12 հրաշալի խոհանոցային հնարք, որոնց մասին պետք է իմանա յուրաքանչյուր կին
Յոգուրտից կաթիլներ
Յոգուրտից կաթիլները համեղ, օգտակար նախուտեստ է, որը երեխաները սիրում են: Յոգուրտը պոլիէթիլենային տոպրակի կամ հրուշակեղենի ներարկիչի մեջ դրեք, կաթիլներ պատրաստեք թխելու թղթի վրա, այն դրեք սառցարանը 1 ժամով:
Սոխը կտրել և լաց չլինել
Նախքան պատրաստելը սոխը 15 րոպեով դրեք սառցարանը:
Ինչպես հեշտ մաքրել ձուն
Ձվերը եփելու ժամանակ կաթսայի մեջ մի շերտ կիտրոն գցեք: Կիտրոնը կարելի է փոխարինել 1/2 թ. գ. կերակրի սոդայով:
Պելմենի եփելու գաղտնիքը
Կաթսայի մեջ կիսով չափ ջուր լցրեք և սպասեք մինչև եռա: Հետո ավելացրեք աղ, դափնու տերև և պելմենին ջրի մեջ լցրեք: Սպասեք մինչև ջրի երես բարձրանա, հետո բարակ շիթով մեկ բաժակ սառը ջուր լցրեք: Եփեք ևս 3-4 րոպե:
Ինչպես թխել, եթե ձուն վերջացել է
Եթե պատրաստվում եք տորթ թխել և ձուն վերջացել է, դրանք կարելի է փոխարինել բանանով. 1 ձուն = 1/2 բանան: Այդպիսի փոխարինման դեպքում թխվածքի համը հաստատ չի վատանա:
Իդեալական սուրճ
Եփելուց առաջ մի քիչ աղ և դարչին լցրեք աղացած սուրճի մեջ: Աղն օգնում է վերացնել այրված հատիկների դառը բույրը, իսկ դարչինը հրաշալի համ կտա:
Ինչպես կիսել խնձորն առանց դանակի
Պտտում ենք ցողունը:
Բռնում ենք ափերով ու պտտում՝ մատների հարմար դիրք գտնելով:
Հետո սեղմում ենք խնձորը՝ տարբեր կողմեր քաշելով, այն հեշտությամբ երկու մասի կկիսվի:
Ինչպես արագ մաքրել սխտորը
Սխտորը 15 վայրկյանով դրեք ջեռոցի մեջ:
Ամենահամեղ պղպեղը
Պղպեղ գնելիս շրջեք ու ներքևի մասը նայեք: Պղպեղը, որի տակ 3 մաս է, «տղա է», 4 հատովը՝ «աղջիկ»: «Տղան» ավելի քաղցր է, այն ավելի լավ է թարմ վիճակում օգտագործել: Իսկ «աղջիկը» ավելի պինդ է, դրա համարը ավելի հագեցած է, ուստի այն ավելի հարմար է ուտեստներում օգտագործելու համար:
Թխվածքն առանց դանակի կտրել
Կարող եք ատամի թել օգտագործել:
Ավելի լավ, քան տապակածը
Կարտոֆիլի մեջ բարակ կտրվածքներ արեք, ձիթապտղի ձեթ քսեք, ավելացրեք մի քիչ կարագ, աղ, պղպեղ: 40 րոպեով դրեք 220°C տաքության ջեռոցը:
Կարտոֆիլի արագ մաքրում
Կարտոֆիլի վրա ոչ մեծ խորության անցք արեք:
Կարտոֆիլի վրա տաք ջուր լցրեք, դրեք տաքացուցիչի վրա մինչև եռալը:
Թափեք եռացած ջուրն ու փոխարենը սառը ջուր լցրեք: