7 նշան, որ դուք պետք է քիչ քաղցրավենիք ուտեք
Իզուր չէ, որ շաքարավազը կոչվում է քաղցր թմրանյութ, այն իսկապես կախվածություն է առաջացնում:
Մեծ քանակությամբ այն սարսափելի վնասակար է առողջության համար։ Մեր մարմինը հատուկ ազդանշաններ է ուղարկում, եթե մենք չափից շատ շաքար ենք օգտագործում:
Եթե նկատում եք այս նշաններից առնվազն 2-ը, խորհուրդ ենք տալիս վերանայել ձեր մոտեցումը քաղցրավենիքի նկատմամբ։
1. էներգիայի պակաս եւ հոգնածության զգացում։
Շաքարավազով հարուստ մթերքները ժամանակավոր էներգիա են տալիս: Այնուամենայնիվ, հետո միշտ ավելի հոգնած կզգաք։
2. Մաշկի և եղունգների հետ կապված խնդիրներ, մուգ շրջանակներ աչքերի տակ։
Շաքարը բորբոքային է, և չափից ավելի օգտագործումը կարող է ազդել մաշկի և ադրենալինի մակարդակի վրա՝ հանգեցնելով աչքերի տակ մուգ շրջանակների ձևավորմանը։
3. Քաղցրավենիքի փափագ.
Եթե դուք բառացիորեն զգում եք հեռացման ախտանիշներ, երբ քաղցր բան եք ուտում, ապա սա շաքարավազից կախվածության առաջին նշանն է:
4. Հաճախակի մրսածություն եւ գրիպ.
Դիետայում շաքարի բարձր մակարդակը կարող է թուլացնել իմունային համակարգը և մարմնի բնական կարողությունը՝ պայքարելու մրսածության, գրիպի վիրուսների և նույնիսկ քրոնիկ հիվանդությունների դեմ:
5. Ուտելուց հետո լավ չեք մտածում.
Շաքարը կարող է առաջացնել այն, ինչ կոչվում է ուղեղի մառախուղ: Այն առաջանում է մեծ քանակությամբ շաքար օգտագործելուց հետո, արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը կտրուկ բարձրանում է, հետո նվազում։ Սա հանգեցնում է տրամադրության փոփոխության և կենտրոնանալու խնդիրների:
6. Քաշի ավելացում.
Շաքարը չունի սպիտակուցներ կամ մանրաթելեր և չի կարող մեզ հագեցնել: Հետեւաբար, մենք այն սպառում ենք ավելի շատ, քան անհրաժեշտ է։ Արդյունքում քաշը մեծանում է։ Շաքարի ավելցուկը հանգեցնում է չափից շատ ինսուլինի արտադրությանը, որն ի վերջո կարող է հանգեցնել ինսուլինի դիմադրության:
7. Բթացած զգացում.
Շաքարի ընդունման ավելացումն ազդում է ձեր ճաշակի վրա՝ ստիպելով ձեզ գտնել ոչ այնքան քաղցր ուտելիքներ, որքան նախկինում: Արդյունքում, դուք ավելի ու ավելի շատ շաքար կուտեք՝ ձեր փափագը բավարարելու համար։
Լուծումը կարող է լինել ձեր սննդակարգում շաքարի քանակի նվազեցումը:
Մեկ տերևը կբուժի անքնությունը, արյան բարձր ճնշումը, կնվազեցնի արյան շաքարն ու ճարպը
Դափնու տերևները ոչ միայն օգտագործվում են խոհարարական աշխարհում՝ ուտեստների համը բարձրացնելու համար: Այն նաև օգտագործվում է որպես ավանդական բժշկության հիմնական բաղադրիչ՝ բազմաթիվ հիվանդություններ բուժելու համար:
Դափնին օգնում է էներգիայի պակասի, հյուծվածության կամ քրոնիկական հոգնածության դեպքում, գիտակցության կորուստ, ցիստիտ, մկանային սպազմ, նախադաշտանային ախտանիշներ, գլխացավեր և միգրեն, արթրիտ, դեպրեսիա և այլն։
Հայտնի է, որ դափնին հիանալի մարսողական խթանիչ է: Իր հերթին այն հիանալի է շնչառական համակարգի համար և օգնում է պայքարել գրիպի դեմ: Բացի այդ, այն լավացնում է արյան շրջանառությունը, միզամուղ է, հակասեպտիկ և հակաբիոտիկ:
Դափնու յուղ պատրաստելու համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները.
250 մլ նուշի յուղ
30 գրամ չոր դափնու տերեւ
Տերեւները դրեք տարայի մեջ։ Լցնել նուշի յուղը։ Կարևոր է, որ տերևները ամբողջությամբ ընկղմվեն ջրի մեջ: Շատ լավ փակեք կափարիչը և թողեք մնա 30 օր զով և չոր տեղում՝ արևի լույսից հեռու։ Պարբերաբար թափահարեք տարան:
Հարկավոր է յուղն ընդունել առավոտյան դատարկ ստամոքսին և քնելուց առաջ՝ մեկական ճաշի գդալ։ Օգտագործեք դափնու յուղ մերսման կամ հիվանդությունների բուժման համար, քանի որ դրա օգուտները մեր օրգանիզմի համար անսահմանափակ չեն:
Եթե ունեք լուրջ առողջական խնդիրներ կամ ուժեղ ցավեր, խորհուրդ ենք տալիս դիմել բժշկի: Ինքնաբուժումը կարող է անվտանգ չլինել ձեր առողջության համար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։