Ինչպես սոխի և շաքարավազի միջոցով ազատվել բրոնխիտից

Դիտումներ 295

Ինչպես սոխի և շաքարավազի միջոցով ազատվել բրոնխիտից

Ժողովրդական բաղադրատոմսերով պատրաստված դեղեր ընդունելը չի ​​վնասում ձեր օրգանիզմին, եթե ճիշտ եք հետևում դեղաչափին, ինչը չի կարելի ասել դեղատնային դեղամիջոցների մասին։ 

Ժողովրդական բաղադրատոմսերի մեծ թվով առավելություններ կան, ինչը նրանց դարձնում է ամենատարածված և արդյունավետ:

 

 

Ի թիվս այլ բաների, խորխաբեր ժողովրդական միջոցների մեկ այլ առավելությունն այն է, որ դրանք կարող են ընդունել ինչպես մեծերը, այնպես էլ երեխաները, ինչպես նաև հղի կանայք: 

Միակ բանը, որ պետք է անել դրա հետ, համոզվելն է, որ դուք կամ ձեր երեխաները ալերգիկ չեն օգտագործվող բույսի նկատմամբ, և որ դուք նույնպես պետք է ճիշտ հետևեք դեղաչափին:

 

 

Մեր հոդվածում կարող եք պարզել, թե որ խորխաբեր միջոցները պետք է օգտագործել տարբեր տեսակի հազի, ինչպես նաև բրոնխիտի և թոքաբորբի ժամանակ։ Անդրադառնանք այս հարցին ավելի մանրամասն։



Չոր և թաց հազի համար

 

Չոր և թաց հազի դեպքում սովորաբար օգտագործվում են ժողովրդական բաղադրատոմսերով պատրաստված տարբեր տեսակի դեղամիջոցներ.

Թաց հազի դեպքում կատարյալ է հետևյալ բաղադրատոմսը.

  • Սկսելու համար վերցրեք կես կիլոգրամ սոխ և մաքրեք կեղևից:

  • Մաքրած սոխը հնարավորինս մանր կտրատել և ուղարկել նախապես պատրաստված փոքրիկ կաթսա։

  • Այնտեղ ավելացրեք 400 գրամ շաքարավազ և մեկ լիտր ջուր։

  • Տապակը դնել կրակի վրա և սպասել մինչև այն եռա՝ անընդհատ խառնելով դեղամիջոցը։ Նման խառնուրդը պետք է եռացնել առնվազն երեք ժամ։

  • Դեղը լավ եռալուց հետո հանում ենք կրակից և սառեցնում սենյակային ջերմաստիճանում։

  • Սառեցրած հեղուկին ավելացրեք 50 գրամ մեղր, ամբողջը խառնեք, որից հետո կարող եք խորխաբեր խառնուրդ ընդունել։

 

 

Նման միջոցը պետք է ընդունել 4-5 օրվա ընթացքում, ուտելուց հետո հինգ ճաշի գդալ: 

Մինչև 10 տարեկան երեխաների համար դեղաչափը պետք է կրճատվի մինչև 1-2 ճաշի գդալ։ 

Նաև զգոն եղեք՝ համոզվեք, որ երեխան ալերգիկ չէ սոխից կամ մեղրից։

Բանանը հիանալի է թեթևացնում չոր հազի ախտանիշները։ 

Բացի այն, որ խորխաբերը շատ օգտակար կլինի, այն նաև համեղ է, ուստի այն հեշտությամբ կարելի է տալ երեխաներին։ 

Իսկ դուք կարող եք այն եփել հետևյալ կերպ.

ընտրել մի քանի հասած, բայց ոչ գերհասունացած բանան, մաքրել դրանք և պատառաքաղով տրորել միջուկը: 

Այնուհետև կաթսայի մեջ լցնել 150 գրամ ջուր և ավելացնել երկու մեծ գդալ շաքարավազ։ 

Տաքացրեք խառնուրդը, և երբ այն եռա, հանեք կրակից և սառեցրեք սենյակային ջերմաստիճանում։ 

Դրանից հետո այնտեղ ավելացրեք բանանի միջուկը և այս խորխաբերը կարող եք ընդունել ուտելուց անմիջապես հետո։



Բրոնխիտի դեմ ժողովրդական միջոցներ

 

Բրոնխիտի համար հիանալի խորխաբեր միջոց է մեղրով սև բողկը։ 

Շատերն են լսել սև բողկի և մեղրի հրաշագործ միջոցների մասին, սակայն ոչ բոլորը կարող են այն ճիշտ օգտագործել։ 

Մեր հոդվածում մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել մեղրով սև բողկի օշարակ՝ որպես բրոնխիտի խորխաբեր:

Բրոնխիտի դեմ ամենաարդյունավետ խորխաբեր պատրաստելու համար պետք է ընտրել ոչ շատ մեծ սև բողկ, լավ լվանալ և վերևից կտրել։ 

Հաջորդը, դուք պետք է զինվեք փոքր դանակով կամ գդալով և լայն անցք բացեք բողկի միջուկի վրա: Այս անցքի մեջ պետք է դնել երեք ճաշի գդալ մեղր և ծածկել կտրված գագաթով: 

 

 

Բողկի միջուկի վրա կարող եք նախապես մի քանի հատումներ անել, որպեսզի այն լավ սնուցի հյութը, և խորխաբեր օշարակն ավելի արագ ստացվի:

Բողկը մեղրով ուղարկեք վեց ժամ մութ տեղում թրմելու, որից հետո կտեսնեք, թե ինչպես է մեղրի տեղում սաթի օշարակ հայտնվել։ Այն պետք է լցնել առանձին տարայի մեջ, և բողկը կարելի է այդպես օգտագործել ևս երկու անգամ։

Պատրաստի խորխաբեր օշարակը կարելի է ընդունել օրական երեք անգամ՝ ուտելուց առաջ։ Հակացուցումներ չկան, պարզապես համոզվեք, որ դուք կամ ձեր երեխաները ալերգիկ չեն մեղրի կամ բողկի նկատմամբ։



Ամենաընթերցվածը