Հում դդում կերեք, եթե նիհարելու խնդիր ունեք․ բայց այս եղանակով կերեք

Դիտումներ 1820

Հում դդում կերեք, եթե նիհարելու խնդիր ունեք․ բայց այս եղանակով կերեք

Դիետոլոգը խոսեց դդումի հատկությունների մասին, որոնց պատճառով այն չպետք է օգտագործվի մարդկանց որոշակի կատեգորիաների կողմից։

Առողջ մարդու համար դդումն օգտակար է ցանկացած ձևով և կարելի է ուտել առանց սահմանափակումների։ Բայց եթե որոշակի խնդիրներ կան, դդումը պետք է զգուշությամբ օգտագործել։



Գաստրիտով, խոցով և կոլիտով տառապողները չպետք է հում դդում ուտեն։

Եթե ​​լեղապարկում քարեր կան, ապա այս մթերքով նույնպես չպետք է տարվել։ Դդումն ունի խոլերետիկ ազդեցություն, որը կարող է հրահրել երիկամների և լեղապարկի քարերի տեղաշարժը։



Բանջարեղենը նույնպես խորհուրդ չի տրվում շաքարախտով հիվանդներին։ Չնայած նրանում շաքարավազը քիչ է, սակայն գլիկեմիկ ինդեքսը բավականին բարձր է։

Ալեքսանդրա Յակովլևան բացատրեց, որ դդումը համարվում է հիպոալերգենային արտադրանք, բայց անհատական ​​անհանդուրժողականության դեպքում այն ​​կարող է ռեակցիա առաջացնել, հատկապես զգույշ պետք է լինել երեխաներին դդումը որպես լրացուցիչ սնունդ ներկայացնելիս:



Ամենաընթերցվածը