9 լավագույն մթերքները դիաբետիկների համար՝ նորմալացնում է շաքարի մակարդակը և թեթևացնում բարդությունները

Դիտումներ 820

9 լավագույն մթերքները դիաբետիկների համար՝ նորմալացնում է շաքարի մակարդակը և թեթևացնում բարդությունները

Լավ սնունդը խորհուրդ է տրվում շաքարախտով հիվանդներին, ինչպես նաև դրա զարգացումը կանխելու համար:

Սրանք ավելի հաճախ ամբողջական մթերքներ են, որոնք չեն մշակվում, օրինակ՝ հում մրգերն ու բանջարեղենը: Այս շատ առողջարար մթերքները ձեր սննդակարգում ներառելը կօգնի բավարարել ձեր սննդային կարիքները, նվազեցնել շաքարախտի, ինչպես նաև սրտի հիվանդությունների հետ կապված բարդությունների ռիսկը: Իհարկե, պարտադիր չէ, որ այս ցանկի մթերքները լինեն միայն այն սննդամթերքները, որոնք դուք ուտում եք, սակայն դրանց ներառումը կօգնի բարելավել ձեր ընդհանուր առողջությունը:

Առաջարկվող մթերքներ դիաբետով հիվանդների համար

 

 

Լավ մթերքների այս ցանկն ընտրվել է ցածր գլիկեմիկ ինդեքսով: Ինչպես նաև վիտամինների և հանքանյութերի առկայությունը, ինչպիսիք են՝ կալցիումը, կալիումը, մագնեզիումը, A, C և D վիտամինները և բջջանյութը:

1. Ցիտրուսային մրգեր
Այս տեսակի մթերքները հարուստ են լուծվող մանրաթելերով, որոնք օգնում են կարգավորել արյան գլյուկոզան և արյան ճնշումը:

2. Մուգ կանաչ բանջարեղեն
Հատկապես սպանախ, բրոկկոլի և բրյուսելյան կաղամբ: Բացի այն, որ դրանք շատ ցածր կալորիականությամբ են, նրանք օգնում են բարելավել արյունը երկաթի միջոցով:

3. Ընկույզ
Նրանք օգտակար են արյան մեջ գլյուկոզայի և լիպիդների մակարդակը վերահսկելու համար: Արդյունքում՝ ածխաջրերի փոխարեն օրական 5-7 ընկույզ ուտելն օգնում է վերահսկել արյան գլյուկոզան՝ չազդելով քաշի վրա:

Ձեր ամենօրյա սննդակարգում ընկույզների ներառումը գիտականորեն ապացուցված է, որ օգնում է վերահսկել արյան մեջ գլյուկոզի և լիպիդների մակարդակը:

4. Հապալաս
Նրանք հարուստ են ֆիտոնուտրիենտներով, նյութեր, որոնք օգնում են բջիջներին չտուժել մուտացիաներից, որոնք կարող են հանգեցնել քաղցկեղային բջիջների: Եվ նաև այս հատապտուղները նվազեցնում են խոլեստերինի մակարդակը։



5. Լոլիկ
Նրանք C և A վիտամինների հիանալի աղբյուր են: Երկու վիտամիններն էլ օգտակար են մաշկի համար, եթե դուք շաքարախտ ունեք: Կարևոր է դրանք ներառել ձեր ամենօրյա սննդակարգում, քանի որ դրանք արագ բուժում են վերքերը և օգնում են սպիական հյուսվածքի ձևավորմանը:

6. Լոբի
Անկախ նրանից, թե դուք նախընտրում եք սև, կարմիր, սպիտակ կամ սև լոբի, լոբիները հագեցած են բջջանյութով, սպիտակուցներով, մագնեզիումով և կալիումով: Կես բաժակ լոբի պարունակում է 50 գրամ միս՝ առանց այն հագեցած ճարպերի, որոնք կարող են ունենալ միսը:

 

 

7. Ավոկադո
Հարուստ, յուղալի և առողջ մոնոչհագեցած ճարպերով լի ավոկադոն դանդաղեցնում է մարսողությունը և նաև օգնում է կանխել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի հանկարծակի աճը ուտելուց հետո: Լավ ճարպերով հարուստ դիետան կարող է օգնել ձեզ վերադառնալ ձեր ինսուլինի դիմադրության ուղուն: Արդյունքում, երկարաժամկետ հեռանկարում հանգեցնում է արյան մեջ գլյուկոզայի ավելի կայուն մակարդակի:

8. Լոբազգիներ
Շաբաթական ճաշացանկը պլանավորելիս հաշվի առեք լոբազգիներ պատրաստել շաբաթական առնվազն 2 անգամ: Բոլոր տեսակի հատիկներում լուծվող մանրաթելը դանդաղեցնում է արյան շաքարի բարձրացումը։

9. Խնձորներ
Առողջության համար իրենց բազմաթիվ առավելությունների պատճառով դրեք դրանք ձեր սննդակարգի կենտրոնում: Խնձորները բնականաբար ցածր կալորիաներ են պարունակում, և դրանց բարձր մանրաթելային պարունակությունը (4 գ) արագ հագեցնում է ձեզ: Նրանք նաև պայքարում են վատ խոլեստերինի դեմ և նորմալացնում արյան գլյուկոզի բարձր և ցածր մակարդակը:



Ամենաընթերցվածը