Ամանորին պատրաստու՞մ եք խաշլամա. Փորձեք այս բաղադրատոմսը
Ձեզ հարկավոր է.
Տավարի միս 1.5 կգ
Սոխ
Լոլիկ
Պղպեղ
Սմբուկ
Կարտոֆիլ
Գարեջուր
Կանաիչներ
Չոր համեմունքներ
Աղացած սև պղպեղ
Աղ
Սմբուկը կիսով չափ կտրատում ենք, այնուհետև կտրում ենք մոտ 1 սմ հաստությամբ շերտեր կամ կարելի է շրջանաձև կտրատել:
Սմբուկը լավ աղացեք և թողեք 15-20 րոպե, որպեսզի դառնությունը դուրս գա։
Կտրեք սոխը կես օղակների տեսքով:
Սոխը դնել հաստ պատերով թավայի հատակին, լավագույն դեպքում վերցնել մի կաթսա։
Լվացեք տավարի միսը, չորացրեք և կտրեք մեծ կտորների:
Սոխից հետո հաջորդ շերտին դնել տավարի միսը։
Համեմեք աղով և պղպեղով:
Շաղ տալ չոր համեմունքներ ըստ ճաշակի:
Հաջորդ շերտում դնում ենք սմբուկները:
Լվացեք պղպեղը, չորացրեք և միջուկը հանեք։ Պղպեղը կտրատել մեծ կտորներով:
Լոլիկը կտրատել շերտերով։ Դուք կարող եք առաջին հերթին հեռացնել կեղևը դրանցից:
Սմբուկի վրա հաջորդ շերտով շարում ենք լոլիկը և պղպեղը։
Կլպել կարտոֆիլը և կտրատել մեծ կտորներով։
Կարտոֆիլը դնել վերին շերտի մեջ, ցանկության դեպքում կարող եք թեթև աղ ավելացնել։
Ճաշատեսակի վրա շաղ տալ կտրատած թարմ խոտաբույսեր - ես ունեմ սամիթ և համեմ: Լվացեք կանաչիները և չորացրեք:
Մեկ բաժակ գարեջուր լցնել կաթսայի մեջ, ավել հեղուկ չավելացնել։ Խաշելու ընթացքում ալկոհոլը գոլորշիանալու է։
Խաշլամայով կաթսան դնել վառարանի վրա, մարմանդ կրակի վրա հասցնել եռման, ապա նվազագույն աստիճանի։ Խաշլաման շոգեխաշել 2-3 ժամ՝ բանջարեղենն ու միսը հյութ կթողնեն և բավականաչափ հեղուկ կլինի։
2,5 ժամ հետո իմ խաշլաման պատրաստ էր։ Բույրը պարզապես անմահական էր: