Գիտե՞ք ինչպես է ճիշտ գրվում այս մրգի անունը․ Այն յոդի հզոր աղբյուր է
Ֆեյխոան մշտադալար բույս է, որը պատկանում է մրթենիների ընտանիքին, որը ծագում է Հարավային Ամերիկայից: Այն աճում է Կովկասի մերձարևադարձային մասում, Ռուսաստանի հարավում (Կրասնոդարի երկրամաս), ինչպես նաև Ղրիմում և Ադրբեջանում։
Ֆեյխոայի հասած պտուղները հարուստ կանաչ գույն ունեն, իսկ համը հիշեցնում է արքայախնձորի, կիվիի և ելակի միևնույն ժամանակ համերը։
Այն կարող եք լիարժեք վայելել, եթե հատապտուղը կիսով չափ կիսեք և հյութալի միջուկն ուտեք գդալով։
Ֆեյխոան եզակի է նրանով, որ նրա յոդի պարունակությունը կարելի է համեմատել ծովամթերքի հետ (մինչև 50 մգ 100 գ միջուկի համար):
Մրգերը խորհուրդ են տրվում վահանաձև գեղձի հիվանդությունների բուժման համար, որոնք կապված են օրգանիզմում յոդի պակասի հետ։
Օգտակար է դրանք օգտագործել նաև աթերոսկլերոզի, բերիբերիի, աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների և պիելոնեֆրիտի դեպքում։
Ֆեյխոան ամրացնում է իմունային համակարգը և արդյունավետորեն դիմակայում մրսածությանը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։