Գրեք այս խոտաբույսի հայերեն անունը, քանի որ այն կականց համար բնական դեղամիջոց է

Դիտումներ 3789

Գրեք այս խոտաբույսի հայերեն անունը, քանի որ այն կականց համար բնական դեղամիջոց է

Գարնան կանաչեղեն շատ ենք ուտում ՝ հատկապես թարխուն։ Այն շատ օգտակար է օրգանիզմի համար։

Թարխունը պարունակում է մեծ քանակությամբ երկաթ։

 

 

Թարխունի օգտակար և կարևոր հատկություններից մեկն այն է, որ այն ունի հակաճիճվային հատկություն:

 



Թարխունն ունի ախորժաբեր, հակաճիճվային, թեթև միզամուղ, անոթներն ամրացնող և մարսողությունը բարելավող հատկություն։

 

 

Թարխունը նպաստում է կանանց այն հորմոնների առաջացմանը, որոնք նպաստում են կալցիումի յուրացմանն օրգանիզմում, ինչը կանխարգելում է օստեոպորոզի զարգացումը։

Թարխունն օգտակար է նաև կլիմաքսի ժամանակ։ Այդ ժամանակ շատ կերեք թարխուն։



Սննդի մեջ օգտագործում են թարխունի երիտասարդ ցողունն ու տերևները, որոնք հավաքում են մինչև բույսի ծաղկելը: Օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացրած վիճակում: Թարխունը լայնորեն օգտագործվում է արաբական և կովկասյան խոհանոցներում: Այսպես, օրինակ` հայերը գտնում են, որ ձկնեղենն առանց թարխունի հնարավոր չէ պատկերացնել: Թարխունի եթերայուղից ստացվող քացախն օգտագործում են պահածոների, մսից, ձկից, բանջարեղենից, պանրից պատրաստվող ուտեստներում: Թարխունն օգտակար է նաև զովացուցիչ ըմպելիքների և լիկյորների պատրաստման համար: 

 



Ամենաընթերցվածը