Վերջապես ազատվեցի մեջքի և ոսկորների ցավից ՝ դափնու տերևի միջոցով․ Պետք է այսպես օգտագործեք դափնու տերևը


Նրանց համար, ովքեր ունեն քրոնիկ օստեոխոնդրոզ, դեղատնից ցանկացած քսուքից ավելի լավ է օգնում դափնու տերևի վրա հիմնված դեղամիջոցները:
Ահա մի քանի հիանալի բաղադրատոմսեր.
1) Դափնու յուղ.
Լցնել մի բաժակ ձիթապտղի յուղ 1 ճ.գ. մանր կտրատած դափնու տերևի վրա և թողնել 15 օր տաք տեղում։ Լավագույնն այն է, որ գիշերը յուղը քսեք ցավոտ հատվածներին, իսկ հետո փաթաթեք:
2) Ինֆուզիոն.
Վերցրեք 1 թեյի գդալ մանրացրած տերեւները և լցնել 1,5 բաժակ եռման ջուր։ Թրմում ենք 4 ժամ թերմոսում, քամում։ Խմեք այս չափաբաժինը փոքր կումերով։ Բուժման կուրսը 4 օր է։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
Դափնու տերև, դափնեծառի (Laurus nobilis) տերևների հավաքական անվանումը, որն օգտագործում են խոհարարության մեջ որպես համեմունք։ Պատրաստի ուտեստների միջից դափնու տերևը հեռացնում են, քանի որ դրանք կոշտ են։ Խոհարարության մեջ օգտագործում են նաև դափնու տերևի փոշին։
Դափնու տերևը նաև բուժական հատկություններ ունի։ Այն միզամուղ է, ունի հանգստացնող և արյան ճնշումն իջեցնող հատկություն։
Դափնու տերևը չի կարելի պահել մեկ տարուց ավելի, քանի որ այն կկորցնի իր բույրն ու համը։
Կան դափնու տերևի մի քանի տեսակներ, որոնք թունավոր են մարդկանց և ընտանի կենդանիների համար։ Բոլոր երկրներում չէ, որ դափնետերևը վաճառվում է խոհարարական նպատակներով։
Դա հանգեցրել է նրան, որ ուտեստի պատրաստումից հետո, այն անպայման պետք է հանել ուտեստից, քանի որ թունավոր է։ Սակայն իրականում դափնու տերևը եփելիս չի փափկում և շատ կոշտ է մնում, այն ուտելիս կարող է վտանգավոր լինել աղեստամոքսային համակարգի համար և վնասել։ Այսպիսով, բոլոր բաղադրատոմսերում, որտեղ օգտագործում են դափնու տերև, խորհուրդ է տրվում ուտեստի պատրաստումից հետո դափնու տերևը հանել։
Դափնու տերև օգնեց ինձ ազատվել շաքարից և բարձր ճնշումից։ Այն նաև շատ օգտակար է գլխացավերի ժամանակ, հոգեբանական խնդիրների։ Դափնու տերևը օգտակար է նաև հետևյալ խնդիրների դեպքում ՝ նստատեղի նյարդի բորբոքում, այտուցներ, խռմփոց, հոգնածություն, ցիստիտ, մկանային թուլություն, օտիտ, մաշկային ինֆեկցիաներ
Իսկ վերը նշված հիվանդություններից ազատվելու համար դափնու տերև պատրաստեք հետևյալ կերպ։ Այս միջոցը կիրառելուց առաջ պարտադիր է խորհրդակցեք բժշկի հետ։
Բաղադրիչներ 30 գրամ դափնու չորացրած տերևներ,
ջուր:
Պատրաստման եղանակը Եռացրեք ջուրը և ավելացրեք չորացրած տերևները: Եռացրեք մի քանի րոպե, հետո վերցրեք կրակից: Ծածկեք ու թողեք սառչի: Ավեացրեք մեղր՝ ըստ ճաշակի: Խմեք օրական երկու անգամ, առավոտյան և երեկոյան:
Դափնու տերևների արտաքին կիրառումը կարող է ալերգիկ ռեակցիա առաջացնել:
Ինչպես նաև դափնու տերևների եթերային յուղը և թուրմը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել հղիներին ու կերակրող մայրերին, նաև երեխաներին:
