Գազարով տորթ, որի բաղադրատոմսը մնացել է ինձ տատիկիցս և ավելի քան 100 տարվա է

Դիտումներ 292

Գազարով տորթ, որի բաղադրատոմսը մնացել է ինձ տատիկիցս և ավելի քան 100 տարվա է

Բաղադրությունը․

Թխվածքաբլիթի համար.

ձու - 1 հատ
շաքարավազ -100 գր
քերած գազար -100 գր
ընկույզ -25 գր
չոր ծիրան - 40 գր
կոկոսի փաթիլներ -15 գր
բուսական յուղ -2 ճ.գ.
ալյուր - 100 գր
սոդա - 3 գր
աղ - 2 գր

 

 

Կրեմի համար՝
մասկարպոնե - 250 գր
թթվասեր 20% -180 գր
շաքարի փոշի - 60 գր.

Լրացուցիչ.

հալած բալ - 300 գր
եգիպտացորենի օսլա - 7 գր
շաքարավազ - 20 գր

 



​Ձուն հարել շաքարավազի հետ։ Գազարը անցկացնում ենք մանր քերիչով և քամում հյութը, մանր կտրատում ենք ընկույզը և մանր կտրատում ծիրանի չիրը։ Խառնում ենք։

Ստացված զանգվածին խառնում ենք ձու։ Ավելացնել խմորի մնացած բաղադրիչները։

 

 

Խմորը լցնում ենք կաղապարի մեջ և թխում 160 C ջերմաստիճանում 45 րոպե։

Թողնում ենք սառչի մոտ 5 րոպե, այնուհետև զգուշորեն հանում ենք և անմիջապես փաթաթում թաղանթի մեջ։

 



Կրեմի բոլոր բաղադրիչները հարում ենք հարիչով։

Գազարով տորթը երկայնքով բաժանում ենք 3 մասի և կրեմը հավասարաչափ տարածում թխվածքաբլիթի յուրաքանչյուր շերտի վրա։

Կեռասը (100 գ) հարում ենք բլենդերով, քամում ենք ստացված հյութը և խառնում օսլայի ու շաքարավազի հետ, եռացնում՝ սոուս ստանալու համար։ Հովացրեք սոուսը և խառնեք մնացած բալի հետ (200 գր.) տորթի վրա լցրեք սոուսը։

 



Ամենաընթերցվածը