Զգույշ եղեք․ Երբեք մի գնեք պանիր, եթե փաթեթավորման վրա տեսնում եք ՍԱ

Դիտումներ 2338

Զգույշ եղեք․ Երբեք մի գնեք պանիր, եթե փաթեթավորման վրա տեսնում եք ՍԱ

Ինչպե՞ս տարբերել պանիրը պանրային արտադրանքից՝ չվնասելով ձեր առողջությանը:

Խանութներն այժմ վաճառում են հսկայական քանակությամբ բոլոր տեսակի պանիրներ: Դրանք բոլորն էլ տարբերվում են ոչ միայն համային հատկանիշներով, այլեւ կազմով։

Ինչպե՞ս տարբերակել պանրային արտադրանքը իսկական պանրից: Եկեք նախ նայենք, թե որն է նրանց հիմնարար տարբերությունը:

Պանիր և պանիր արտադրանք... Ո՞րն է տարբերությունը:

Պարզապես ուշադիր եղեք բաղադրության մեջ ներառված բաղադրիչներին։ «ՊԱՆԻՐ» կոչվող արտադրանքը կարող է պարունակել միայն կաթ, մածուն կամ դրա արհեստական ​​անալոգներ, ֆերմենտացված կաթի փոշի, աղ, կալցիումի քլորիդ: Այս ամենը հեշտությամբ ներծծվում ու մարսվում է ստամոքսում, այդ իսկ պատճառով պանիրն անգնահատելի է մարդու օրգանիզմի համար։

Պանրի արտադրանքն այնքան էլ օգտակար հատկություններ չունի, քանի որ այն միայն պանրի տեսք ու համ ունի, բայց իրականում դա բոլորովին այլ բան է։ Այն պարունակում է ոչ ավելի, քան 20% իրական կաթ, իսկ մնացածը ոչ կաթնամթերքի ծագման ճարպեր և սպիտակուցներ են։ Որպես կանոն, նման մթերքներ արտադրողներն իրենց արտադրության մեջ օգտագործում են էժան կոկոսի կամ արմավենու յուղ։ Թվում է, թե վատ բան չկա, քանի որ բուսական յուղերը օգտակար են առողջության համար։ Այսպիսով, հագեցված ճարպեր պարունակող արմավենու և կոկոսի յուղերի դեպքում դրանք նույնիսկ վտանգավոր են մարդու օրգանիզմի համար։ Այս յուղերը վերածվում են տրանս-իզոմերի կամ տրանսգենային ճարպերի և հետագայում առաջացնում սրտանոթային հիվանդություններ, խոլեցիստիտ, գիրություն, աթերոսկլերոզ, անոթային թրոմբոզ և այլն։

 

 

Ինչպես տարբերել պանիրը պանրի արտադրանքից

Նախ , դուք պետք է ուշադիր ուսումնասիրեք մակնշումը (այն չպետք է պարունակի բուսական ճարպեր, ոչ արմավենու, ոչ կոկոսի, միայն կաթի ճարպեր):

Երկրորդ , ուշադրություն դարձրեք դրա ինքնարժեքին (բուսական յուղերը շատ էժան են, ինչը թույլ է տալիս արտադրողին վերջնական սպառողին առաջարկել պանրի գրավիչ գին. այդ յուղերի տոկոսը կարող է տարբեր լինել՝ փոքր հավելումից մինչև գրեթե ամբողջական փոխարինում): 

Երրորդ, փաթեթավորված պանրի դեպքում, որը պիտակ չունի, անհնար է պարզել դրա բաղադրությունը, կարելի է ապավինել միայն սեփական փորձին և ինտուիցիային։ Սեղմեք պանիրը մատներով. եթե պանրից հեղուկ է հոսում, ապա, ամենայն հավանականությամբ, այն պարունակում է բուսական ճարպեր։

Չորրորդ ՝ պանրի գույնը պետք է լինի բնական երանգ և միատոն։ Չափազանց դեղին պանիրը արհեստական ​​գույներ է պարունակում։

Հինգերորդ, ուշադրություն դարձրեք պանրի անցքերիչափին և ձևին: Բնական պանրի մեջ դրանք ունեն կանոնավոր տեսք՝ հարթ եզրերով, հավասարաչափ բաշխված պանրի ողջ մակերեսով։ Պանրի շրջանագծի մեջտեղում գտնվող մեծ անցքերը, իսկ ծայրերին՝ փոքրերը կեղծի նշան են:



Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերքը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք

Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։

Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը:

 

 

Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:
Եթե ​​համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։



Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։
Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։

Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը