11 մթերք, որոնք օգնում են ձեզ հեշտությամբ կորցնել ճարպերը
Մինչև 90% հաջողություն կամ ձախողում կախված կլինի նրանից, թե ինչով եք կերակրում ձեր մարմինը: Հիշեք, որ դուք այն եք, ինչ ուտում եք:
Արդյունքում կնիհարեք ու ճիշտ կսնվեք, սա ամենակարեւոր տարրն է։
Երբ մարդիկ լսում են «դիետա» բառը, առաջին բանը, որ գալիս է նրանց մտքին, իրենց որոշ մթերքներից զրկելն է, բայց դա այդպես չպետք է լինի։
Ճիշտ վերաբերմունքը սննդակարգին դիտարկելն է որպես ապրելակերպի փոփոխություն: Փոխեք ձեր ուտած մթերքները, հաճախականությունը և քանակությունը:
Ահա 11 լավագույն նիհարելու արտադրանքը: Արդյունքում կազատվեք ավելորդ ճարպից, ոչ թե մկաններից, եւ որ ամենակարեւորն է՝ սովից չեք մեռնի։
1. Բանջարեղեն
նիհարելու համար լավագույն մթերքներից են հատիկները, որոնք և՛ սպիտակուցներով, և՛ մանրաթելերով հարուստ են:
Արդյունքում, սա նրանց դարձնում է իդեալական քաշ կորցնելու համար, քանի որ սպիտակուցը և բջջանյութը մարսվում են ավելի դանդաղ արագությամբ, ինչը մեզ տալիս է լիարժեք զգացողություն նույնիսկ ուտելուց ժամեր անց:
Այն նաև օգնում է կարգավորել արյան շաքարի հավասարակշռությունը՝ կանխելով հիպոգլիկեմիան կամ հիպերգլիկեմիան:
2. Հատապտուղներ
Հատապտուղներ ուտելը հիանալի միջոց է բավարարելու քաղցրավենիքի ձեր ցանկությունը։ Պարզապես դրանց մեջ շաքար մի՛ ավելացրեք և սպիտակ ալյուրով աղանդեր մի՛ պատրաստեք։
Հատապտուղները հակաօքսիդանտների հարուստ աղբյուր են, քանի որ դրանք պարունակում են K, C և A վիտամիններ: Դրանք ոչ միայն սննդային մանրաթելերի լավ աղբյուր են, այլև դանդաղեցնում են շաքարի կլանումը:
3. Տանձ և խնձոր
Դրանք սննդային մանրաթելերի հարուստ աղբյուր են։ Եվ նաև խնձորն ու տանձը կստիպեն ձեզ լիարժեք զգալ՝ առանց շատ ուտելու։
Այս երկու մրգերից լիարժեք օգուտ ստանալու համար հարկավոր է դրանք ամբողջությամբ ուտել: Տանձի կամ խնձորի հյութը չի հաշվվում, քանի որ դուք չունեք սննդային մանրաթելեր, որոնք կարևոր են ձեր աղիքները լցնելու և ձեր ախորժակը ճնշելու համար:
4. Ավոկադո
Այն ունի շատ ցածր շաքարի պարունակություն։ Journal of Nutrition ամսագրի ուսումնասիրության հիման վրա մարդիկ, ովքեր ուտում են կես թարմ ավոկադո, մի քանի ժամվա ընթացքում նվազեցնում են ուտելու ցանկությունը 40%-ով:
Բայց դա չի նշանակում, որ դուք միայն ավոկադո կունենաք ճաշի համար: Այն կարող եք ավելացնել առողջարար աղցանի մեջ կամ ուտել թարմ գուակամոլե: Ավելացրեք նաև ձեր սմուզիներին:
Խոսելով աղցանների մասին՝ ավոկադոյի և ավոկադոյի յուղի ավելացումն օգնում է օրգանիզմին յուրացնել երեքից հինգ անգամ ավելի շատ կարոտինոիդներ:
Ավոկադոն հարուստ է միանհագեցած ճարպերով, որոնք ապացուցված են, որ ձեզ էներգիա են տալիս ավելի լավ մարզվելու համար: Նրանք նաև աջակցում են նյութափոխանակությանը նույնիսկ մարզասրահից դուրս գալուց հետո:
5. Թուրինջ
Սա քաշը կորցնելու լավագույն մթերքներից մեկն է, քանի որ այն խթանում է քաղցը ճնշող հայտնի խոլեցիստոկինինի արտադրությունը:
Երկրորդ, գրեյպֆրուտը հայտնի է որպես «բացասական կալորիա», ինչը նշանակում է, որ այս միրգը մարսելու համար մենք ավելի շատ կալորիա ենք օգտագործում, քան այն պարունակում է:
Երրորդ, գրեյպֆրուտը իրականում նվազեցնում է ինսուլինի մակարդակը մարմնում, ինչը կանխում է մարմնի ճարպի կուտակումը:
Նախաճաշի կամ ճաշի ժամանակ խորհուրդ է տրվում ընդգրկել կես գրեյպֆրուտ։
Զգուշացում որոշ դեղամիջոցներ ընդունող մարդկանց համար, քանի որ այս միրգը կարող է վատ փոխազդել այնպիսի դեղամիջոցների հետ, ինչպիսին են իմունոպրեսանտները:
6. Ամբողջական ձավարեղեն
Շատ բանավեճեր են ընթանում այն մասին, թե արդյոք ամբողջական ձավարեղենն առողջարար է, թե ոչ: Չնայած բացասական տեղեկատվությանը, գիտությունը հաստատել է դրա օգտակար հատկությունները, եթե այն ուտեք: Հատկապես, եթե ձեր մարմինը ի վիճակի է հանդուրժել դրա բաղադրիչները, ինչպիսիք են սնձան: Չափավոր և ճիշտ տեսակի հացահատիկ, որը զտված չէ: Որովհետև սպիտակ հացը ձեզ օգուտ չի կարող բերել։
Ամբողջ հացահատիկի լավագույն աղբյուրներից են քինոան, հնդկաձավարը, շագանակագույն բրինձը, գարին, ամբողջական վարսակը և վայրի բրինձը: Ավելի լավ կլինի խուսափել հացահատիկի մաքրումից, քանի որ զտման գործընթացը վերացնում է թեփն ու մանրէը՝ դրա ամենասնուցիչ բաղադրիչները:
7. Ձուկ
Այն սննդանյութերի հարուստ աղբյուր է, որոնք անուղղակիորեն օգնում են կարգավորել քաշը: Այն նաև հիանալի սնունդ է ուղեղի համար, քանի որ այն խթանում է ուղեղը և լավացնում է մեր տրամադրությունը:
Օմեգա-3-ն օգնում է նվազեցնել բորբոքումն ու նպաստել մարսողությանը: Ավելի լավ մարսողություն = քաշի ավելի լավ կառավարում = գիրության և նյութափոխանակության խանգարումների ավելի քիչ հավանականություն:
8. Խաղող
Խաղողը հարուստ է ֆիտոնուտրիենտներով, ինչպիսիք են ֆենոլները և պոլիֆենոլները, որոնք ունեն հակաբորբոքային հատկություն։ Արդյունքում կանխում է ճարպակալումը և նյութափոխանակության հիվանդությունները։ Շաքարախտի դեմ պայքարի ամերիկյան ասոցիացիայի հետազոտությունը ցույց է տվել, որ խաղողի պոլիֆենոլի պարունակությունը կարող է նաև բարելավել ինսուլինի նկատմամբ զգայունությունը:
Մատուցման չափն այստեղ առանցքային է, քանի որ խաղողը շատ կալորիական է և ֆրուկտոզա: Արդյունքում չափազանց մեծ չափաբաժինները հակառակ ազդեցությունն են ունենում։ Առաջարկվում է օրական մոտավորապես 1-ից 1,5 բաժակ խաղող:
9. Ձու
Դրանք սպիտակուցների, օմեգա-3 ճարպաթթուների հարուստ աղբյուր են, ածխաջրերի և կալորիաների ցածր պարունակություն:
10. Ապուր
Տաք կերակուրը, որը պարունակում է բաղադրիչների ճիշտ համակցություն, կարող է սննդարար այլընտրանք լինել եփած սննդի այլ տեսակների համար: Սննդին ջուր ավելացնելը նվազեցնում է էներգիայի խտությունը, որն օգնում է ձեզ ավելի հագեցած զգալ և ավելի երկար ժամանակով խուսափել սովից:
11. Կանաչ թեյ
Սա նիհարելու լավագույն մթերքներից է։ Այն պարունակում է երկու նյութ, որոնք օգնում են քաշի կորստին և ճարպերի այրմանը` կոֆեին և EGCG կամ էպիգալոկատեխին գալատ:
Կանաչ թեյը չի պարունակում այնքան կոֆեին, որքան սուրճը (24-ից 40 մգ/բաժակ՝ 100-ից 200 մգ-ի դիմաց), սակայն այն դեռ բավական է ճարպերն այրելու և աերոբիկ աշխատանքը բարելավելու համար: EGCG-ն կանաչ թեյի մեջ հայտնաբերված հակաօքսիդանտ է, որն այրում է ճարպը՝ ավելացնելով norepinephrine-ը, հորմոն, որը քայքայում է ճարպային բջիջները և դրանք վերածում էներգիայի: