Կտավատի սերմերը պետք է օգտագործել, եթե ունեք այս առողջական խնդիրները
Այս սերմերի հնարավորությունները ձեզ կզարմացնեն: Իմացեք նոր փաստեր:
Կտավատի սերմերը շատ սննդարար են և մեզ տալիս են բազմաթիվ օգուտներ: Նրանք շատ հարուստ են օմեգա-3-ով, բջջանյութով և սպիտակուցներով:
Ընդհանրապես, ցանկացած բույսի սերմերը շատ հարուստ են սննդանյութերով։ Այնուամենայնիվ, կտավատի սերմերը ավելի օգտակար են, քան մյուսները: Կարելի է ասել, որ դրանք եզակի են մի քանի պատճառով.
Կտավատի սերմերը երկու տեսակի են՝ շագանակագույն և ոսկեգույն։
Սպիտակ կամ կանաչ գույնի սերմերը հավաքվել են մինչև հասունացումը: Իսկ նրանք, որոնք սև են, նշանակում է, որ դրանք հավաքվել են հասունանալուց շատ առաջ: Հետևաբար, սևը չարժե գնել և օգտագործել։
Կտավատի սերմերի բնութագրերը
Կտավատի սերմերը հարուստ են օմեգա-3 ճարպաթթուներով: Ի թիվս այլ բաների, դրանք համարվում են սուպերմթերքներ՝ առողջ ճարպերով հարուստ լինելու պատճառով։ Եվ դրանք պարունակում են նաև ալֆա-լինոլեաթթու կոչվող ճարպաթթու, որը շատ կարևոր է բջջային թաղանթների աշխատանքի համար:
Այս սերմերի մեկ այլ առանձնահատկությունն այն է, որ դրանք պարունակում են lignans: Լիգնանները հակաօքսիդանտներ են և, իզոֆլավոնների հետ միասին, բնական միացություններ, որոնք իրենց պահում են էստրոգենի պես, երբ ընդունում են: Մարդկանց կողմից օգտագործվող ոչ մի մթերք, որը պարունակում է ավելի շատ լիգնաններ, քան կտավատի սերմերը:
Նրանք նաև շատ հարուստ են լորձով։ Slime-ը ջրում լուծվող մանրաթելի տեսակ է, որը վերածվում է ժելատինի։ Այս մանրաթելը շատ օգտակար է փորկապության դեմ պայքարելու համար։
Բացի ճարպաթթուներից, լիգնաններից և մանրաթելից, այս սերմերը պարունակում են սպիտակուցի գերազանց չափաբաժիններ, B1 և B6 վիտամիններ, մանգան, մագնեզիում, ֆոսֆոր, սելեն, երկաթ, կալիում, պղինձ և ցինկ:
Կտավատի սերմերի առավելությունները
Շատ մանրաթել և քիչ կալորիա
Նրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ լորձ: Ջրում լուծվող այս մանրաթելը փորկապությունից խուսափելու բնական միջոցներից մեկն է։ Այն նաև պարունակում է չլուծվող մանրաթել, որը նորմալացնում է արյան շաքարի մակարդակը։
Նվազեցնելով խոլեստերինի մակարդակը.
Օրական երկու ճաշի գդալ կտավատի սերմերով մենք կարող ենք բնականաբար նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը: Արդյունքում, բջջանյութի պարունակությունը մեծապես խոչընդոտում է ճարպի և խոլեստերինի կլանմանը։
Բարելավել մազերը և մաշկը։
Մազերը, մաշկը և եղունգները ավելի առողջ կլինեն, եթե ամեն օր ընդունեք այս սերմերը։ Այս սերմերում առկա առողջ ճարպերն օգնում են վերացնել մաշկի ցանկացած խնդիր։ Բացի այդ, B խմբի վիտամիններն օգնում են խուսափել մաշկի չորությունից և շերտավորումից։ Հատկապես կարևոր է դրանք առատ ջրով վերցնել։
Նրանք ունեն հակաօքսիդիչ ուժ
Նրանք ունեն նաև բարձր հակաօքսիդանտ հզորություն։ Լիգնանները պատասխանատու են այս հակաօքսիդանտ ազդեցությունների ապահովման համար, որոնք նպաստում են մեր բջիջների լավ առողջությանը: Արդյունքում հորմոնալ հավասարակշռությունը նորմալանում է, և մեր օրգանիզմի ծերացումը դանդաղում է։ Նրանք նաև աջակցում են մեր աղիքներում պրոբիոտիկների աճին՝ դրա հետ կապված բոլոր օգուտներով:
Օգնեք նիհարել
Հագեցվածության զգացումը, որը նրանք տալիս են, կխանգարի ձեզ ավելի շատ ուտել, քան անհրաժեշտ է: Եվ նաև այս սերմերը շատ հարուստ են սննդանյութերով և թույլ չեն տալիս մարմնին անընդհատ սնունդ պահանջել։
Բարելավել մարսողական համակարգը
Սա նրա ամենամեծ առավելություններից մեկն է: Սերմերի մեջ պարունակվող ալֆա-լինոլենաթթուն ծառայում է որպես մարսողական տրակտի պաշտպան։ Արդյունքում՝ պահպանելով մեր ողջ օրգանիզմի առողջությունը։
Նրանք օգնում են կանխել քաղցկեղը:
Հակաօքսիդանտների և հակաբորբոքային հատկությունների առկայությունը շատ կարևոր է քաղցկեղի կանխարգելման համար։ Տարբեր հետազոտություններ ցույց են տվել, որ կտավատի սերմերի օգտագործումը նվազեցնում է կրծքագեղձի քաղցկեղի, ինչպես նաև էնդոմետրիումի և ձվարանների քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը:
Նվազագույնի հասցրեք դաշտանադադարի ախտանիշները
Նրանք կարող են օգտագործվել որպես հորմոն փոխարինող թերապիայի բնական այլընտրանք և նաև նվազեցնել օստեոպորոզի վտանգը:
Խորհուրդ է տրվում օրական 1-4 ճաշի գդալ սերմեր օգտագործել։ Նաև օգտագործելուց առաջ մանրացրեք դրանք։ Մեկ ճաշի գդալ կտավատի սերմերը մի բաժակ ջրի մեջ դնել և թողնել 2-4 ժամ։ Այնուհետև բլենդերով մանրացրեք ջրի հետ միասին։ Դուք կարող եք ավելացնել տարբեր մրգեր, խոտաբույսեր, համեմունքներ և մեղր: Օգտագործեք օրական 2-3 անգամ ուտելու միջակայքում։
Բարի ախորժակ և քաջառողջություն: