Ամանորին պատրաստելու եմ Կիևյան տորթ, սակայն նոր բաղադրատոմսով․ Ոչ ոք չգիտի սա․ Ձեզ կասեմ բաղադրատոմսը
Ձեզ հարկավոր է․
Խմորի համար․
8 ձվի սպիտակուց
1,5 բաժակ շաքարավազ կամ շաքարի փոշի
2 բաժակ ընկույզ
1 բաժակ ալյուր
Կրեմի համար.
8 դեղնուց
1 բաժակ շաքարավազ
3/4 բաժակ կաթ
300 գ կարագ
2-3 ճ.գ. կակաո
1. Սպիտակուցները շաքարավազի կամ շաքարի փոշու հետ հարում ենք խիտ փրփուրի վերածվի: Ավելացնել մանր կտրատած ընկույզն ու մաղած ալյուրը, խառնել։ Բաժանել 2 մասի։
2. Թխել 2 շերտերը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 40-50 րոպե։ Անջատեք ջեռոցը և մի որոշ ժամանակ, հանկարծ ընթացքում և տաք ժամանակ չբացեք ջեռոցը:
3. Պատրաստել կրեմ. Դա անելու համար դեղնուցները շաքարավազի հետ հարել մինչև սպիտակի: Ավելացնել կաթն ու կակաոն։ Խառնուրդը տաքացրեք շատ թույլ կրակի վրա, մինչև թանձրանա, բայց չեռա։ Թողեք հանգստանա։
4. Կարագը հարում ենք՝ ավելացնելով 2-3 ճաշի գդալ սառեցրած կաթ-դեղնուց խառնուրդը և լավ հարում ենք փայտե գդալով (մասնավորապես՝ փայտե, քանի որ դրանով ձեռք է բերվում առանձնահատուկ առաձգականություն և շքեղություն)։
5. Տորթերը բոլոր կողմերից քսել կրեմով և թողնել տորթը մի քանի ժամ, որպեսզի հանգստանա։
Զարդարեք «Կիևյան» տորթը ընկույզով և շոկոլադե սալիկներով (կամ ձեր ցանկությամբ):