5 պարզ միջոց՝ մարսողությունը բարելավելու, փքվածությունն ու այտուցը վերացնելու համար
Նրանք հեշտացնում են մարսողությունը և կարող են օգնել մեր մարսողական համակարգին շատ ավելի լավ կլանել ամբողջ սնունդը:
Սնունդը կյանքի այդ հաճույքներից մեկն է: Ահա թե ինչու, երբ մենք երբեմն շատ սնունդ ենք ուտում, կարող ենք փքված և հոգնած զգալ: Դա պայմանավորված է նրանով, որ տարբեր տեսակի սնունդ խառնելիս մարսողության գործընթացը շատ ավելի բարդ է մեր մարսողական համակարգի համար: Եվ նաև այն առաջացնում է հոգնածության զգացում, քնկոտություն և մեծացնում է օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսների առաջացման վտանգը։
Լավագույն թուրմերը, որոնք հեշտացնում են մարսողությունը
Եթե մեր մարսողության գործընթացը սովորականից դանդաղ է, մենք կարող ենք փորձել արագացնել այն՝ խմելով պարզ ըմպելիքներ: Այս թուրմերը բնական միջոցներից են, որոնք մենք կարող ենք օգտագործել գրեթե ցանկացած հիվանդության դեպքում։ Ներառյալ մարսողության թեթևացում, ինչպես նաև դրանք հեշտ է պատրաստել, և սա ամենաէժան տարբերակն է: Պարզեք, թե որ թուրմերն են հեշտացնում մարսողությունը և ինչպես պատրաստել դրանք։
Երիցուկը լավ մարսողության համար
Այն ամենից հաճախ օգտագործվող թուրմերից մեկն է մարսողական խնդիրների բուժման համար, որոնցից մեկի համը լավագույնն է: Երիցուկով թուրմ պատրաստելը լավագույն տարբերակն է այն օրերի համար, երբ չափից շատ եք ուտում և ցանկանում եք ինչ-որ կերպ հանգստացնել ծանրության այդ անհարմար զգացումը և հեշտացնել մարսողությունը։ 500 մլ շատ տաք ջրին ավելացրեք մեկ թեյի գդալ երիցուկ և կանաչ թեյ։ Թողեք եփվի և խմեք օրական 2-3 բաժակ։
Սամիթը վերացնում է փքվածությունը և ավելորդ հեղուկը
Սամիթը խոտաբույս է, որը բնութագրվում է մեր աղիքներում մարսողության գործընթացի խթանմամբ: Այն նաև շատ է օգնում տան փոքրիկների մոտ կոլիկի նվազեցմանը, իսկ հանգստության զգացումը, որը բերում է, հիանալի է:
Թեյը եփելիս ավելացրեք սամիթի սերմեր: Մեկ թեյի գդալը բավարար կլինի 500 մլ ջրի համար։
Անանուխ
Անանուխը այն խոտաբույսերից է, որն ունի մարսողական գործընթացները խթանելու և մեր լյարդի և մարսողական համակարգի հետ անմիջականորեն առնչվող այլ օրգանների գործունեությունը բարելավելու հատկություն: Եվ նաև շատ օգտակար է գազերի հեռացումը հեշտացնելու համար՝ աղիների այդ տհաճ սպազմերից խուսափելու համար: Ավելացրեք այն ձեր թեյերի, սմուզիների և աղցանների մեջ:
Կոճապղպեղ
Կոճապղպեղը օգնում է նվազեցնել բորբոքումն ու գրգռվածությունը, որը աղիները կարող են զգալ սովորականից ավելի ուտելուց հետո: Եվ դա նաև հեշտացնում է մարսողության գործընթացը, քանի որ կոճապղպեղը խթանում է ենթաստամոքսային գեղձը՝ նպաստելով մարսողությունը հեշտացնող ֆերմենտների արտադրությանը։
Կոճապղպեղն ավելացրեք թեյերի, սմուզիների, աղցանների և մսային ուտեստների մեջ:
Կարևոր է նաև հիշել, որ խուսափեք շաքարավազ կամ այլ քաղցրացուցիչներ ավելացնելուց: Խոսքը վերաբերում է մարսողությունը հնարավորինս հեշտացնելուն: Ուստի, եթե մենք քաղցրացնում ենք մեր ըմպելիքներն ու սնունդը, ավելի ենք դժվարացնում մարսողության գործընթացը։