Հիշու՞մ եք սա ինչ է․ Գրեք մեկնաբանություններում թող բոլորը իմանան
Աշխարհի ամենահամեղ եւ պարզ ուտեստը կարտոֆիլի պլեճն է, որը բոլորիս տանում է մանկություն
Բոլորիդ մոտ հուշեր կարթնանան. Ո՞վ չի սիրում կարտոֆիլը այն էլ այս եղանակով։
Այն հիշեցնում է 1992թ մութ ու ցուրտ տարիները։Ամենահամով ու ցանկալի ուտեստը բոլորի համար։
Կարող եք կարտոֆիլով մեկ այլ շատ համեղ ուտեստ պատրաստել․
Այս լցոնած կարտոֆիլները իդեալական են ոչ միայն ընթրիքի, այլ նաև նախաճաշի ժամանակ․
Բաղադրամասեր․
Խոշոր կարտոֆիլ - 4 հատ
Բեկոն (կամ կրծքամիս) - 120 գ
Սոխ - 1 հատ
Կոշտ պանիր - 70 գ
Կարագ - 20 գ
Աղ - ըստ ճաշակի
Բուսական յուղ (անհրաժեշտության դեպքում) - տապակելու համար
Միացրեք ջեռոցը և տաքացրեք մինչև 180 աստիճան։
Կարտոֆիլը մանրակրկիտ լվացեք, պատառաքաղով ծակեք ամբողջ կողմը և համեմեք աղով։ Կարտոֆիլը փաթաթեք փայլաթիթեղի մեջ և ուղարկեք թխելու ջեռոցում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 60-90 րոպե, մինչև ամբողջովին եփվի։ Կարտոֆիլի պատրաստակամությունը կարելի է ստուգել դագանակով։
Սոխը մանր կտրատել։ Պանիրը քերել մանր քերիչով։
Խոզապուխտը (կամ կրծքամիսը) տապակել չոր տապակի մեջ: Երբ բեկոնը ոսկեգույն դառնա, ավելացնել սոխը և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա: Եթե յուղը բավարար չէ, ավելացրեք մի քիչ բուսական յուղ։
Թխած կարտոֆիլի վերին մասը կտրատել երկայնքով: Օգտագործելով թեյի գդալ, հեռացրեք կարտոֆիլի միջուկը՝ թողնելով մի փոքր եզր:
Կարտոֆիլի միջուկը տրորել կարագով։ Ավելացնել տապակած բեկոն և պանիր։ Աղ և խառնել:
Թխել լցոնած կարտոֆիլը 200 աստիճան ջերմաստիճանում 10 րոպե։
Պատրաստի լցոնած կարտոֆիլը, թխված ջեռոցում, մատուցում ենք տաք վիճակում՝ ցանկության դեպքում վրան կանաչիներ ավելացնելով։
Բարի ախորժակ!
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։