Ահա, թե ինչպիսի տեսք ուներ 90-ականների ամանորյա սեղանը․ Երանի այդ ժամանակները
Ամանորյա աղցան եգիպտացորենով․ Տեսեք ինչքան պարզ է բաղադրատոմսը, իսկ համը անկրկնելի
- Պահածոյացված եգիպտացորեն - 1 բանկա
- Ծովախեցգետնի ձողիկներ - 200 գ
- Ձու - 3 հատ
- Բրինձ - 100 գ
- Մայոնեզ - 4 ճաշի գդալ
- Կանաչիներ - ½ փունջ
- Վարունգ - 100 գ
Ամանորյա տորթ Կապուչինո․ Ահա պատրաստման եղանակը
Բաղադրիչներ.
Խմորի համար․
- Ձու - 6 հատ
- Շաքարավազ - 230 գր.
- Կեֆիր - 350 մլ.
- Բուսական յուղ - 70մլ.
- Կակաո - 60 գր.
- Ալյուր (մաղած) - 350-370 գր.
- Սոդա - 1 ճ/գ
- Փխրեցուցիչ - 1 ճ/գ
- Վանիլին - 1 տուփ
- Աղ
Կրեմի համար․
- Կարագ-300 գր.
- Եփած խտացրած կաթ - մեկուկես բանկա
- Վանիլին (վանիլային շաքար) - 1 տուփ
- Մակկոֆե
Մեղրով ամանորյա թխվածքաբլիթներ. Փորձեք անպայման
Ձեզ հարկավոր է.
Մեղր 100 գ
Շաքարավազ 50 գ
Կարագ 50 գ
Վանիլին - դանակի ծայրով
Աղացած կոճապղպեղ 1 թեյի գդալ
Աղացած հիլ 1 թեյի գդալ
Մշկընկույզ 1 թեյի գդալ
Աղացած դարչին 1 թեյի գդալ
Ցորենի ալյուր 300 գ
Ձու 1 հատ
Ձվի սպիտակուց 1 հատ
Սոդա 1 թեյի գդալ
Շաքարի փոշի 100 գ
Սննդի գունավորիչ
Միացրեք ջեռոցը (ջերմաստիճանը 180 աստիճան):
Կաթսայի մեջ մարմանդ կրակի վրա լուծել մեղրը, կարագը, շաքարավազը, համեմունքները և ավելացնել սոդա: Հեռացնել կրակից: Ալյուրը մաղել։
Ավելացնել մոտ 100 գրամ ալյուր, հունցել խմորը, խմորը հունցելիս ավելացնել ձուն։
Աստիճանաբար ավելացրեք ալյուրի վերջին բաժինը, մինչև խմորը չկպչի ձեր ձեռքերին և տապակին (կարող է մի քիչ ավել կամ մի քիչ ալյուր անհրաժեշտ լինի)։
Սեղանին ալյուր ցանել և խմորը գրտնակել, հաստությունը պետք է լինի մոտ 0,5 սմ, կտրեք ձևերով:Թխման թերթիկի վրա քսել կարագով, խմորը լցնել և թխել 180 աստիճան ջերմաստիճանում 10-15 րոպե։
Թխվածքաբլիթները սառեցրեք և զարդարեք այնպես, ինչպես ցանկանում եք: Ես խառնում եմ 100 գրամ շաքարի փոշին մեկ սպիտակուցի հետ - ստացվում է գլազուր, կարող եք ավելացնել տարբեր ներկանյութեր: