Նոր տարվա այս օրերին շատ կերեք այս չարազից․ Այն կիջեցնի շաքարը և ճնշումը ու օգուտներ կբերի օրգանիզմին
Ամանորյա այս օրերին շատ կերեք չարազի այս տեսակից, քանի որ այն օգուտներ կբերի ձեր օրգանիզմին։
Պնդուկը մեծ քանակով յուղեր է պարունակում, ինչպես նաև՝ սպիտակուց, պրոտեին, ածխաջրեր, B1, B2, B6 , E վիտամիններ, օրգանիզմի աշխատանքի համար այդքան կարևոր հանքանյութեր, ինչպիսիք են կալիումը, կալցիումը, մագնիումը, ցինկը, նատրիումը, երկաթը։
Իսկ տոնական օրերին այս չարազը հաճախակի օգտագործելով, մի շար օգուտներ կբերեք ձեր օրգանիզմին։
Ամրացնում է իմունիտետը։
Կանխում է օնկոլոգիական հիվանդությունների առաջացումը։
Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա։ Ամրացնում է սրտամկանն ու անոթների պատերը, դրանք ավելի առաձգական է դարձնում։
Լավացնում է արյան բաղադրությունը։
Ցուցված է թրոմբոֆիլիայի և երակների վարիկոզ լայնացման ժամանակ։
Նպաստում է արյան ճնշման նվազմանը, ուստի ցուցված է հիպերտոնիա ունեցող մարդկանց։
Օրգանիզմը մաքրում է տարատեսակ խարաններից ու թունավոր նյութերից։
Ցուցված է շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց։
Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում վերարտադրողական համակարգի աշխատանքի վրա։
Օգտակար է ուղեղի համար։
Լվացնում է դրա աշխատանքը, պաշտպանում է հիվանդություններից, նվազեցնում է Ալցհեյմերի հիվանդության առաջացման հավանականությունը։
Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում հիշողության և ինտելեկտուալ կարողությունների վրա, ցուցված է մտավոր աշխատանք կատարող մարդկանց։
Դրականորեն է ազդում նյարդային համակարգի վրա, օգնում դիմակայել սթրեսներին։
Ամրացնում էոսկորները, ատամները, մազերն ու եղունգները։
Ցուցված է բուսակերներին, քանի որ մեծ քանակությամբ սպիտակուց է պարունակում։
Ցուցված է նաև երեխաներին, քանի որ պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և օգտակար նյութեր, որոնք անհրաժեշտ են նրանց օրգանիզմի բնականոն զարգացման համար։
Շատ օգտակար է տարեցների, ինչպես նաև ծանր հիվանդությունից թուլացած օրգանիզմի համար։
Օգտակար է նաև սպորտսմենների համար, քանի որ անմրացնում է մկաններն ու նպաստում դրանց զարգացմանը։
Չնայած որ պնդուկի կալորիականությունը շատ է, բայց այն գրեթե չի պարունակում ածխաջրեր, այդ պատճառով ցուցված է նաև ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց։
Կալորիականությունը
100 գրամ պնդուկի կալորիականությունը 650 կկալ է։
Հակացուցումները
Ցանկալի է պնդուկն ուտել քիչ-քիչ, օրական 30-50 գրամ, իսկ հիվանդությունների դեպքում հարկավոր է նախ խորհրդակցել բժշկի հետ։