Հաստ աղիքը մաքրող բաղադրատոմս․ Այն ուտելուց հետո կզգաք ձեզ ավելի առողջ և կնիհարեք
Շատ տոքսիններ և ավելի քիչ սննդանյութեր հանգեցնում են մարսողական համակարգի վատ աշխատանքին: Հետևաբար, հաստ աղիքի մաքրման այս աղցանների բաղադրատոմսերը պայքարում են այս պայմանների դեմ:
Այսպիսով, նրանք ոչ միայն կբարելավեն ֆիզիկական կատարումը, այլև տրամադրությունը։
Այսպիսով, այս հոդվածում հայտնաբերեք հինգ համեղ և շատ առողջարար դետոքս աղցանի բաղադրատոմսեր:
Աղցաններ մաքրման համար
Նախ, երբ մարմնի մաքրման գործընթացները բավարար չեն, մեր հաստ աղիքները կարող են կուտակել տոքսիններ: Եվ այս խնդրի հետևանքներից մենք գտնում ենք.
Գիրություն կամ գերճնշում.
Հոգնածություն.
Ալերգիաներ.
Վաղաժամ ծերացում.
Փորկապություն.
Քրոնիկ հիվանդություններ.
Երկրորդ, ուտելու խանգարման հետևանքով մարսողական համակարգը դառնում է անկարող է բաժանել սնունդը: Ինչը նվազեցնում է սննդանյութերի կլանումը և կուտակում տոքսինները։ Այս առումով, դետոքս պլանը սննդի միջոցով օրգանիզմը մաքրելն է:
Բացի այդ, դետոքսային դիետան հատկապես օգնում է մաքրմանը, որը պարբերաբար կատարում է յուրաքանչյուր օրգան: Օրինակ՝ խնձորը, հապալասը, ընկույզը, կոկոսը, չիայի սերմերը, կաղամբը և բրոկկոլին իդեալական բաղադրիչներ են դետոքս աղցանների համար:
Խոսքը օրգանիզմում pH հավասարակշռության պահպանման, կուտակված վնասակար նյութերի մաքրման և հաստ աղիքի և այլ օրգանների մաքրման մասին է։
Հաստ աղիքի մաքրման դետոքս աղցան
Բաղադրությունը:
Ձիթապտղի յուղ
1 ճակնդեղ
1/5 կաղամբ
1 գազար
1 կիտրոն
Խոտաբույսեր (մաղադանոս, ռեհան, օրեգանո) (ըստ ցանկության)
Նախապատրաստում
Այսպիսով, սկսելու համար ճակնդեղը, գազարն ու կաղամբը մանր կտրատեք։
Այնուհետև ներառեք խոտաբույսեր՝ համեմելու համար՝ հատուկ համ ապահովելու համար:
Այնուհետև ցողել կիտրոնի հյութով, ապա ձիթապտղի յուղով:
Վերջում մի քիչ աղ ավելացրեք։
Գազարով և խնձորով աղցան
Բաղադրությունը:
4 մեծ գազար
1 ճյուղ նեխուր տերևներով
2 փոքր կարմիր խնձոր
1 փոքր սոխ
1 ճյուղ համեմ
½ բաժակ չամիչ (60 գ)
5 ամբողջական ընկույզ
Հագուստի բաղադրիչներ
3 ճաշի գդալ կես կիտրոնի հյութ (45 մլ)
2 ճաշի գդալ կտավատի կամ արևածաղկի ձեթ (30 մլ)
1 թեյի գդալ մեղր (7,5 գ)
¼ թեյի գդալ համեմված կարրի (2 գ)
1 թեյի գդալ կոճապղպեղ (5 գ)
Նախապատրաստում
Կլպել գազարն ու մանր կտրատել։
Այնուհետև լվանալ խնձորները, կտրատել քառորդների և հանել սերմերը։ Ցանցել քերիչի հաստ մասով։
Կտրեք նեխուրի մի ճյուղը շատ նուրբ, մի քանի տերևներով:
Ավելացնել մանր կտրատած կիլանտրոն, կտրատած սոխը, մանր կտրատած ընկույզը և չամիչը։ Ամեն ինչ լավ խառնել ամանի մեջ։ Այնուհետև պատրաստեք սոուսը՝ բոլոր բաղադրիչները ամանի մեջ խառնելով։
Ի վերջո, լցնել աղցանի վրա և լավ խառնել, որպեսզի ամեն ինչ միացվի:
Սպանախով և նարինջով աղցան
Բաղադրությունը:
4 բաժակ սպանախ (120 գ)
4 նարինջ
Առվույտի ծիլեր
Հագուստի բաղադրիչներ
1 նարնջագույն
½ կարմիր պղպեղ
1 նեխուրի ձողիկ
Նախապատրաստում
Այսպիսով, նախ լավ լվացեք սպանախը, նարինջը և առվույտի բողբոջները, մանր կտրատեք և մի կողմ դրեք։
Այնուհետև հագնվելու համար տրորեք կեղևավորված նարինջը կարմիր պղպեղի և նախապես թակած նեխուրի հետ։
Վերջում լցնել աղցանի վրա և լավ խառնել, մինչև բոլոր բաղադրիչները թրջվեն։
Ռուկոլայի աղցան
Բաղադրությունը:
1 նարինջ
1 փունջ ռուկոլա (80 գ)
2 փոքր քաղցր տանձ
1/5 նուռ: նուշ.
Լցոնոլւ համար բաղադրիչներ
1/2 կիտրոնի հյութ
1 ճաշի գդալ մեղր (25 գ)
3 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ (45 մլ)
Պատրաստման եղանակը.
Նախ լավ լվացեք ռուկոլան, հանեք հաստ ցողունները և քամեք ջուրը։
Երկրորդ, նուշը տապակել տապակի մեջ առանց ձեթի ցածր ջերմության վրա և մի կողմ դնել:
Երրորդ, լվանալ, մաքրել և կտրատել նարնջագույն և քաղցր տանձերը փոքր կտորներով:
Լցնել ռուկոլան ամանի մեջ և ավելացնել նարինջը, տանձը և տապակած նուշը։
Հագուստի համար ամանի մեջ օգտագործեք կես կիտրոնի հյութը, մեղրը և ձիթապտղի յուղը և լավ խառնեք, մինչև ստացվի միատարր զանգված։
Վերջում լցնել աղցանի վրա և խառնել, մինչև ամեն ինչ լավ թրջվի։
Մրգային և բանջարեղենային աղցան
Բաղադրությունը:
Սպանախ, հազար
½ կաղամբ
Եգիպտացորեն
1 խնձոր
½ բրոկկոլի
1 բուռ նուշ
2 շերտ ավոկադո
1 կիտրոնի հյութ
Ձիթապտղի յուղ
Պատրաստման եղանակը.
Այսպիսով, բանջարեղենը, խնձորն ու ավոկադոն մանր կտրատեք և դրեք ամանի մեջ։
Այնուհետև ներառեք եգիպտացորենի հատիկներ և նուշ:
Ապա համեմեք կիտրոնի հյութով և մի քիչ ձիթապտղի յուղով։
Փորձեք այս համեղ աղցանները։ Դրանք հատկապես հեշտ են պատրաստվում և կօգնեն ձեզ դետոքսիկացնել և մաքրել հաստ աղիքները: