Լիովին նորույթ խոհանոցում․ քաղցր և թթու մարինադ ձկան համար մեղրից և մանանեխից
Այժմ ձեր ուշադրությանն կներկայացնենք, թե ինչպես պատրաստեք մարինադ ձկան համար մեղրից և մանանեխից։
Պարզ ապրանքների աներևակայելի հաջող համադրության արդյունքում մեղրի և մանանեխի մարինադն ստացվում է փոքր ինչ կծու քաղցր և թթու համով:
Կիտրոնի հյութն թուլացնում է մեղրի քաղցրությունն, սակայն սխտորը և մանանեխն ավելացվում են զվարճալի կծուություն:
Բաղադրիչներ՝
Մեղրն 1,5 ճ.գ. լ, մանանեխն 1,5 գ․ լ., սխտոր 3 բաժին, ձիթապտղի յուղն 3 ճ.գ. լ, կիտրոնի հյութն 1 ճ.գ. լ, կանաչ սոխն ըստ ճաշակների, աղ 1 չպ.։
Պատրաստման եղանակը՝
Մեղրն խառնեք ձիթապտղի յուղերի և մանանեխի հետ։
Կանաչ սոխի փետուրներն մանրակրկիտ լվացնել, չորացնել և մանր կտրատել։
Սոխն դնել մանանեխ-մեղրի խառնուրդին, մանրացած կտրատած կանաչ սոխն մարինադին ավելացնելով աղն ըստ ճաշակի և կիտրոնի հյութն, խառնեք բաղադրիչներն կիտրոնի հյութն։
Մաքրված սխտորի պճեղներն անցկացնել քերիչով և ավելացնել ստացված բաղադրության մեջն։
Հիմա բաժանած ձկան կտորներն թաթախել մարինադի մեջն և թողել, որպեսզի դրանք ներծծվեն թթու համերով: Դրանից հետո ձուկն ուղարկել ջեռոց ամանի մեջն տապակի կամ մետաղական տարրայի վրա: