Ամանորին պատրաստելու եմ Կիևյան տորթ, սակայն նոր բաղադրատոմսով․ Ոչ ոք չգիտի սա․ Ձեզ կասեմ բաղադրատոմսը

Դիտումներ 622

Ամանորին պատրաստելու եմ Կիևյան տորթ, սակայն նոր բաղադրատոմսով․ Ոչ ոք չգիտի սա․ Ձեզ կասեմ բաղադրատոմսը

Ձեզ հարկավոր է․

Խմորի համար․

8 ձվի սպիտակուց

1,5 բաժակ շաքարավազ կամ շաքարի փոշի

2 բաժակ ընկույզ

1 բաժակ ալյուր

Կրեմի համար.

8 դեղնուց

1 բաժակ շաքարավազ

3/4 բաժակ կաթ

300 գ կարագ

2-3 ճ.գ. կակաո

 



1. Սպիտակուցները շաքարավազի կամ շաքարի փոշու հետ հարում ենք խիտ փրփուրի վերածվի: Ավելացնել մանր կտրատած ընկույզն ու մաղած ալյուրը, խառնել։ Բաժանել 2 մասի։

2. Թխել 2 շերտերը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 40-50 րոպե։ Անջատեք ջեռոցը և մի որոշ ժամանակ, հանկարծ ընթացքում և տաք ժամանակ չբացեք ջեռոցը:

 

 

3. Պատրաստել կրեմ. Դա անելու համար դեղնուցները շաքարավազի հետ հարել մինչև սպիտակի: Ավելացնել կաթն ու կակաոն։ Խառնուրդը տաքացրեք շատ թույլ կրակի վրա, մինչև թանձրանա, բայց չեռա։ Թողեք հանգստանա։



4. Կարագը հարում ենք՝ ավելացնելով 2-3 ճաշի գդալ սառեցրած կաթ-դեղնուց խառնուրդը և լավ հարում ենք փայտե գդալով (մասնավորապես՝ փայտե, քանի որ դրանով ձեռք է բերվում առանձնահատուկ առաձգականություն և շքեղություն)։

 

 

5. Տորթերը բոլոր կողմերից քսել կրեմով և թողնել տորթը մի քանի ժամ, որպեսզի հանգստանա։

Զարդարեք «Կիևյան» տորթը ընկույզով և շոկոլադե սալիկներով (կամ ձեր ցանկությամբ):



Ամենաընթերցվածը