն խառնում։

📌 Խորհուրդ․ այս աղցանը լավ է ստացվում, եթե մատուցումից առաջ 15–20 րոպե թողնեք սառնարանում։

Մատուցման տարբերակներ

  • Մեծ ապակյա ամանի մեջ՝ գունային շերտերը երևան

  • Անհատական բաժակների մեջ՝ ավելի ժամանակակից և գեղեցիկ

  • Կանաչ աղցանի տերևների վրա՝ թեթև և տոնական տեսքի համար

Ինչու են հյուրերը սիրում այս աղցանը

Այս աղցանը չի փորձում «ծանր» լինել կամ մրցել ավանդական Օլիվիեի հետ։ Այն իր տեղն ունի՝ թարմ, պարզ և հասկանալի։ Խնձորի թեթև թթվաշությունը, կաղամբի խրթխրթանությունը և ապխտած մսի բույրը միասին ստեղծում են համ, որը շատ արագ է սպառվում սեղանից։

Շատ հաճախ հենց այս աղցանն է լինում առաջինը, որը վերջանում է, որովհետև այն հեշտ է ուտվում և չի ծանրացնում։

Ո՞ւմ համար է այս աղցանը

 

 

  • նրանց համար, ովքեր քիչ ժամանակ ունեն

  • նրանց համար, ովքեր ուզում են թեթև տարբերակ

  • նրանց համար, ովքեր սիրում են պարզ, բայց խելացի համադրություններ

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը