Սոխի կեղևի միջոցով ազատվեք հետևյալ հիվանդություններից
Ինչպես պատրաստել դեղ` սոխի կեղևից
Սոխի կեղևի թուրմ պատրաստելու համար օգտագործվում է օղի կամ սպիրտ 50–70 °։ Սոխի կեղևը (1 մաս) մանրացնում ենք, լցնում ապակե տարայի մեջ, լցնում սպիրտ կամ օղի (5-7 մաս) և թրմում 7-10 օր։
Այնուհետեւ թուրմը ֆիլտրում են եւ լցնում մուգ ապակե ամանի մեջ։ Պատրաստի դեղամիջոցն ընդունում ենք փոքր քանակությամբ:
Թուրմը տաք եղանակով պատրաստելու համար սոխի կեղևը (1 մաս) լցնում են ամանի մեջ, լցնում տաք եռացրած ջրով (10 մաս), խառնում։
Ծածկում ենք կափարիչով և 15 րոպե տաքացնում ջրային բաղնիքում։ Դրանից հետո ինֆուզիոն սառչում է սենյակային ջերմաստիճանում 1–1,5 ժամ, ֆիլտրում և զտում եռացրած ջրով մինչև բաղադրատոմսում նշված ծավալը:
Թուրմը սառը եղանակով պատրաստելու համար մանրացված սոխի 1 բաժինը լցնում են սենյակային ջերմաստիճանի 10 բաժին եռացրած ջրի մեջ, թրմում 4-12 ժամ, ապա ֆիլտրում։
Երակների վարիկոզի դեպքում բուժում սոխի կեղևով
Տոնուսը բարձրացնելու համար երակների ախտահարված հատվածները օրական 3 անգամ քսել երիցուկի և սոխի կեղևի մզվածքների խառնուրդ (1:1):
Բացի այդ, ոտքերի ցավի ժամանակ, խորհուրդ է տրվում լոգանքին ավելացնել սոխի կեղևի թուրմը։ Լոգանք ընդունելուց հետո ոտքերը կապում ենք առաձգական վիրակապով։
Թուրմը տաք եղանակով պատրաստելու համար սոխի կեղևը (1 մաս) լցնում են ամանի մեջ, լցնում տաք եռացրած ջրով (10 մաս), խառնում։
Ծածկում ենք կափարիչով և 15 րոպե տաքացնում ջրային բաղնիքում։ Դրանից հետո ինֆուզիոն սառչում է սենյակային ջերմաստիճանում 1–1,5 ժամ, ֆիլտրում և զտում եռացրած ջրով մինչև բաղադրատոմսում նշված ծավալը:
Թուրմը սառը եղանակով պատրաստելու համար մանրացված սոխի 1 բաժինը լցնում են սենյակային ջերմաստիճանի 10 բաժին եռացրած ջրի մեջ, թրմում 4-12 ժամ, ապա ֆիլտրում։
Երակների վարիկոզի դեպքում բուժում սոխի կեղևով
Տոնուսը բարձրացնելու համար երակների ախտահարված հատվածները օրական 3 անգամ քսել երիցուկի և սոխի կեղևի մզվածքների խառնուրդ (1:1):
Բացի այդ, ոտքերի ցավի ժամանակ, խորհուրդ է տրվում լոգանքին ավելացնել սոխի կեղևի թուրմը։ Լոգանք ընդունելուց հետո ոտքերը կապում ենք առաձգական վիրակապով։