Ինչպես նվազեցնել փքվածությունը ամեն անգամ ուտելուց հետո

Դիտումներ 2245

Ինչպես նվազեցնել փքվածությունը ամեն անգամ ուտելուց հետո

Եթե ​​հոգնել եք ամեն անգամ ուտելուց հետո չափազանց հագեցած լինելուց, ապա դուք պետք է պարզեք, թե ինչ քայլեր կարող եք ձեռնարկել ուտելուց հետո փքվածությունը նվազեցնելու համար:

1. Սննդային ալերգիա

Եթե ​​ուտելուց հետո պարբերաբար փքվում եք, ապա կարող եք սննդային ալերգիա ունենալ։ Փորձեք ավելի լավ հետևել, թե ինչ սնունդ եք ուտում և ինչպես եք զգում հետագայում, դուք կարող եք տեսնել մի օրինակ:

Եթե ​​դուք կասկածում եք սննդային ալերգիայի կամ այնպիսի վիճակի, ինչպիսին է լակտոզայի անհանդուրժողականությունը, դիմեք ձեր բժշկին ճշգրիտ ախտորոշման համար:

 

 

2. Ավելի դանդաղ կերեք

Աշխատանքից կարճատև 15 րոպե ընդմիջման ժամանակ ճաշից հետո փքված եք զգում: Եթե ​​այո, ապա դուք կարող եք պարզապես շատ արագ սնվել: Ինչի պատճառով եք կուլ տալիս սննդի մեծ կտորները, ինչպես նաև ավելորդ օդը։ Իսկ դա հատկապես բարդացնում է սննդի մարսումն ու մշակումը։

Կուլ տալուց առաջ սնունդը ծամեք առնվազն 30 անգամ։ Դուք կզարմանաք, թե ինչ կզգաք ուտելուց հետո։

 



3. Ավելի շատ մանրաթել կերեք

Փքվածության մեկ այլ տարածված պատճառն այն է, որ դուք պարզապես բավարար մանրաթել չեք ներառում ձեր սննդակարգում:

 

 

Եթե ​​դուք չունեք օրական առնվազն 38 գրամ բջջանյութ, ապա ուտելուց հետո ավելի հավանական է, որ դուք զգաք փքվածություն և փորկապություն: Փորձեք ուտել մանրաթելերով հարուստ սնունդ:

 



4. Ավելի քիչ գազավորված ըմպելիքներ խմեք

Փորձեք ձեր սովորական գազավորված ըմպելիքը փոխարինել ջրի, թեյի կամ մեկ այլ ոչ գազավորված ըմպելիքի հետ ձեր հաջորդ կերակուրի ժամանակ և տեսնել, թե ինչ եք զգում ավելի ուշ:

5. Կերեք պրոբիոտիկ նախուտեստներ

Բացի մանրաթելից, կան նաև այլ սննդանյութեր, որոնք կարող են օգնել մարսողությանը: Օրինակ, ձեր սննդակարգում ցանկալի է ունենալ պրոբիոտիկ:  Օրինակ՝ մածուն, կեֆիր, թթու կաղամբ։

6. Հեռացրեք աղը

Նատրիումը փքվածության ևս մեկ տարածված պատճառ է, երբ մարմինը չափազանց շատ նատրիում է օգտագործում: Մեկ այլ պատճառ կարող է լինել ցածր մանրաթելային սնունդը: Երկու գործոններն էլ նպաստում են ուտելուց հետո փքվելուն:

Փորձեք նվազեցնել նատրիումի բարձր պարունակությամբ մթերքները, ինչպիսիք են պահածոյացված և սառեցված մթերքները:

Ցանկացած առողջական խնդրի դեպքում, ինքնաբուժությամբ մի զբաղվեք, հարցրեք բժշկի կարծիքը։ Կայքում տեղ գտած նյութը կրում է տեղեկատվական բնույթ։



Ամենաընթերցվածը