Ո՞ւմ է օգտակար կոճապղպեղ ուտելը, իսկ ում ՝ոչ

Դիտումներ 551

Ո՞ւմ է օգտակար կոճապղպեղ ուտելը, իսկ ում ՝ոչ

Կոճապղպեղը հին ժամանակներից օգտագործվել է խոհարարության և բժշկության մեջ՝ թարմ կամ չորացրած վիճակում։

Կոճապղպեղի հավելումները նույնպես ընդունվում են իրենց հնարավոր առողջական օգուտների համար: 
Կոճապղպեղը կարող է օգնել թեթևացնել սրտխառնոցը, բարելավել մարսողությունը և կանխել կամ բուժել արթրիտը, բորբոքումը և տարբեր տեսակի վարակները: 

 



Այն նաև կօգնի նվազեցնել շաքարախտի, քաղցկեղի և առողջական այլ խնդիրների առաջացման վտանգը:
Կոճապղպեղի որոշ բուժիչ հատկություններ ներառում են գազերի նվազեցումը և մարսողության բարելավումը, սրտխառնոցի թեթևացումը և իմունային համակարգի ամրապնդումը: 
Կոճապղպեղը բարելավում է արյան շրջանառությունը ողջ մարմնում՝ խթանելով սրտի մկանները և նոսրացնելով արյունը: Այն բարելավում է բջջային նյութափոխանակությունը և օգնում է թեթևացնել սպազմերը և լարվածությունը:
Կան բազմաթիվ հետազոտություններ, որոնք ապացուցում են կոճապղպեղի հիպոթենզիվ ազդեցությունը։ Այն օգնում է նվազեցնել նախասրտերի արյան ճնշումը:

 


Կոճապղպեղի քաղվածքները խանգարում են խոլեստերինի կենսասինթեզին, ինչը հանգեցնում է խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը։ 
Կոճապղպեղը շատ օգտակար է ստամոքս-աղիքային մի շարք հիվանդությունների, այդ թվում՝ խոցի բուժման համար։
Կոճապղպեղը ցուցադրում է ուժեղ հակաէմետիկ հատկություններ՝ մեծացնելով աղիքային շարժունակությունը և արգելակելով սերոտոնինի ընկալիչները:

 


Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը