Արդյոք կարելի է ձմերուկի սերմեր ուտել, թե դրանք վտանգավոր են

Դիտումներ 524

Արդյոք կարելի է ձմերուկի սերմեր ուտել, թե դրանք վտանգավոր են

Սերմերի մեջ պարունակվող մանրաթելն օգտակար է մարսողության համար և չափազանց կարևոր է աղիների առողջ բակտերիաների պահպանման համար: Սերմերը պարունակում են նաև  ցիտրուլին  ամինաթթու, որը կարող է հանդես գալ որպես հակաօքսիդանտ:

 

 

Ցիտրուլինը օգնում է ընդլայնել արյան անոթները, որոնք նպաստում են արյան ավելի լավ հոսքին: Այն օգտակար է արյան շրջանառության, սրտի և ուղեղի համար։ Սերմերը նաև ունեն մի շարք վիտամիններ և հանքանյութեր, ինչպիսիք են մագնեզիումը, A, B և C վիտամինները և երկաթը, որոնք կարևոր են ձեր ընդհանուր առողջության համար:

 



Չորս թեյի գդալ թարմ սառեցված ձմերուկի սերմերը խառնեք մոտ երկու լիտր ջրի հետ և եռացրեք մոտ 15 րոպե։ Բոլոր սնուցիչները կակտիվանան: 

 


Որպես այլընտրանք, դուք կարող եք կաթնային կոկտեյլ պատրաստել սերմերով.
Վերցրեք մի քանի ձմերուկի սերմեր և տարածեք դրանք թխման թերթիկի վրա: Տաքացրեք դրանք, մինչև ամբողջովին չորանան, և դուք զգաք թույլ քաղցր բույր:

 



Այժմ մանրացրեք դրանք մանր փոշու տեսքով և խառնեք տաք կամ սառը կաթի հետ 1:10 հարաբերակցությամբ։ Այս խառնուրդը իդեալական է, եթե դուք ունեք մարսողական կամ երիկամային խնդիրներ:

 

 

Քանի որ ձմերուկը լավ միզամուղ է, այս ըմպելիքը կարող է աջակցել երիկամների աշխատանքին: Հաջորդ անգամ, երբ ձմերուկ գնեմ, անպայման սերմեր կհավաքեմ: Ո՞վ գիտեր, որ դրանք օգտակար են առողջության համար:

 



Ամենաընթերցվածը