Թզի մուրաբայի ամենահամեղ բաղադրատոմսը. Պահպանեք այն ձեզ մոտ

Դիտումներ 503

Թզի մուրաբայի ամենահամեղ բաղադրատոմսը. Պահպանեք այն ձեզ մոտ

Բաղադրությունը․

Թուզ - 1 կգ

Շաքարավազ - 600 գ

 



Տեսակավորել թուզը, անհրաժեշտության դեպքում կտրել վնասված կեղևը։ Համոզվեք, որ փտած թուզ չկա, քանի որ այս ապրանքը շուտ փչացող է։

Թուզը դնել քամոցի մեջ, լվանալ սառը ջրի տակ։ Քամեք ավելորդ ջուրը, դեռ կարող եք դնել թղթե սրբիչի վրա: Յուրաքանչյուր թզից կտրեք ցողունները: Ամբողջական թուզը կիսով չափ կտրատել և դնել խորը ամանի կամ ապակե տարայի մեջ։

Օգտագործեք ընկղմամբ կամ բլենդերի միջոցով բոլոր թուզերը տրորեք մինչև հարթ խյուս ստացվի:

Թզի խյուսը լցնել կաթսայի կամ ծանր հատակով կաթսայի մեջ։ Կաթսան դնել դանդաղ կրակի վրա, անընդհատ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի։ Թզի խյուսը եռալիս կարող է շաղ տալ, այնպես որ զգույշ եղեք, որ ձեռքերը չայրվեն։ Եռալուց հետո զանգվածը եփել 5 րոպե և հեռացնել կրակից։



Տաք թզի խյուսին ավելացրեք ամբողջ շաքարավազը։ Խառնել և դնել դանդաղ կրակի վրա։

Թզի ապագա ջեմը եռացնելուց հետո միջին ջերմության վրա 15 րոպե եփում ենք։ Ամբողջ շաքարավազը պետք է լուծվի, զանգվածը թանձրանա, իսկ գույնը կդառնա ավելի մուգ։ Հեռացրեք կրակից և թողեք 4-5 ժամ, որպեսզի ամբողջովին սառչի։

Թզի սառեցված մուրաբան կրկին եռացրեք թույլ կրակի վրա 25-30 րոպե՝ անընդհատ խառնելով սիլիկոնե կամ փայտե սպաթուլայի հետ։ Զանգվածը պետք է բավականին հաստ դառնա։

Պատրաստի տաք թուզը կարելի է լցնել  բանկաների մեջ։ Համոզվեք, որ լվացեք և մանրէազերծեք յուրաքանչյուր բանկա և կափարիչը ձեզ հարմար ձևով: Պահել սենյակային ջերմաստիճանում մութ տեղում։

 



Ամենաընթերցվածը