Բոլոր կանայք պետք է ամեն առավոտ մեկ գդալ ընդունեն այս բնական միջոցից․ Այն բուժում է ամենադաժան խնդիրը
Այս միջոցը դեռ հնուց է եկել և բուժել է բազմաթիվ հիվանդություններ։ Ցավոք ոչ բոլորն են տեղյակ, կամ եթե տեղյակ են, ոչ բոլորն են օգտագործում։
Ամեն առավոտ մեկ գդալը կպաշտպանի ձեզ և կբուժի մի շարք հիվանդություններ։
Խոսքը գնում է կտավատի յուղի մասին։ Այն հարուստ է ամինաթթուներով, միկրոտարրերով, ֆիտոնուտրիենտներով և վիտամիններով:
Կարևոր է իմանալ․ Կտավատի յուղն ունի յուրօրինակ դառը, մի փոքր ձկան յուղ հիշեցնող համ: Եթե այն բերանում ` մինչև կուլ տալը, սկսում է դառնանալ, ապա դա նշանակում է, որ այն արդեն պիտանի չէ ներքին օգտագործման համար։ Կտավատի յուղը ունի խիստ հակացուցումներ։ Այն օգտագործելուց առաջ անպայման խորհրդակցեք բժշկի հետ։
Իսկ հիմա խոսենք կտավատիօգտակար և առողջարար հատկությունների մասին։
Գիտնականները նշում են, որ պարբերաբար կտավատի յուղ ընդունելը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում կանան օրգանիզմի հորմոնալ ֆոնի վրա, ինչն ազդում է դաշտանադադարի ժամանակահատվածում և նախադաշտանային փուլում գտնվող կանանց ինքնազգազողության վրա:
Լիգնաններն ու մյուս բուսական էստրոգենները, որոնք պարունակվում են կտավատ յուղի մեջ, օգնում են կարգավորել էստրոգենի ու պրոգեստերոնի հարաբերակցությունը, ուստի դրանք նաև բարենպաստ ազդեցություն են ունենում դաշտանային ցիկլի վրա և մեղմացնում են դաշտանադադարի ախտանշանները: Բացի այդ, ճարպաթթուները արգելակում են պրոստագլանդին հորմոնային նյութերի արտադրությունը, որոնց մեծ քանակությունը դաշտանի օրերին կարող է դառնալ ուժեղ արյունահոսության պատճառ:
Արտաքին օգտագործման դեպքում այդ թթուները վերականգնում են մաշկի ու մազերի մակերեսը՝ սնուցելով ու կազդուրելով նրանց: Կտավատի յուղն օգնում է կարգավորել օրգանիզմի նյութափոխանակությունը, ազատվել ավելորդ քաշից ու օրգանիզմից դուրս բերել խոլեստերինը, ինչպես նաև ամրապնդել անոթներն ու նվազեցնել ինֆարկտի ու կաթվածի (ինսուլտի) առաջացման հավանականությունը: Այն նաև օգնում է բարձրացնել իմունիտետն ու նվազեցնել ալերգիկ ռիակցիանների առաջացման հավանականությունը:
Մասնագետները հորդորում են այն օգտագործել Օրական 3 անգակ, 1-ական ճաշի գթալ, սնունդ ընդունելուց առաջ: Բայց ցանկալի է ընդունման չափաբաժնի հետ կապված կրկին բժկի հետ խորհրդակցեք։