Զգույշ եղեք դատարկ ստամոքսին Նեսկաֆե խմելիս, քանի որ...

Դիտումներ 397

Զգույշ եղեք դատարկ ստամոքսին Նեսկաֆե խմելիս, քանի որ...

Շատ մարդիկ սովոր են սկսել իրենց օրը՝ նախաճաշից առաջ դատարկ ստամոքսին արթնանալուն պես մի բաժակ նեսկաֆե խմելով՝ առանց իմանալու այս սովորության ազդեցությունն օրգանիզմի վրա և արդյոք այդ սովորությունը վնասակար է, թե օգտակար և առողջարար է օրգանիզմի համար։ 
Առավոտյան ամենավատ սովորությունները արթնանալուց հետո են, քանի որ դրանք բացասաբար են անդրադառնում օրգանիզմի առողջության վրա այնպես, որ ավելացնում են նյարդայնությունն ու լարվածությունը, քանի որ այն բարձրացնում է մակարդակը: կորտիզոլ հորմոնից.
Լուծվող սուրճի յուրաքանչյուր բաժակը պարունակում է ընդամենը չորս կալորիա։
Փոքր քանակությամբ հանքանյութերի առկայությունը, ինչպիսիք են կալիումը, նիացինը և մագնեզիումը:
Լուծվող սուրճը պարունակում է ավելի քիչ քանակությամբ կոֆեին, քան սովորական սուրճը, քանի որ սովորական սուրճի մեջ կոֆեինի տոկոսը տատանվում է 70-ից 140 միլիգրամի միջև, մինչդեռ լուծվող սուրճի մեջ կոֆեինի տոկոսը տատանվում է 30-ից 90 միլիգրամի միջև:

 


Բարձրացնում է նյութափոխանակությունը, որը նպաստում է ճարպերի ավելի բարձր այրմանը:
Նպաստում է դեպրեսիայի կանխարգելմանը և նվազեցնում է դրա զարգացման հավանականությունը:

Զգույշ եղեք դատարկ ստամոքսին Նեսկաֆե խմելիս, քանի որ դուք չեք սպասի ցնցող անակնկալի, թե ինչպես է այն ազդում ձեր օրգանիզմի հետ։

Առավոտյան Nescafe խմելու վնասակար հետևանքները
Դատարկ ստամոքսին նեսկաֆե խմելը բացասական ազդեցություն է ունենում , քանի որ նվազում է սերոտոնին հորմոնի մակարդակը, ինչը նպաստում է երջանկության և հանգստության զգացողության բարելավմանը Բացի այդ, Nescafe-ն հարուստ է կոֆեինով, որը կարող է հանգեցնել կախվածության, երբ կանոնավոր կերպով ապավինեք կոֆեինին, ինչը նշանակում է, որ մարմնին ժամանակի ընթացքում ավելի մեծ քանակությամբ կոֆեին է հարկավոր:

 



Սուրճը և թեյը խմել շաքարով թե առանց շաքարի․ Ո՞րն է ավելի առողջարար

Պարզվում է՝ առանց շաքարի թեյ կամ սուրճ խմելու սովորությունն այնքան էլ առողջարար չէ։ Իրականում, այս ըմպելիքները քաղցր պատրաստելն օգնում է ուղեղին աշխատել: Այս մասին պատմել է բնագետ Բորիս Սկաչկոն։

 

 

Այս ըմպելիքները պարունակում են կոֆեին, որն ակտիվացնում է ուղեղի գործունեությունը։ Եթե ​​դուք «աշխուժացնեք» օրգանիզմը կոֆեինով, բայց դրան չտաք այս սնունդը, դա ոչ մի լավ բանի չի հանգեցնի։

Մարդու մարմնի ամբողջ արյունը պարունակում է մոտ երկու ճաշի գդալ շաքար: Եթե ​​նրա պաշարները չհամալրվեն, շատ համակարգեր կմնան «սոված դիետայի վրա»



Իսկ թեյին կոնկրետ երբ շաքարավազ են ավելացնում, տարբերություն կա։ Դա պետք է արվի գարեջուր պատրաստելիս: 

Շաքարի օպտիմալ քանակությունը նույնքան է, որքան թեյի տերեւները։ Եվ, իհարկե, պետք է միայն թարմ եփած թեյ խմել, քանի որ դրա որոշ նյութեր շատ արագ օքսիդանում են։

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը