Սա օրվա բաղադրատոմսն է․ Տեսեք ինչ համեղ ուտեստ կարող եք պատրաստել տավարի թոքով

Դիտումներ 275

Սա օրվա բաղադրատոմսն է․ Տեսեք ինչ համեղ ուտեստ կարող եք պատրաստել տավարի թոքով

Հյուրերի համար նուրբ և անսովոր համեղ ուտեստ կարելի է պատրաստել լյարդից։ Կարծում եմ՝ մեզանից յուրաքանչյուրը մեկ անգամ չէ, որ խաշած է պատրաստել։ Բայց այս բաղադրատոմսը կօգնի ձեզ ոչ միայն պատրաստել ուտեստը, այլև այն գեղեցիկ մատուցել։

 

Տավարի թոքով պաշտետի պատրաստման բաղադրիչները


Տավարի թոք (լյարդ) - 800 գ

Կարագ 83% - 200 գ

Սոխ - 3 հատ

Գազար - 2 հատ:

Սալ - 100 գ

Աղ - 1 ճ /գ

Աղացած սև պղպեղ - 1 պտղունց



Մաքրեք թարմ լյարդը թաղանթից։ 

Հեռացրեք խոշոր երակները և անոթները:

Հազարը հնարավորինս մանր կտրատել։

Սոխը մանր կտրատել։ 

Տապակի մեջ հալեցնում ենք սալը։ 

Սոխը տապակել մեջը մինչև փափկի։

 

 

Գազարը քերել խոշոր քերիչով։

Տապակի մեջ ավելացնել քերած գազարը։ 

Տապակել բանջարեղենը մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Լյարդի կտորները տապակած տարայի մեջ դնել։ 

Տապակել լյարդը միջին ջերմաստիճանի վրա, մինչև այն ավելի բաց երանգ ստանա։ 

Այս պահին թավայի պարունակությունը պետք է պարբերաբար խառնել։

 



Կափարիչով ծածկեք տապակը։ Կրակը նվազեցնել նվազագույնի: 

Լյարդը շոգեխաշել բանջարեղենով մինչև փափկի։ 

Ավելացնել պղպեղ և աղ

Այնուհետև թողեք, որ բաղադրիչները մի փոքր սառչեն։ 

Տապակի պարունակությունը (խոզի ճարպ, լյարդ, գազար, սոխ) մանրացրեք, մինչև բլենդերի միջոցով ստացվի համասեռ զանգված։ Այս նպատակների համար դուք կարող եք օգտագործել կոմբայն կամ մսաղաց:

Ձեթի երրորդ մասը հարում ենք պաշտետի հետ։ Խառնել զանգվածը։

 

 

Ծածկեք աշխատանքային մակերեսը սննդի թաղանթով: 

Վրան դնել մածուկը։ Զանգվածը հավասարեցնելով՝ հավասար շերտ կազմելով։ 

Վերևում հավասարաչափ քսել փափկած կարագը։

Լյարդի շերտը փաթաթեք ռուլետի տեսքով՝ օգնելով ձեզ թաղանթով։ 

Ձեռքերով «երշիկը» մի փոքր գրտնակեք, որպեսզի այն ավելի խիտ լինի։ Ռուլետը փաթաթեք սննդի թաղանթով։ Գիշերը դնել սառնարանը։

Սառեցված ռուլետը կտրված է բարակ շերտերով: Պաշտոն գեղեցիկ շարել ափսեի մեջ։



Ամենաընթերցվածը