Գարեջուր կարելի է խմել, թե ոչ․ Բժիշկը վերջնական պատասխանել է այս հարցին

Դիտումներ 119
Գարեջուր կարելի է խմել, թե ոչ․ Բժիշկը վերջնական պատասխանել է այս հարցին

 

Տղամարդկանց համար գարեջրի վնասն այն է, որ այն հրահրում է նյութերի արտադրությունը, որոնք ճնշում են արական սեռական օրգանների տեստոստերոնի մակարդակը։ սրտացավ

Ֆիտոէստրոգենները, ըստ վերջին տվյալների, դանդաղեցնում են կալցիումի տարրալվացման գործընթացը, որն օգտակար է ատամների, մազերի և եղունգների առողջության համար։ Ըմպելիքը կարող եք օգտագործել մազերի ամրացնող դիմակ պատրաստելու համար. ձեր մազերը ավելի ամուր, մետաքսանման և փայլուն կլինեն։

Գարեջրի վնասը կնոջ մարմնի վրա կարելի է նկարագրել ալկոհոլի կանոնավոր օգտագործման բացասական ազդեցության նույն իրողություններով, որոնք ազդում են մարմնի բոլոր համակարգերի վրա:

Մարդիկ խմում էին տնական գարեջուր, որը շատ չէր տարբերվում կվասից, համոզմունք առաջացավ, որ այն նպաստում է մոր կրծքի կաթի արտադրությանը:

Սակայն գործարանային խմիչքի թեկուզ մեկ շիշ խմելիս մայրը կարող է անուղղելի վնաս հասցնել երեխայի առողջությանը։

Համաձայն վերջին ուսումնասիրությունների՝ կանանց չափից շատ խմելը կրծքագեղձի քաղցկեղ է հրահրում։

Ապացուցված է, որ գարեջրի ալկոհոլիզմը կանանց մոտ շատ ավելի արագ և հեշտ է զարգանում, քան տղամարդկանց մոտ, ուստի պետք է հատկապես զգույշ լինել օգտագործվող ըմպելիքի չափաբաժնի և դրա օգտագործման հաճախականության վերահսկման հարցում:


Գարեջուրն է ավելի վտանգավոր, թե օղին. Դուք կապշեք պատասխանից

Կարող է թվալ, որ գարեջուրն ավելի անվտանգ ալկոհոլային խմիչք է։ 
Բայց նման ըմպելիքի հետ պետք է շատ զգույշ լինել։ 

Բանն այն է, որ նման ըմպելիքի մշտական ​​օգտագործումն արագ կախվածության է հանգեցնում։ Բացի այդ, պետք է հաշվի առնել, որ գարեջրի ալկոհոլիզմն ավելի դժվար է բուժել։ 

 


Վտանգը նաև նրանում է, որ մարդն իրեն գարեջուրից կախվածություն չի զգում, և խնդիրն ինքնին ավելի ուշ է ի հայտ գալիս՝ համեմատած թունդ ըմպելիք ընտրողների հետ։ 
 

Ինչպես բժիշկը նշեց մամուլի հետ զրույցում, գարեջրի մեջ ավելի շատ թունավոր տարրեր կան, օրինակ՝ մեթանոլը, ֆյուզելի յուղերը, ալդեհիդները, էսթերները։ Սա կարող է հանգեցնել լյարդի վնասման:

Գարեջրի օգտակարության մասին կարելի է խոսել միայն չափավոր սպառման շրջանակներում։ Դրական ազդեցության համար մեծահասակն առանց առողջական սահմանափակումների կարող է խմել ոչ ավելի, քան 300 մլ ըմպելիք՝ շաբաթական մեկ անգամից ոչ ավել:

 

Եթե ​​հետևեք չափմանը, գարեջուրը կարող է օգտակար լինել։ Այսպիսով, մեկ բաժակ ըմպելիքը լրացնում է օրգանիզմում նիկոտինային և ֆոլաթթվի պաշարները։ Այս նյութերն անհրաժեշտ են սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելման, արյան շրջանառության խթանման, նյութափոխանակության և ուղեղի գործունեության բարելավման համար։

Գարեջուրը պարունակում է նաև պոլիֆենոլներ՝ քիմիական միացություններ, որոնք ունեն հակաօքսիդանտ, հակամանրէային, հակադիաբետիկ հատկություններ։ Սակայն այս բնական նյութերը կարելի է գտնել նաև ավելի առողջարար մթերքներում:

Ըմպելիքը գործում է որպես միզամուղ միջոց, սակայն ոչ բոլորն են դրանից օգուտ քաղելու։ Մի կողմից, նրանք, ովքեր չափավոր չափաբաժիններով փրփուր են օգտագործում, շատ ավելի քիչ հավանական է, որ տառապեն երիկամների քարերով: Մյուս կողմից, զուգահեռաբար, օրգանիզմից դուրս են հանում մեծ քանակությամբ հետքի տարրեր, այսինքն՝ առաջանում է դրանց անբավարարություն։

 

Ո՞ր դեպքերում է ըմպելիքն օգտակար կանանց առողջության համար

Գարեջուրը պարունակում է մի ամբողջ վիտամինային կոկտեյլ՝ օգտակար կանացի օրգանիզմի համար։ Մասնավորապես՝ մագնեզիում, երկաթ, կալցիում, կալիում, ֆոսֆոր, B վիտամիններ, վիտամին PP, հիմնական ամինաթթուներ, օրգանական թթուներ և այլն։

 

Համեմատած այլ ալկոհոլային և նույնիսկ ոչ ալկոհոլային քաղցր ըմպելիքների հետ՝ գարեջուրը պարունակում է նվազագույն քանակությամբ կալորիաներ։ Նաև չափավոր օգտագործման դեպքում բարելավվում է մարսողությունը և արագանում նյութափոխանակությունը։

 

 

Կազմվածքը չվնասելու համար չարժե գարեջուր օգտագործել վնասակար նախուտեստներով։ Ավելի լավ է ըմպելիքը լրացնել բջջանյութով (բանջարեղեն) և սպիտակուցներով հարուստ մթերքներով (ծովամթերք, մսամթերք, պինդ պանիրներ):

 

Կարևոր է. չնայած այն հանգամանքին, որ խմիչքը իսկապես պարունակում է օգտակար նյութեր, դրանցից մի քանիսը գտնվում են ոչ ակտիվ վիճակում, այսինքն՝ օգուտ չեն բերում: Բացի այդ, դրանց բովանդակությունը շատ փոքր է առողջության վրա դրական ազդեցության մասին խոսելու համար: Հետեւաբար, գարեջուրն ավելի շատ վնաս է տալիս, քան օգուտ: Մենք սննդից ստանում ենք այն ամենը, ինչ անհրաժեշտ է հավասարակշռված սննդակարգով:

 

Գարեջուրը, ինչպես ցանկացած ալկոհոլային խմիչք, պետք է խմել միայն չափավոր քանակությամբ: Այն չպետք է օգտագործեն հղի կանայք, կրծքով կերակրող մայրերը, մինչև 18 տարեկան երեխաները, սրտանոթային համակարգի և աղեստամոքսային տրակտի քրոնիկական հիվանդություններ ունեցող մարդիկ։ Բացի այդ, արտադրանքը անհամատեղելի է հանգստացնող և հակաբիոտիկների հետ:

​Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը