Մթերքներ, որոնց օգտագործումը ձեզ կդարձնի երջանիկ և կունենաք բարձր տրամադրություն
Սնունդը հիմնարար դեր է խաղում մեր առողջության համար և նաև ուղղակիորեն կապված է մեր տրամադրության, մեր արտադրողականության և առաջադրանքների կատարման արդյունավետության և մեր մտածելակերպի հետ:
Մեր սննդակարգը, ի լրումն մեր առողջության և մարմնի բարեկեցության հետ ունեցած հարաբերությունների: Այն նաև հիմնարար դեր է խաղում մեր մտքերում և այն, թե ինչպես ենք մենք տեսնում մեզ շրջապատող իրականությունը: Բոլորս գիտենք, թե ինչ բացասական ազդեցություն է թողնում շատ և անորակ սնունդը։ Դա մեզ ստիպում է զգալ «ծանր», բորբոքված և վատ տրամադրություն մի քանի րոպե անց:
Որոշ մթերքներ ուտելը կօգնի մեզ ավելի արդյունավետ զգալ: Եվ նաև օգնեք ավելի շատ արտադրողականություն ունենալ ավելի լավ տրամադրությամբ և բարձրացնել մեր ինտելեկտը:
1. Սպանախ
Սպանախը և այլ կանաչ տերևավոր բանջարեղենները, ինչպիսիք են կաղամբը, հարուստ են ֆոլաթթուով, որը սննդի մեջ պարունակվող ֆոլաթթվի բնական ձևն է: Ֆոլաթթուը բնական B վիտամին է: Այն օգնում է ուղեղին արտադրել սերոտոնին, որը նյարդային հաղորդիչ է, որն անհրաժեշտ է երջանկության և լավ տրամադրության համար:
Սպանախը չափազանց հեշտ է ներառել սննդակարգում՝ այն կարելի է ավելացնել գրեթե ցանկացած ճաշի։ Շատերը գտնում են, որ սպանախի և սոխի համերը լրացնում են միմյանց։ Ուստի փորձեք սպանախ ավելացնել սոխ պարունակող ցանկացած ուտեստի մեջ:
2. Բրազիլական ընկույզ
Դրանք սելենի հիանալի աղբյուր են, որը կարելի է խորհուրդ տալ դեպրեսիայի դեպքում և լավ տրամադրություն պահպանելու համար։ Դրանք նաև արդյունավետ են սրտանոթային հիվանդությունների և քաղցկեղի որոշ տեսակների կանխարգելման համար:
Բրազիլական ընկույզը շատ հեշտ է ներառել ձեր սննդակարգում։ Նրանք նուշի համ ունեն։ Ուստի դրանք կարելի է ուտել որպես դեսերտ կամ ուտելուց առաջ, և դրանք նաև հիանալի խորտիկ են:
3. Սաղմոն, սկումբրիա և թունա
Կապույտ ձկները, ինչպիսիք են սկումբրիան, սաղմոնը, իշխանը և թյունոսը, սովորաբար ապրում են ծովի մակերևույթի մոտ: Նրանք հարուստ են օմեգա-3 ճարպաթթուներով, որոնք կարևոր դեր են խաղում ուղեղի աշխատանքի մեջ։ Նրանք նաև շատ առավելություններ ունեն տրամադրությունը բարելավելու համար։
4. Բրոկկոլի
Այս բանջարեղենը պարունակում է քրոմ կոչվող միկրոէլեմենտ, որը, բացի սնունդը մարսելուց, բարձրացնում է ուղեղում սերոտոնինի, նորէպինեֆրինի և մելատոնինի մակարդակը, որն օգնում է կարգավորել տրամադրությունը: Ապացուցված է, որ այն նույնիսկ նվազեցնում է ատիպիկ դեպրեսիայի ախտանիշները (օրինակ՝ չափից շատ ուտելը և շատ քնելը): Քրոմ կարելի է ստանալ նաև խաղողի հյութից և կարտոֆիլից։
5. Հնդկահավը
Հարուստ է ցինկով, հանքանյութ, որը նվազեցնում է դեպրեսիայի ախտանիշները և նույնիսկ լավացնում հակադեպրեսանտների արձագանքը: Այս վիտամինի պակասը կարող է հանգեցնել ախորժակի կորստի, դեպրեսիայի ախտանիշների և իմունային համակարգի թուլացման: Դդմի սերմերը նույնպես ցինկի լավ աղբյուր են: