Ահա թե ինչպես կարելի է օգտագործել մեխակը՝ փքվածությունից, թրոմբներից և 15 հիվանդություններից ազատվելու համար
Մեխակի օգտագործումը սկսվում է Հան դինաստիայի ժամանակներից (մ.թ.ա. 207-ից մինչև մ.թ. 220 թվականը): Այն ծամել են վատ շունչը թաքցնելու համար։ Չինական ավանդական բժշկությունը երկար տարիներ օգտագործել է մեխակը՝ մարսողության խանգարման, փորլուծության, ճողվածքի, ռինգվիրտի, ոտքերի սնկերի և այլ սնկային վարակների բուժման համար։
Մեխակի պատմությունը։
Այն Եվրոպա է ժամանել մ.թ. 4-րդ դարում: Այն ժամանակ դա համարվում էր շքեղություն և օգտագործվում էր որպես խառնուրդի մաս՝ հոդատապի բուժման համար: Երբ դա հասանելի դարձավ շատերի համար, այն օգտագործվում էր չինական ավանդական բժշկության նմանությամբ: Հատկապես օգտագործվում է բերանի տհաճ հոտի դեպքում՝ մարսողության խանգարման, գազերի, սրտխառնոցի, փսխման և փորլուծության բուժման համար: Եվ նաև հազի, անպտղության, գորտնուկների, որդերի բուժման, վերքերի բուժման և ատամի ցավի նվազեցման համար։
Մեխակի ակտիվ բաղադրիչը էուգենոլի յուղն է: Այս յուղը կազմում է մեխակի ընդհանուր զանգվածի 60-90%-ը։ Արդյունքում այն ոչնչացնում է բակտերիաները, վիրուսները և սնկերը։ Այն նաև գործում է որպես հակասեպտիկ, անալգետիկ, խորխաբեր, մարսողական խթանիչ, բուրավետ, հակասպազմոդիկ, տիպ և այլ կիրառումներ:
Ցավի բուժում մեխակի յուղով։
Բամբակյա հատվածին մի քանի կաթիլ մեխակի յուղ լցրեք, գնդակը դրեք ատամի ցավի տեղում և կծեք։ Բերանը փակ պահեք 5 րոպե, յուղը թեթևացնում է ցավը և սպանում բակտերիաները։
Այնուհետև հանեք բամբակյա շվաբրը և մի բաժակի մեջ խառնեք մեխակի յուղը (6-ից 8 կաթիլ) ջրի և աղի հետ: Մոտ մեկ րոպե ողողեք բերանը այս լուծույթով և դուրս թքեք։ Դուք պետք է ձեզ շատ ավելի լավ զգաք:
Կարևոր նշում․ չնոսրացված մեխակի յուղը կարող է վնասներ և այրվածքներ առաջացնել։ Ուստի համոզվեք, որ այն նոսրացնեք, եթե դա քսեք զգայուն մաշկի վրա: Դուք կարող եք այն օգտագործել անմիջապես ատամի վրա՝ կիրառելով բամբակյա շվաբր։