Թութ թույլատրվում է ուտել շաքարով հիվանդներին, թե ոչ․ Բժշկի պատասխանը
Թութը ոչ միան համարվում է համեղ միրգ, նաև շատ օգտակար է։ Հին բժշկարաններում նշված է, որ լավագույն թութը խոշորն ու քաղցրն է։
Թութը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ՝ А, В1-В6, В9, Е, С, К, միկրոտարրեր՝ մանգան, երկաթ, ցինկ, պղինձ, սելեն, մակրոտարրեր՝ կալցիում, կալիում, նատրիում, մագնիում, ֆոսֆոր։
Իսկ ինչ վերաբերում է շաքարային դիաբետ ունեցողներին, թութը հակացուցված է նրանց և չի թույլատրվում օգտագործել։ Շաքարային դիաբետով հիվանդներին խորհուրդ է տրվում ուտել կիսաքաղցր թութ, բայց բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո։
Թութը չարաշահելու դեպքում լուծ է առաջանում։ Հակացուցված է նաև հիպերտոնիայի, արյան ճնշման անկման դեպքում։
100 գրամ թթի կալորիականությունը 50 կկալ է, սննդային արժեքը՝
սպիտակուցներ՝ 0.7 գր․,
ճարպեր՝ 0.4 գր․,
ածխաջրեր՝ 1.8 գր․,
հեղուկ՝ 82.6 գր․։
Պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ՝ А, В1-В6, В9, Е, С, К, միկրոտարրեր՝ մանգան, երկաթ, ցինկ, պղինձ, սելեն, մակրոտարրեր՝ կալցիում, կալիում, նատրիում, մագնիում, ֆոսֆոր։