Ինչպես սոխի և շաքարավազի միջոցով ազատվել բրոնխիտից
Ժողովրդական բաղադրատոմսերով պատրաստված դեղեր ընդունելը չի վնասում ձեր օրգանիզմին, եթե ճիշտ եք հետևում դեղաչափին, ինչը չի կարելի ասել դեղատնային դեղամիջոցների մասին։
Ժողովրդական բաղադրատոմսերի մեծ թվով առավելություններ կան, ինչը նրանց դարձնում է ամենատարածված և արդյունավետ:
Ի թիվս այլ բաների, խորխաբեր ժողովրդական միջոցների մեկ այլ առավելությունն այն է, որ դրանք կարող են ընդունել ինչպես մեծերը, այնպես էլ երեխաները, ինչպես նաև հղի կանայք:
Միակ բանը, որ պետք է անել դրա հետ, համոզվելն է, որ դուք կամ ձեր երեխաները ալերգիկ չեն օգտագործվող բույսի նկատմամբ, և որ դուք նույնպես պետք է ճիշտ հետևեք դեղաչափին:
Մեր հոդվածում կարող եք պարզել, թե որ խորխաբեր միջոցները պետք է օգտագործել տարբեր տեսակի հազի, ինչպես նաև բրոնխիտի և թոքաբորբի ժամանակ։ Անդրադառնանք այս հարցին ավելի մանրամասն։
Չոր և թաց հազի համար
Չոր և թաց հազի դեպքում սովորաբար օգտագործվում են ժողովրդական բաղադրատոմսերով պատրաստված տարբեր տեսակի դեղամիջոցներ.
Թաց հազի դեպքում կատարյալ է հետևյալ բաղադրատոմսը.
-
Սկսելու համար վերցրեք կես կիլոգրամ սոխ և մաքրեք կեղևից:
-
Մաքրած սոխը հնարավորինս մանր կտրատել և ուղարկել նախապես պատրաստված փոքրիկ կաթսա։
-
Այնտեղ ավելացրեք 400 գրամ շաքարավազ և մեկ լիտր ջուր։
-
Տապակը դնել կրակի վրա և սպասել մինչև այն եռա՝ անընդհատ խառնելով դեղամիջոցը։ Նման խառնուրդը պետք է եռացնել առնվազն երեք ժամ։
-
Դեղը լավ եռալուց հետո հանում ենք կրակից և սառեցնում սենյակային ջերմաստիճանում։
-
Սառեցրած հեղուկին ավելացրեք 50 գրամ մեղր, ամբողջը խառնեք, որից հետո կարող եք խորխաբեր խառնուրդ ընդունել։
Նման միջոցը պետք է ընդունել 4-5 օրվա ընթացքում, ուտելուց հետո հինգ ճաշի գդալ:
Մինչև 10 տարեկան երեխաների համար դեղաչափը պետք է կրճատվի մինչև 1-2 ճաշի գդալ։
Նաև զգոն եղեք՝ համոզվեք, որ երեխան ալերգիկ չէ սոխից կամ մեղրից։
Բանանը հիանալի է թեթևացնում չոր հազի ախտանիշները։
Բացի այն, որ խորխաբերը շատ օգտակար կլինի, այն նաև համեղ է, ուստի այն հեշտությամբ կարելի է տալ երեխաներին։
Իսկ դուք կարող եք այն եփել հետևյալ կերպ.
ընտրել մի քանի հասած, բայց ոչ գերհասունացած բանան, մաքրել դրանք և պատառաքաղով տրորել միջուկը:
Այնուհետև կաթսայի մեջ լցնել 150 գրամ ջուր և ավելացնել երկու մեծ գդալ շաքարավազ։
Տաքացրեք խառնուրդը, և երբ այն եռա, հանեք կրակից և սառեցրեք սենյակային ջերմաստիճանում։
Դրանից հետո այնտեղ ավելացրեք բանանի միջուկը և այս խորխաբերը կարող եք ընդունել ուտելուց անմիջապես հետո։
Բրոնխիտի դեմ ժողովրդական միջոցներ
Բրոնխիտի համար հիանալի խորխաբեր միջոց է մեղրով սև բողկը։
Շատերն են լսել սև բողկի և մեղրի հրաշագործ միջոցների մասին, սակայն ոչ բոլորը կարող են այն ճիշտ օգտագործել։
Մեր հոդվածում մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել մեղրով սև բողկի օշարակ՝ որպես բրոնխիտի խորխաբեր:
Բրոնխիտի դեմ ամենաարդյունավետ խորխաբեր պատրաստելու համար պետք է ընտրել ոչ շատ մեծ սև բողկ, լավ լվանալ և վերևից կտրել։
Հաջորդը, դուք պետք է զինվեք փոքր դանակով կամ գդալով և լայն անցք բացեք բողկի միջուկի վրա: Այս անցքի մեջ պետք է դնել երեք ճաշի գդալ մեղր և ծածկել կտրված գագաթով:
Բողկի միջուկի վրա կարող եք նախապես մի քանի հատումներ անել, որպեսզի այն լավ սնուցի հյութը, և խորխաբեր օշարակն ավելի արագ ստացվի:
Բողկը մեղրով ուղարկեք վեց ժամ մութ տեղում թրմելու, որից հետո կտեսնեք, թե ինչպես է մեղրի տեղում սաթի օշարակ հայտնվել։ Այն պետք է լցնել առանձին տարայի մեջ, և բողկը կարելի է այդպես օգտագործել ևս երկու անգամ։
Պատրաստի խորխաբեր օշարակը կարելի է ընդունել օրական երեք անգամ՝ ուտելուց առաջ։ Հակացուցումներ չկան, պարզապես համոզվեք, որ դուք կամ ձեր երեխաները ալերգիկ չեն մեղրի կամ բողկի նկատմամբ։