Սա շատերի սիրած Կիևան տորթի բաղադրատոմս է․ Պատրաստեք այս տոնական տորթը մեր բաղադրատոմսով և վայելեք

Դիտումներ 284
Սա շատերի սիրած Կիևան տորթի բաղադրատոմս է․ Պատրաստեք այս տոնական տորթը մեր բաղադրատոմսով և վայելեք

Ձեզ հարկավոր է․

Խմորի համար․

8 ձվի սպիտակուց

1,5 բաժակ շաքարավազ կամ շաքարի փոշի

2 բաժակ ընկույզ

1 բաժակ ալյուր

Կրեմի համար.

8 դեղնուց

1 բաժակ շաքարավազ

3/4 բաժակ կաթ

300 գ կարագ

2-3 ճ.գ. կակաո

 


1. Սպիտակուցները շաքարավազի կամ շաքարի փոշու հետ հարում ենք խիտ փրփուրի վերածվի: Ավելացնել մանր կտրատած ընկույզն ու մաղած ալյուրը, խառնել։ Բաժանել 2 մասի։

2. Թխել 2 շերտերը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 40-50 րոպե։ Անջատեք ջեռոցը և մի որոշ ժամանակ, հանկարծ ընթացքում և տաք ժամանակ չբացեք ջեռոցը:

 

 

3. Պատրաստել կրեմ. Դա անելու համար դեղնուցները շաքարավազի հետ հարել մինչև սպիտակի: Ավելացնել կաթն ու կակաոն։ Խառնուրդը տաքացրեք շատ թույլ կրակի վրա, մինչև թանձրանա, բայց չեռա։ Թողեք հանգստանա։

4. Կարագը հարում ենք՝ ավելացնելով 2-3 ճաշի գդալ սառեցրած կաթ-դեղնուց խառնուրդը և լավ հարում ենք փայտե գդալով (մասնավորապես՝ փայտե, քանի որ դրանով ձեռք է բերվում առանձնահատուկ առաձգականություն և շքեղություն)։

 

 

5. Տորթերը բոլոր կողմերից քսել կրեմով և թողնել տորթը մի քանի ժամ, որպեսզի հանգստանա։

Զարդարեք «Կիևյան» տորթը ընկույզով և շոկոլադե սալիկներով (կամ ձեր ցանկությամբ):

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը