Կիտրոնը սառեցրեք և կերեք․ Այդպես կբուժվեք այս ծանր հիվանդություններից
Կիտրոնները սառեցվում են հիմնականում համի համար: Հալվելուց հետո համը դառնում է ավելի փափուկ և ավելի հեշտ ուտելու համար: Ինչպես շատ այլ մրգեր, կիտրոնի կեղևը պարունակում է առավելագույն սննդանյութեր, որոնք օգնում են կարգավորել խոլեստերինի մակարդակը, ամրացնել իմունային համակարգը և կանխել քաղցկեղը: Այն նաև պարունակում է հակամանրէային, հակասնկային և հակաբակտերիալ միջոցներ: Կիտրոնի կանոնավոր օգտագործումը հանգեցնում է օրգանիզմում դրական փոփոխությունների։ Թվարկենք դրանց հիմնական առավելությունները.
ինսուլտի ռիսկի նվազեցում
քաղցկեղի կանխարգելում
ամրապնդում է իմունային համակարգը
բորբոքման բուժում և կանխարգելում
հակաբակտերիալ ազդեցություն
ասթմայի ախտանիշների թեթևացում
պայքարում է դեպրեսիայի և անհանգստության դեմ
մաքրում է երիկամները և լյարդը
Հետազոտությունները նաև ցույց են տվել, որ կիտրոնի կեղևն արդյունավետ է քաղցկեղի տասը տարբեր տեսակների դեմ պայքարում, և կարող է ավելի լավ աշխատել, քան ավանդական բուժումները, ինչպիսիք են՝ քիմիաթերապիան և ճառագայթումը:
Ինչպե՞ս պատրաստել կիտրոնի սառույց
1. Կիտրոնները լվանալ հոսող սառը ջրի տակ, չորացնել:
2. Ախտահանելու համար մեկ րոպե թաթախեք խնձորի քացախի մեջ:
3. Դնել սառցարան 12 ժամով (գիշերը)։
4. Առավոտյան քերեք ամբողջ սառեցված կիտրոնը՝ ներառյալ միջուկը, կեղևը և սերմերը:
5. Խառնուրդը լցրեք սառույցի ամանի մեջ և դրեք սառցախցիկում:
Օգտագործեք սառեցված կիտրոնի սառույցի խորանարդիկներ, երբ մտածում եք դրանց մասին և վայելեք այս բնական միջոցի առավելությունները:
Պարզապես սառեցված կիտրոնները կեղևի հետ ավելացրեք ձեր սմուզիին և ստացեք նկատելի բուժիչ և կանխարգելիչ ազդեցություն ըմպելիքից: