Թթուները օգտակա՞ր են առողջության համար, թե ոչ. Վերջապես գիտենք այս հարցի պատասխանը
Թթու վարունգը տարբեր օգտակար նյութերի և վիտամինների պահեստ է։ Ընդհանրապես ընդունված է, որ վիտամին C-ի պարունակությամբ առաջատարը կիտրոնն է, սակայն վարունգը պարունակում է ոչ պակաս այս վիտամինը, ուստի ձմռանը թթու վարունգ ուտելը կուժեղացնի իմունիտետը և կազատվի մրսածությունից։
Վարունգը ներառում է B, A, PP վիտամիններ: Օգտակար նյութերի ընդհանուր քանակը մոտ 21 տեսակ է. դրանք են յոդը, և ֆոսֆորը ծծմբի հետ, երկաթը պղնձի հետ և շատ ուրիշներ:
Վարունգը նույնպես օգնական կդառնա աղիների համար։ Ի վերջո, խմորման գործընթացում առաջանում է կաթնաթթու, որը խանգարում է բակտերիաների աճին։
Ուստի ձեր սննդակարգում ներառեք այն:
Մարինացված վարունգը շատ քիչ կալորիաներ ունի, ինչը հնարավորություն է տալիս այն օգտագործել ինչպես ճաշի, այնպես էլ ընթրիքի ժամանակ։
Իսկ կաթնաթթուն նվազեցնում է արյան մեջ ճարպի քանակը, ինչը հանգեցնում է խոլեստերինի անհետացմանը։
Եթե դուք տառապում եք փորկապությունից, ապա վարունգը կարող է հանդես գալ որպես դեղամիջոց։
Չէ՞ որ բանջարեղենը բաղկացած է ջրից և բջջանյութից, որոնք կօգնեն մաքրել աղիները։
Կարելի է եզրակացնել, որ թթու վարունգը պետք է օգտագործել ամբողջ տարին։ Դրանք կդառնան ձեր օգնականը ոչ միայն խոհանոցում, այլև կփոխարինեն բազմաթիվ դեղամիջոցների։