Խմեք սա և նիհարեք, նորմալացրեք բարձր ճնշումը և կարգի բերեք ձեր նյարդերը
Անշուշտ, շատերն իրենց կյանքում գոնե մեկ անգամ փորձել են լորենի թեյ։ Այս ըմպելիքն ունի հիանալի համ և շատ օգտակար նյութեր։ Լինդենի ծաղիկները պարունակում են ֆլավոնոիդներ, դաբաղանյութեր, եթերային յուղեր, ամինաթթուներ և վիտամին C։
Նաև այս բույսը պարունակում է ֆիտոհորմոններ, որոնք չափազանց դրականորեն ունակ են ազդելու կանանց սեռական օրգանների վրա։
Էնդոկրինոլոգները կանանց խորհուրդ են տալիս քառասունհինգ տարի անց խմել ինֆուզիոն կուրս, որը պատրաստվում է լորենու ծաղիկներից։ Նման դասընթացի հաճախականությունը պետք է լինի առնվազն վեց ամիսը մեկ անգամ: Սա կօգնի դանդաղեցնել ծերացումը և թարմացնել օրգանիզմում տեղի ունեցող գործընթացները, ինչպես նաև դաշտանադադարի տհաճ ախտանիշները շատ ավելի հեշտ կլինեն։ Լինդենն ունի թավշյա և մածուցիկ համ։ Լավագույնն այն է, երբ մատուցվում է սառը և աղանդերի մեջ:
Լորենու լիմոնադն օգնում է օրգանիզմին դիմակայել շոգ եղանակին, ինչպես նաև սնուցում է վիտամիններով, տոնուս հաղորդում, հագեցնում է ծարավը և թեթևացնում գլխացավը։ Նաև նման լիմոնադը ունակ է թոթափել էմոցիոնալ սթրեսը։
Լեհաստանում նման լիմոնադը վաճառվում է խանութներում և մեծ պահանջարկ ունի։
Լայմի լիմոնադ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է.
- երկու բուռ կրաքարի ծաղիկ,
- երկու ճաշի գդալ մեղր
- մեկ կիտրոն,
- երեք լիտր ջուր,
- Ըստ ճաշակի կարող եք ավելացնել մի քիչ անանուխ։
Լինդենի ծաղիկները պետք է հավաքվեն ճանապարհից հեռու: Լորենի ծաղիկների չորացումը ստվերում է։ Փաստն այն է, որ արևի ուղիղ ճառագայթների տակ եթերայուղերը կարող են գոլորշիանալ, և օգուտները շատ անգամ ավելի քիչ կլինեն:
Պետք է վերցնել երեք լիտրանոց բանկա, մեջը լցնել կրաքարի ծաղիկներ և մեղր։ Ըստ ճաշակի ավելացվում է նաև կիտրոնի բալասան, անանուխ կամ այլ խոտաբույսեր։
Կիտրոնը չի կարելի մաքրել կեղեւից, կտրատել շրջանակների։ Դրանից հետո այն նաև իջեցնում են ծաղիկների և մեղրի տարայի մեջ։ Դրանից հետո դուք պետք է սառը ջուր լցնել տարայի մեջ։ Տարայի պարունակությունը պետք է լավ խառնել, այնուհետև կտորը ձգել (ցանկալի է բնական նյութից) և մոտ 8 ժամ դնել արևի ուղիղ ճառագայթների տակ։ Որպեսզի խմիչքը ամենահամեմված համն ունենա, արժե այն թողնել մեկ օր թրմելու։
Ինֆուզիոն ժամանակի ավարտից հետո կիտրոնը պետք է հանել և քամել, ըմպելիքն ինքնին զտել։ Այժմ այն կարելի է ուտել։