Զարմանալի համեղ և գեղեցիկ թխվածքաբլիթներ ջեմով
Բաղադրությունը.
- Կարագ - 150 գրամ
- Շաքարավազ - 70 գրամ
- Բնական մածուն - 125 գրամ
- Հավի ձու - 1 ձու
- Աղ - 1 պտղունց
- Վանիլային շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
- Ցորենի ալյուր՝ մոտ 350 գրամ
- Փխրեցուցիչ խմորի համար - 5 գրամ
- Շաքարի փոշի
Կարագը փափկեցրեք սենյակային ջերմաստիճանում։ Այնուհետև կտրեք կտորներ և դրեք ամանի մեջ: Ավելացնել շաքարավազ, վանիլային շաքար, աղ:
Ձուն կոտրել բաղադրիչներով ամանի մեջ և ավելացնել մածունը։ Խառնել ամեն ինչ մինչև հարթ ստացվի:
Մաղած ալյուրը փխրեցուցիչով լցնել, ամեն անգամ խառնելով մինչև հարթ լինի։ Վերջում խմորը գնդիկի բաժանեք։
Աշխատանքային մակերեսին ալյուր ցանել և խմորը բացել։ Գրտնակում ենք մոտ 3-4 մմ հաստությամբ շերտի։ Կտրեք շրջանակները դակիչով: Յուրաքանչյուր շրջանակը աջ կողմից փաթաթել շաքարի փոշիով։ Իսկ մյուս կողմից դնել մոտ կես թեյի գդալ մուրաբա և կիսով չափ ծալել, որպեսզի ջեմը ներսում լինի, իսկ շաքարի փոշին՝ դրսում։
Պատրաստեք թխման թերթիկ, շարեք թխելու թղթով։ Ձևավորված թխվածքաբլիթները դնել թղթի վրա։ Փոքր դանակով շառավղով շերտեր պատրաստեք գեղեցկության համար։
Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 180 աստիճանով։ Թխվածքաբլիթի թերթիկը ջեմով դնել ջեռոցում մոտ 15 րոպե։ Զարմանալի համեղ և գեղեցիկ թխվածքաբլիթը՝ ջեմով, պատրաստ է մատուցման։