Եթե թթու վարունգը և թթու կաղամբը այսպես օգտագործեք, ապա շատ հեշտ կնիհարեք
Վիսցերալ ճարպը, որը նաև հայտնի է որպես որովայնի ճարպ, կարող է վտանգավոր լինել և պետք է ուշադիր կառավարվի: Վաղ հետազոտությունները ցույց են տվել, որ բաժանարար մթերքները, որոնք որոշ մարդիկ սիրում են, իսկ մյուսները՝ ատում, նվազեցնում են որովայնի ճարպը:
Վիսցերալ ճարպը լուրջ հիվանդությունների, այդ թվում՝ 2-րդ տիպի շաքարախտի և սրտի հիվանդությունների հիմնական պատճառն է: Ի տարբերություն ճարպի, որը գտնվում է մաշկի տակ, ներքին օրգանների ճարպը մոտ է կենսական կարևոր օրգաններին, այդ թվում՝ սրտին և երիկամներին:
Հայտնի է, որ վարժությունը և հավասարակշռված դիետան կարող են նվազեցնել ներքին օրգանների ճարպը: Բայց կան որոշակի մթերքներ, որոնք կարող են բարելավել որովայնի ճարպի սահմանափակումը:
«Ֆերմենտացված թթուները բակտերիաների աղբյուրն են, որն օգնում է կանխել ներքին օրգանների ճարպի ձևավորումը:
Հետազոտության ընթացքում մկներին տրվել է ֆերմենտացված թթու վարունգ և բարձր յուղայնությամբ դիետա ութ շաբաթվա ընթացքում: KB290-ն արգելակում է ներքին օրգանների կուտակումը: ճարպեր, որոնք առաջացել են ոչ ճիշտ