Կտավատի սերմերը պետք է օգտագործել, եթե ունեք այս առողջական խնդիրները

Դիտումներ 983

Կտավատի սերմերը պետք է օգտագործել, եթե ունեք այս առողջական խնդիրները

Այս սերմերի հնարավորությունները ձեզ կզարմացնեն: Իմացեք նոր փաստեր:

Կտավատի սերմերը շատ սննդարար են և մեզ տալիս են բազմաթիվ օգուտներ: Նրանք շատ հարուստ են օմեգա-3-ով, բջջանյութով և սպիտակուցներով:

Ընդհանրապես, ցանկացած բույսի սերմերը շատ հարուստ են սննդանյութերով։ Այնուամենայնիվ, կտավատի սերմերը ավելի օգտակար են, քան մյուսները: Կարելի է ասել, որ դրանք եզակի են մի քանի պատճառով.

Կտավատի սերմերը երկու տեսակի են՝ շագանակագույն և ոսկեգույն։

Սպիտակ կամ կանաչ գույնի սերմերը հավաքվել են մինչև հասունացումը: Իսկ նրանք, որոնք սև են, նշանակում է, որ դրանք հավաքվել են հասունանալուց շատ առաջ: Հետևաբար, սևը չարժե գնել և օգտագործել։

 

 

Կտավատի սերմերի բնութագրերը

Կտավատի սերմերը հարուստ են օմեգա-3 ճարպաթթուներով: Ի թիվս այլ բաների, դրանք համարվում են սուպերմթերքներ՝ առողջ ճարպերով հարուստ լինելու պատճառով։ Եվ դրանք պարունակում են նաև ալֆա-լինոլեաթթու կոչվող ճարպաթթու, որը շատ կարևոր է բջջային թաղանթների աշխատանքի համար:

Այս սերմերի մեկ այլ առանձնահատկությունն այն է, որ դրանք պարունակում են lignans: Լիգնանները հակաօքսիդանտներ են և, իզոֆլավոնների հետ միասին, բնական միացություններ, որոնք իրենց պահում են էստրոգենի պես, երբ ընդունում են: Մարդկանց կողմից օգտագործվող ոչ մի մթերք, որը պարունակում է ավելի շատ լիգնաններ, քան կտավատի սերմերը:

Նրանք նաև շատ հարուստ են լորձով։ Slime-ը ջրում լուծվող մանրաթելի տեսակ է, որը վերածվում է ժելատինի։ Այս մանրաթելը շատ օգտակար է փորկապության դեմ պայքարելու համար։

Բացի ճարպաթթուներից, լիգնաններից և մանրաթելից, այս սերմերը պարունակում են սպիտակուցի գերազանց չափաբաժիններ, B1 և B6 վիտամիններ, մանգան, մագնեզիում, ֆոսֆոր, սելեն, երկաթ, կալիում, պղինձ և ցինկ:



Կտավատի սերմերի առավելությունները

Շատ մանրաթել և քիչ կալորիա

Նրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ լորձ: Ջրում լուծվող այս մանրաթելը փորկապությունից խուսափելու բնական միջոցներից մեկն է։ Այն նաև պարունակում է չլուծվող մանրաթել, որը նորմալացնում է արյան շաքարի մակարդակը։

Նվազեցնելով խոլեստերինի մակարդակը.

 



Օրական երկու ճաշի գդալ կտավատի սերմերով մենք կարող ենք բնականաբար նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը: Արդյունքում, բջջանյութի պարունակությունը մեծապես խոչընդոտում է ճարպի և խոլեստերինի կլանմանը։

Բարելավել մազերը և մաշկը։

Մազերը, մաշկը և եղունգները ավելի առողջ կլինեն, եթե ամեն օր ընդունեք այս սերմերը։ Այս սերմերում առկա առողջ ճարպերն օգնում են վերացնել մաշկի ցանկացած խնդիր։ Բացի այդ, B խմբի վիտամիններն օգնում են խուսափել մաշկի չորությունից և շերտավորումից։ Հատկապես կարևոր է դրանք առատ ջրով վերցնել։

 

 

Նրանք ունեն հակաօքսիդիչ ուժ

Նրանք ունեն նաև բարձր հակաօքսիդանտ հզորություն։ Լիգնանները պատասխանատու են այս հակաօքսիդանտ ազդեցությունների ապահովման համար, որոնք նպաստում են մեր բջիջների լավ առողջությանը: Արդյունքում հորմոնալ հավասարակշռությունը նորմալանում է, և մեր օրգանիզմի ծերացումը դանդաղում է։ Նրանք նաև աջակցում են մեր աղիքներում պրոբիոտիկների աճին՝ դրա հետ կապված բոլոր օգուտներով:

Օգնեք նիհարել

Հագեցվածության զգացումը, որը նրանք տալիս են, կխանգարի ձեզ ավելի շատ ուտել, քան անհրաժեշտ է: Եվ նաև այս սերմերը շատ հարուստ են սննդանյութերով և թույլ չեն տալիս մարմնին անընդհատ սնունդ պահանջել։

Բարելավել մարսողական համակարգը

Սա նրա ամենամեծ առավելություններից մեկն է: Սերմերի մեջ պարունակվող ալֆա-լինոլենաթթուն ծառայում է որպես մարսողական տրակտի պաշտպան։ Արդյունքում՝ պահպանելով մեր ողջ օրգանիզմի առողջությունը։

Նրանք օգնում են կանխել քաղցկեղը:

Հակաօքսիդանտների և հակաբորբոքային հատկությունների առկայությունը շատ կարևոր է քաղցկեղի կանխարգելման համար։ Տարբեր հետազոտություններ ցույց են տվել, որ կտավատի սերմերի օգտագործումը նվազեցնում է կրծքագեղձի քաղցկեղի, ինչպես նաև էնդոմետրիումի և ձվարանների քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը:

Նվազագույնի հասցրեք դաշտանադադարի ախտանիշները

Նրանք կարող են օգտագործվել որպես հորմոն փոխարինող թերապիայի բնական այլընտրանք և նաև նվազեցնել օստեոպորոզի վտանգը:

Խորհուրդ է տրվում օրական 1-4 ճաշի գդալ սերմեր օգտագործել։ Նաև օգտագործելուց առաջ մանրացրեք դրանք։ Մեկ ճաշի գդալ կտավատի սերմերը մի բաժակ ջրի մեջ դնել և թողնել 2-4 ժամ։ Այնուհետև բլենդերով մանրացրեք ջրի հետ միասին։ Դուք կարող եք ավելացնել տարբեր մրգեր, խոտաբույսեր, համեմունքներ և մեղր: Օգտագործեք օրական 2-3 անգամ ուտելու միջակայքում։

Բարի ախորժակ և քաջառողջություն:



Ամենաընթերցվածը