Զատիկի կուլիչի տատիկիս բաղադրատոմսը սա է

Դիտումներ 700

Զատիկի կուլիչի տատիկիս բաղադրատոմսը սա է

Ինչպես պատրաստել շատ համեղ և Զատիկի կուլիչ․

Բաղադրությունը. 

1. Ալյուր – 1կգ

2. Կաթ – 1.5 բաժակ

3. Ձու – 6 հատ

4. Կարագ կամ մարգարին – 300գ

5. Շաքարավազ – 1.5-2 բաժակ

6. Հեղուկ խմորիչ – 40-50գ

7. Աղ – 3/4 թ/գ

8. Չամիչ – 50գ

9. Ծիրանաչիր – 50գ1

0. Նուշ կամ յուրաքանչյուր այլ տեսակի ընդեղեն– 50գ

11. Վանիլին – 1/2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը.

 

 

1.5 բաժակ տաք կաթի մեջ ավելացնել խմորիչը, ալյուրի կեսը, լավ հունցել, ծածկել և դնել խմորը տաք տեղում: Երբ խմորը 2 անգամ բարձրանա, ավելացնել աղ, ձվի դեղնուցները (1 հատը թողնել թխելուց առաջ վրան քսելու համար), շաքարավազով և վանիլինով հարած կարագը, խառնել այդ ամենը, ավելացնել լավ հարած ձվի սպիտակուցները և մնացած ալյուրը: Խմորը ծածկել և նորից դնել տաք տեղ: Երբ այն բարձրանա կրկնակի, ավելացնել չամիչը, մանր կտրատված չիրը և նուշը: Այս բոլորը լավ խառնել, տեղավորել կաղապարների մեջ և թխել 34-40 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում: Վերջում վրան ցանել քունութ կամ բազմագույն մանր կոնֆետներ:



Շատ համեղ գազարով տորթ՝ արագ, համեղ և հեշտ պատրաստվող բաղադրատոմս

Շատ հետաքրքիր ու օգտակար բաղադրատոմս եմ գտել հատուկ գալիք տոների համար։

Զարմանալի նուրբ կրեմով այս տորթը դժվար չէ պատրաստել։ Ես ուզում եմ ձեզ հետ կիսվել աներևակայելի համեղ տորթի բաղադրատոմսով, որը ես թխել եմ իմ ծննդյան օրը:

Ձեզ հարկավոր է․

 3 մեծ ձու

 270 գ շաքարավազ

 200 մլ բուսական յուղ

 100 մլ մածուն

 100 մլ կաթ

 450 գ քերած գազար

 550 գ ալյուր

 1 փաթեթ փխրեցուցիչ

 1 ճ.գ. սոդա

 1/2 թ/գդ. աղ

 1 ճ.գ. դարչին

 1/2 թ/գդ. մշկընկույզ

 70 գ խոշոր կտրատած ընկույզ

 30 գ չամիչ

 Կրեմ․

 200 գ կարագ (80%)

 150 գ շաքարի փոշի

 1 ճ.գ. վանիլ

 400 գ Ֆիլադելֆիա պանիր

 Հարդարման համար.

 50 գ սպիտակ շոկոլադ

 

 

Ամանի մեջ խառնել ձուն շաքարավազի հետ, ապա ավելացնել կարագը, մածունը, կաթն ու գազարը՝ քերած մանր քերիչով (միայն 335 գ գազար ունեի)։ Առանձին խառնում ենք ալյուրը, աղը, փխրեցուցիչը, սոդան, դարչինը և մշկընկույզը։ Երկու զանգվածներն էլ խառնել, ավելացնել խոշոր կտրատած ընկույզն ու չամիչը։

Թխում ենք 2 շերտ կաղապարի մեջ (23սմ), թխման թղթով պատված, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40 րոպե։ Ստուգեք տորթերի պատրաստությունը ատամի չափով

Դանակի օգնությամբ զգուշորեն կտրում ենք յուրաքանչյուր թխվածքի վերին մասը (թխելու ընթացքում տորթերը մի Մնացյալ խմորը տրորելու համար օգտագործեք ձեր մատները, որպեսզի կարողանաք զարդարել տորթի եզրերը: Հեռացրեք ընկույզն ու չամիչը։ Սառչելուց հետո յուրաքանչյուր շերտ կիսով չափ կտրատեք։ Այսպիսով, կունենանք 4 շերտ։

Կրեմ՝ փափկած կարագը մի փոքր հարում ենք, ավելացնում ենք շաքարի փոշին և հարում ենք մինչև շաքարավազը լուծվի, իսկ հետո 4 հավելումով ավելացնում ենք սերուցքային պանիրը։ Ամեն անգամ լավ խառնել։ Վերջում ավելացնել վանիլը։ Կրեմը բաժանում ենք 5 մասի՝ յուրաքանչյուր շերտի և եզրերի համար։

Տորթի եզրերը զարդարում ենք մանրացված փշրանքների երկու երրորդով, իսկ վերևը զարդարում ենք հալեցրած սպիտակ շոկոլադով։ Տորթը մեկ ժամով դնել սառնարանում, ապա կտրատել և մատուցել։

Հին պրոֆեսորի ապացուցված բաղադրատոմսը. Գազարը և չամիչը երիկամների քարերի համար

Ես կկիսվեմ երիկամների քարերը լուծարելու բաղադրատոմսով։ Այն կպահանջի 500 գ գազար և 500 գ չամիչ։

Կեղևազատեք գազարը, կտրատեք խորանարդների, ողողեք չամիչը և ամեն ինչ լցրեք էմալապատ թավայի մեջ, լցնել 1 լիտր ջուր։ Հասցնել եռման աստիճանի, բայց չեռացնել, անջատել։
Կաթսան փակեք կափարիչով, փաթաթեք փայլաթիթեղով, որպեսզի բաց չմնա, և դրեք ջեռոցը ամենափոքր կրակի վրա։ Այնուհետև հանել տապակը, թողնել, որ սառչի մեկ ժամ։
 



Չամիչը գազարով քամեք 4 շերտ շղարշով։ 

Քամած հյութը խառնեք տապակից քամած հեղուկի հետ։ Դուք կստանաք մուգ շագանակագույն արգանակ, որը պետք է պահել սառնարանում:

Ընդունել 100 գ՝ օրը 3 անգամ, ուտելուց 30 րոպե առաջ 7-14 օր, մինչև քարերն ամբողջությամբ դուրս գան, որոնք վերածվում են ավազի։

Հարազատներից մեկի մոտ 10 մմ չափի քար է եղել, բայց չի նկատել, թե ինչպես է դուրս եկել։

 

 

Բուժման մեկնարկից առաջ և հետո անհրաժեշտ է ուլտրաձայնային հետազոտություն կատարել՝ համոզվելու համար, որ քարերը անհետացել են։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը