Կիտրոնը սառեցրեք և կերեք․ Այդպես կբուժվեք այս ծանր հիվանդություններից

Դիտումներ 618

Կիտրոնը սառեցրեք և կերեք․ Այդպես կբուժվեք այս ծանր հիվանդություններից

Կիտրոնները սառեցվում են հիմնականում համի համար: Հալվելուց հետո համը դառնում է ավելի փափուկ և ավելի հեշտ ուտելու համար: Ինչպես շատ այլ մրգեր, կիտրոնի կեղևը պարունակում է առավելագույն սննդանյութեր, որոնք օգնում են կարգավորել խոլեստերինի մակարդակը, ամրացնել իմունային համակարգը և կանխել քաղցկեղը: Այն նաև պարունակում է հակամանրէային, հակասնկային և հակաբակտերիալ միջոցներ: Կիտրոնի կանոնավոր օգտագործումը հանգեցնում է օրգանիզմում դրական փոփոխությունների։ Թվարկենք դրանց հիմնական առավելությունները.

 ինսուլտի ռիսկի նվազեցում

քաղցկեղի կանխարգելում 

ամրապնդում է իմունային համակարգը

 բորբոքման բուժում և կանխարգելում

 հակաբակտերիալ ազդեցություն

 ասթմայի ախտանիշների թեթևացում

 պայքարում է դեպրեսիայի և անհանգստության դեմ 

մաքրում է երիկամները և լյարդը

Հետազոտությունները նաև ցույց են տվել, որ կիտրոնի կեղևն արդյունավետ է քաղցկեղի տասը տարբեր տեսակների դեմ պայքարում, և կարող է ավելի լավ աշխատել, քան ավանդական բուժումները, ինչպիսիք են՝ քիմիաթերապիան և ճառագայթումը: 

Ինչպե՞ս պատրաստել կիտրոնի սառույց

1. Կիտրոնները լվանալ հոսող սառը ջրի տակ, չորացնել:

 2. Ախտահանելու համար մեկ րոպե թաթախեք խնձորի քացախի մեջ: 

3. Դնել սառցարան 12 ժամով (գիշերը)։

 



 4. Առավոտյան քերեք ամբողջ սառեցված կիտրոնը՝ ներառյալ միջուկը, կեղևը և սերմերը: 

5. Խառնուրդը լցրեք սառույցի ամանի մեջ և դրեք սառցախցիկում:

 

 

Օգտագործեք սառեցված կիտրոնի սառույցի խորանարդիկներ, երբ մտածում եք դրանց մասին և վայելեք այս բնական միջոցի առավելությունները: 

Պարզապես սառեցված կիտրոնները կեղևի հետ ավելացրեք ձեր սմուզիին և ստացեք նկատելի բուժիչ և կանխարգելիչ ազդեցություն ըմպելիքից: 

 


Ամենաընթերցվածը