Ամանորյա աղցանի պատրաստման եղանակը․ Բոլոր հյուրերը միշտ բաղադրատոմսն են խնդրում

🥗 Արագ, բայց հիշվող ամանորյա աղցան
երբ ժամանակը քիչ է, բայց ուզում ես տոնական սեղան
Ամանորյա եռուզեռի մեջ բոլորս էլ հայտնվում ենք մի իրավիճակում, երբ սեղանին ուզում ենք տեսնել ինչ-որ նոր բան, բայց ժամանակը սեղմում է։ Մեկը դեռ նվերներ է փաթեթավորում, մյուսը հյուրերի ցուցակն է ճշտում, իսկ խոհանոցում արդեն հերթով եփվում են ավանդական ուտեստները։ Եվ հենց այդ պահին առաջանում է ամենակարևոր հարցը՝
«Ի՞նչ արագ, բայց արժանի աղցան պատրաստեմ Ամանորի սեղանի համար»։
Այս աղցանը հենց այդ պահերի համար է ստեղծված։ Այն պատրաստվում է շատ արագ, չի պահանջում բարդ տեխնիկա կամ երկար եփում, բայց ունի թարմություն, գույն և համ, որը հեշտությամբ մրցում է «ծանր» տոնական աղցանների հետ։ Սա այն տարբերակն է, որը հատկապես գնահատում են երիտասարդները, ժամանակ խնայող մարդիկ և նրանք, ովքեր չեն սիրում չափազանց ծանր ու յուղոտ ուտեստներ։
Ինչու է այս աղցանը իսկական փրկություն
Այս աղցանի ուժը պարզության մեջ է։ Այն բաղկացած է հասանելի մթերքներից, բայց ճիշտ համադրությամբ դառնում է ամբողջական ու հիշվող։
✔ պատրաստվում է 5–10 րոպեում
✔ թարմ է և թեթև
✔ գեղեցիկ տեսք ունի
✔ հարմար է նաև հաջորդ օրվա համար
Ամանորյա սեղանին այս աղցանը հաճախ դառնում է հենց այն «թեթև շունչը», որը հավասարակշռում է ծանր մսային ու մայոնեզային ուտեստները։
Բաղադրամասեր
Թարմ կաղամբ – 300 գ
-
Կանաչ խնձոր – 1 մեծ կամ 2 փոքր
-
Ապխտած հավ կամ որակյալ երշիկ – 200 գ
-
Եգիպտացորեն (պահածոյացված) – 1 բանկա
-
Մայոնեզ – ըստ ճաշակի
-
Կիտրոնի հյութ – 1 ճաշի գդալ
-
Աղ – ըստ ճաշակի
-
Սև պղպեղ – ցանկության դեպքում
👉 Եթե ուզում եք ավելի թեթև տարբերակ, մայոնեզի մի մասը կարող եք փոխարինել թթվասերով կամ յոգուրտով։
Պատրաստման քայլերը
1․ Կաղամբը
Կաղամբը մանր կտրատում ենք, մի փոքր աղ ավելացնում և ձեռքով թեթևակի տրորում, որպեսզի փափկի։ Սա աղցանին տալիս է ավելի հաճելի կառուցվածք և թույլ է տալիս, որ սոուսը լավ ներծծվի։
2․ Խնձորը
Խնձորը լվանում ենք, մաքրում կորիզից և կտրատում բարակ շերտերով կամ ծղոտաձև։ Անմիջապես վրան կաթեցնում ենք կիտրոնի հյութը, որպեսզի չսևանա և պահպանի իր թարմությունը։
3․ Մսային բաղադրիչը
Ապխտած հավը կամ երշիկը կտրատում ենք բարակ շերտերով։ Ապխտած համը այս աղցանի կարևոր մասն է՝ այն տալիս է խորություն և տոնական նոտա։
4․ Եգիպտացորենը
Եգիպտացորենը քամում ենք հեղուկից և ավելացնում ընդհանուր ամանի մեջ։ Այն տալիս է քաղցրություն և գույն։
5․ Խառնումը
Բոլոր բաղադրիչները միավորում ենք մեծ ամանի մեջ, ավելացնում մայոնեզը, ըստ ցանկության՝ սև պղպեղ, և զգուշորեն խառնում։
📌 Խորհուրդ․ այս աղցանը լավ է ստացվում, եթե մատուցումից առաջ 15–20 րոպե թողնեք սառնարանում։
Մատուցման տարբերակներ
-
Մեծ ապակյա ամանի մեջ՝ գունային շերտերը երևան
-
Անհատական բաժակների մեջ՝ ավելի ժամանակակից և գեղեցիկ
-
Կանաչ աղցանի տերևների վրա՝ թեթև և տոնական տեսքի համար
Ինչու են հյուրերը սիրում այս աղցանը
Այս աղցանը չի փորձում «ծանր» լինել կամ մրցել ավանդական Օլիվիեի հետ։ Այն իր տեղն ունի՝ թարմ, պարզ և հասկանալի։ Խնձորի թեթև թթվաշությունը, կաղամբի խրթխրթանությունը և ապխտած մսի բույրը միասին ստեղծում են համ, որը շատ արագ է սպառվում սեղանից։
Շատ հաճախ հենց այս աղցանն է լինում առաջինը, որը վերջանում է, որովհետև այն հեշտ է ուտվում և չի ծանրացնում։
Ո՞ւմ համար է այս աղցանը

-
նրանց համար, ովքեր քիչ ժամանակ ունեն
-
նրանց համար, ովքեր ուզում են թեթև տարբերակ
-
նրանց համար, ովքեր սիրում են պարզ, բայց խելացի համադրություններ
