Գազարով տորթ, որի բաղադրատոմսը մնացել է ինձ տատիկիցս և ավելի քան 100 տարվա է
Բաղադրությունը․
Թխվածքաբլիթի համար.
ձու - 1 հատ
շաքարավազ -100 գր
քերած գազար -100 գր
ընկույզ -25 գր
չոր ծիրան - 40 գր
կոկոսի փաթիլներ -15 գր
բուսական յուղ -2 ճ.գ.
ալյուր - 100 գր
սոդա - 3 գր
աղ - 2 գր
Կրեմի համար՝
մասկարպոնե - 250 գր
թթվասեր 20% -180 գր
շաքարի փոշի - 60 գր.
Լրացուցիչ.
հալած բալ - 300 գր
եգիպտացորենի օսլա - 7 գր
շաքարավազ - 20 գր
Ձուն հարել շաքարավազի հետ։ Գազարը անցկացնում ենք մանր քերիչով և քամում հյութը, մանր կտրատում ենք ընկույզը և մանր կտրատում ծիրանի չիրը։ Խառնում ենք։
Ստացված զանգվածին խառնում ենք ձու։ Ավելացնել խմորի մնացած բաղադրիչները։
Խմորը լցնում ենք կաղապարի մեջ և թխում 160 C ջերմաստիճանում 45 րոպե։
Թողնում ենք սառչի մոտ 5 րոպե, այնուհետև զգուշորեն հանում ենք և անմիջապես փաթաթում թաղանթի մեջ։
Կրեմի բոլոր բաղադրիչները հարում ենք հարիչով։
Գազարով տորթը երկայնքով բաժանում ենք 3 մասի և կրեմը հավասարաչափ տարածում թխվածքաբլիթի յուրաքանչյուր շերտի վրա։
Կեռասը (100 գ) հարում ենք բլենդերով, քամում ենք ստացված հյութը և խառնում օսլայի ու շաքարավազի հետ, եռացնում՝ սոուս ստանալու համար։ Հովացրեք սոուսը և խառնեք մնացած բալի հետ (200 գր.) տորթի վրա լցրեք սոուսը։