40-ից բարձր կանայք պարտադիր պետք է սա ներառեն իրենց սննդակարգի մեջ, եթե ուզում են լինել առողջ
Ահա, թե ինչպես դրանք օգտագործել ձեր սննդակարգում՝ առավելագույն օգուտների և բուժիչ ազդեցությունների համար:
Ուտելի սերմերը լինում են տարբեր ձևերի, չափերի և երանգների: Այն վիտամինների և սպիտակուցների, ինչպես նաև հանքանյութերի և եզակի եթերային յուղերի հիանալի աղբյուր է, որոնք բուժիչ ազդեցություն ունեն մեր օրգանիզմի վրա։
Սերմերի մեծ ուժը կայանում է նրանում, որ բնությունն ինքն է զարգացնում այդ սերմերը՝ օժտելով նրանց բոլոր սննդարար հատկություններով։
1. Չիայի սերմեր
Նրանք շատ հարուստ են օմեգա-3-ով, նույնիսկ ավելի շատ, քան կտավատի սերմերն ու սաղմոնը:
Նրանք նաև հարուստ են հակաօքսիդանտներով։ Ընդամենը 2 ճաշի գդալը ապահովում է օրական առաջարկվող կալցիումի և 4 գրամ սպիտակուցի 18%-ը:
Նրանք հատկապես հայտնի են խոլեստերինի և նատրիումի ցածր պարունակությամբ, մանրաթելերի, կալցիումի, ֆոսֆորի, մագնեզիումի, պղնձի, կալիումի, մանգանի, երկաթի, նիասինի և ցինկի բարձր պարունակությամբ։
2. Կտավատի սերմեր
Կտավատի սերմերը ունեն ամուր հյուսվածք և թեթև ընկույզի համ: Նրանք հարուստ են օմեգա-3-ով, հակաօքսիդանտներով, հանքանյութերով և վիտամիններով: Նրանք նաև հարուստ են բջջանյութով, B խմբի վիտամիններով և մագնեզիումով: Օգտագործման արդյունքում դրանք օգնում են երիտասարդացնել մաշկը, լավացնել մարսողությունը և ազատվել ավելորդ քաշից։
3. Քնջութ
Սա սպիտակուցի, կալցիումի և մագնեզիումի լավ աղբյուր է: 100 գ քունջութը պարունակում է 97 միկրոգրամ ֆոլաթթու, որը հատկապես օգտակար է կանացի օրգանիզմի համար։ 2 ճաշի գդալ քունջութի կանոնավոր օգտագործման արդյունքում այն կօգնի ամրացնել ոսկորները, հոդերը և կազատվի քաղցրավենիք ուտելու ցանկությունից։
Դրանք լի են հզոր հակաքաղցկեղային և առողջարար հատկություններով:
4. Դդմի սերմերը
հակաօքսիդանտների և վիտամին E-ի հիանալի աղբյուր են: Դրանք հատկապես հարուստ են բջջանյութով, վիտամիններով, հանքանյութերով և շատ էական հակաօքսիդանտներով: Նրանք ունեն նաև անհրաժեշտ հանքանյութերի մեծ չափաբաժին, ինչպիսիք են պղինձը, մանգանը, կալիումը, կալցիումը, երկաթը, մագնեզիումը, ցինկը և սելենը:
5. Քինոա
Նրանք ունեն 9 հիմնական սպիտակուցներ, մեծ քանակությամբ վիտամիններ, ամինաթթուներ, ֆերմենտներ և կարևոր հանքանյութեր։ Այն նաև հիանալի և ամբողջական սպիտակուց է:
Նրանք օգնում են թուլացնել մարմնի և արյան անոթների մկանները, ինչպես նաև օգնում են պայքարել վտանգավոր քաղցկեղի բջիջների, շաքարախտի, աթերոսկլերոզի և մանրէների դեմ:
Սերմերի օգտագործումը խորհուրդ է տրվում հատկապես 45 տարեկանից բարձր կանանց՝ դաշտանադադարի ախտանիշների առաջացումը կանխելու համար։ Ինչպես նաև սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելում և մաշկի, ոսկորների, հոդերի ծերացման դանդաղեցում և մազերի ամրապնդում։
Օգտագործելուց առաջ սերմերը պետք է 3-7 ժամ թրմել տաք ջրում։ Այնուհետև մանրացրեք բլենդերի մեջ ջրով։ Կարող եք նաև ավելացնել մրգեր, չորացրած մրգեր, համեմունքներ և ընկույզներ։
Խորհուրդ է տրվում օրական օգտագործել առնվազն 2 ճաշի գդալ սերմեր։ Մաշկի էլաստիկությունը պահպանելու համար արժե օգտագործել նաեւ սերմերի վրա հիմնված դիմակներ։