Ամեն անգամ երբ սուրճ եք խմում, տեսեք ինչ է լինում ձեր աղիների հետ
Պարզվել է, որ սուրճն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ, ինչն անհավանական է թվում է։ Դրա վառ օրինակն է, սուրճի դրական ազդեցությունը լյարդի համար։
Լյարդի հետ կապված հիվանդություններ ունեցող մարդկանց հետազոտություններից հետո պարզ է դարձել, որ այն ավելի շատ օգնում է այդ մարկանց քան վնասում։ Այդպիսով սուրճը կարելի է համարել դեղամիջոց։
Հեպատիտ C- ով հիվանդներին Խորհուրդ է տրվում օգտագործել սուրճ, որպեսզի այն չզարգանա։ Սա վերաբերում է սուրճի գրեթե բոլոր տեսակներին, բացառությամբ՝ լուծվող սուճի, քանի որ այն կարող է միայն վնաս հասցնել ձր օրգանիզմին։
Սուրճի թուլացնող կարողությունը թաքնված է կոֆեինի մեջ, որը խթանում է աղիների մկանների կծկումները: Այս նույն կծկումներն աղիներում տեղի են ունենում ուտելուց հետո:
Մեկ բաժակ սուրճը պարունակում է 80-175 մգ կոֆեին, մինչդեռ միևնույն քանակությամբ «Կոկա կոլան» ունի 34 մգ:
Հենց այս հանգամանքով էլ բացատրվում է, թե ինչու գազավորված ըմպելիքները չունեն նույն թուլացնող ազդեցությունը, ինչ սուրճը:
Հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ սուրճը կարող է մասնակիորեն ոչնչացնել աղիներում գտնվող բակտերիաները:
Գիտնականները հայտնաբերել են, որ այս ըմպելիքի սիրահարների կղանքի նմուշներում ավելի քիչ միկրոօրգանիզմներ են պարունակվում, քան այն մարդկանց կղանքի նմուշներում, ովքեր սուրճ չեն օգտագործում:
Սա նշանակում է, որ սուրճը կարող է հիանալի հակաբակտերիալ միջոց լինել ու դրական ազդեցություն ունենալ մարդկային օրգանիզմի վրա, ուստի կարող է կիրառվել սննդաբանության ու բժշկության շրջանակներում: