Թութ թույլատրվում է ուտել շաքարով հիվանդներին, թե ոչ․ Բժշկի պատասխանը

Դիտումներ 1958

Թութ թույլատրվում է ուտել շաքարով հիվանդներին, թե ոչ․ Բժշկի պատասխանը

Թութը ոչ միան համարվում է համեղ միրգ, նաև շատ օգտակար է։ Հին բժշկարաններում նշված է, որ լավագույն թութը խոշորն ու քաղցրն է։ 

 

 

Թութը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ՝ А, В1-В6, В9, Е, С, К, միկրոտարրեր՝ մանգան, երկաթ, ցինկ, պղինձ, սելեն, մակրոտարրեր՝ կալցիում, կալիում, նատրիում, մագնիում, ֆոսֆոր։ 



Իսկ ինչ վերաբերում է շաքարային դիաբետ ունեցողներին, թութը հակացուցված է նրանց և չի թույլատրվում օգտագործել։  Շաքարային դիաբետով հիվանդներին խորհուրդ է տրվում ուտել կիսաքաղցր թութ, բայց բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո։ 

 

 

Թութը չարաշահելու դեպքում լուծ է առաջանում։ Հակացուցված է նաև հիպերտոնիայի, արյան ճնշման անկման դեպքում։



100 գրամ թթի կալորիականությունը 50 կկալ է, սննդային արժեքը՝

սպիտակուցներ՝ 0.7 գր․, 
ճարպեր՝ 0.4 գր․, 
ածխաջրեր՝ 1.8 գր․, 
հեղուկ՝ 82.6 գր․։ 

 


Պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ՝ А, В1-В6, В9, Е, С, К, միկրոտարրեր՝ մանգան, երկաթ, ցինկ, պղինձ, սելեն, մակրոտարրեր՝ կալցիում, կալիում, նատրիում, մագնիում, ֆոսֆոր։



Ամենաընթերցվածը