Այրոց. պատճառներ և արդյունավետ վերացման 5 բաղադրատոմս

Դիտումներ 440

Այրոց. պատճառներ և արդյունավետ վերացման 5 բաղադրատոմս

Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն ձեզ ընդմիշտ մոռանալ այրոցի մասին:

Այրոցը կրծքավանդակի ստորին հատվածում այրոց է առաջացնում և շատ դեպքերում սկսում է բարձրանալ՝ հասնելով կոկորդին։

Որոշ գործոններ, որոնք առաջացնում են այրոց, կապված են յուղոտ միս ուտելու, ինչպես նաև ավելորդ քաշի, հղիության և ծխելու հետ: Հաճախակի այրոցների դեպքում պետք է որքան հնարավոր է շուտ դիմել բժշկի։ Քանի որ այրոցը կարող է լինել լուրջ հիվանդության ախտանիշ։

Մթերքներից շատերը, որոնք մենք օգտագործում և խմում ենք, կարող են խթանել ստամոքսի թթվային արտազատումը` առաջացնելով այրոց: Եվ նաև առանց դեղատոմսի վաճառվող շատ դեղամիջոցներ կարող են առաջացնել այրոց:

Կերակրափողի ամենատարածված գրգռիչները կոֆեինն են, ալկոհոլը, իբուպրոֆենը, ասպիրինը, գազավորված ըմպելիքները, թթվային հյութերը, շոկոլադը, թթվային մթերքները և պահածոյացված մթերքները:

Ծխելու սովորությունը և ճարպերով հարուստ սնունդ ուտելը հակված են ազդել կերակրափողի ստորին սֆֆինտերի աշխատանքի վրա: Արդյունքում՝ ստամոքսի թուլացում, ինչը թույլ է տալիս ստամոքսահյութերին հասնել կերակրափող։

Այրոցի մեկ այլ պատճառ էլ գիրությունն է, որն ավելացնում է ճնշումը որովայնում՝ առաջացնելով այրոց:



Բնական միջոցներ այրոցի դեմ

Այրոցների հազվադեպ առաջացման դեպքում ախտանշանները մեղմելու համար կարելի է օգտագործել բնական միջոցներ։

1. Ջուր
Ջուրն առաջինն է, ինչ պետք է վերցնել: Արդյունքում մենք արագ կթուլացնենք թթուն և կհեշտացնենք նրա վերադարձը ստամոքս։ Ցանկալի է օրական 5-ից 10 բաժակ ջուր խմել։ Սա շատ առողջական խնդիրներ վերացնելու հիանալի միջոց է։

2. Կարտոֆիլի հյութ
Ստամոքսային հյութը կարող է կարգավորվել կարտոֆիլի ակտիվ միացություններով: Արդյունքում այն ​​օգնում է խուսափել այրոցից և այնպիսի խնդիրներից, ինչպիսիք են գաստրիտն ու խոցը։
Հյութը նոսրացրեք ջրով և օգտագործեք ուտելուց հետո։

3. Կոճապղպեղ

 



Կոճապղպեղն ունի հզոր ալկալային ազդեցություն, որը կարգավորում է ստամոքսի pH-ը։ Արդյունքում այն ​​արդյունավետորեն վերահսկում է թթվային միացությունները՝ կանխելով այրոցը։

Ջուր տաքացրեք և երբ այն հասնի եռման կետին, կարող եք ավելացնել մեկ թեյի գդալ կոճապղպեղի արմատ:
Թող արգանակը մի փոքր թրմվի և սառչի։ Դրանից հետո այն պատրաստ է օգտագործման։ Խմեք փոքր չափաբաժիններով յուրաքանչյուր 30-40 րոպեն մեկ։

4. Անիսոնի թուրմ
Մի քանի հետազոտություններ ցույց են տվել, որ անիսոնի օգտագործումը շատ արդյունավետ է այրոցի դեմ, ինչպես նաև լավացնում է մարսողությունը։

Ջուրը հասցնել եռման աստիճանի, ավելացնել 1 թեյի գդալ անիսոն։ Տաքացրեք 10 րոպե, ապա թողեք հանգստանա ևս 10 րոպե։ Քամեք և ընդունեք ուտելուց հետո 100 մլ։



Ամենաընթերցվածը