Ժողովրդական օգտակար խորհուրդ մուրաբա պատրաստողների համար

Դիտումներ 399

Ժողովրդական օգտակար խորհուրդ մուրաբա պատրաստողների համար

Մեր խորհուրդները օգտակար կլինեն նրանց, ովքեր սիրում են ոչ միայն բացել մուրաբայի բանկաները, այլև դրանք «փակել»։

1. Եթե դուք ինքներդ եք հավաքում միրգը, եփելուց առաջ հնարավորինս քիչ լվացեք այն։ Եթե ​​մրգեր եք գնում խանութից, շուկայից կամ անծանոթ տատիկից, ընդհակառակը, հնարավորինս մանրակրկիտ լվացեք դրանք։

 

2․ Մուրաբայի համար պարտադիր է ընտրել ամբողջական, չվնասված և, հնարավորության դեպքում, նույնիսկ մի փոքր չհասունացած մրգեր. միակ բացառությունը սալորն ու կեռասն են, դրանք պետք է բացարձակապես հասուն լինեն։ Կոմպոտի մեջ դրեք ամենահասած մրգերն ու հատապտուղները. դրա համար հարմար են նույնիսկ գերհասունացած պտուղները:

 

3. Ստերիլիզացրեք ձեր բանկաները: Սա այնքան էլ դժվար չէ, բայց այն զգալիորեն երաշխավորում է արտադրանքի անվտանգությունը, որի վրա այդքան ջանք է ներդրվել: Մի հավատացեք միկրոալիքային վառարանում ստերիլիզացմանը, այս ամենը անհեթեթություն է «ցուցադրման համար»: Դա արեք այնպես, ինչպես պետք է `ջրային բաղնիքում:

 

4. Որպեսզի մուրաբայի մեջ հատապտուղները պահպանեն իրենց բնական ձևն ու բույրը, լվացված և կեղևավորված հատապտուղների վրա 3-4 ժամ լցնել տաք օշարակ, ապա սկսել եփել։

 

5. Հատապտուղներն ու մրգերը խիտ կեղևով ծակեք, օրինակ՝ փշահաղարջն ու սալորը շամփուրով կամ դագանակով, ապա եփելու ժամանակ օշարակն ավելի լավ կներծծվի։

 

6. Եթե ինչ-ինչ պատճառներով ջեմը դեռ չի թանձրացել, դրան ավելացրեք մի քիչ կիտրոնի հյութ կամ խնձորի սոուս։

 

7. Շաքարավազից խուսափելու համար մուրաբայի մեջ ավելացրեք կիտրոնի հյութ կամ նոսրացված կիտրոնաթթու 1 ճ/գ հարաբերակցությամբ՝ 1 կգ մրգերի կամ հատապտուղների համար, կամ մի փոքր ավելի քիչ, կախված նրանից, թե որքան թթու են օգտագործվում մրգերը կամ հատապտուղները: Եվ մի՛ եփեք ջեմը:



Փշատերև մուրաբան գրիպը կանխելու լավագույն միջոցն է․ Ահա բաղադրատոմսը

Այս մուրաբան հարուստ է ոչ միայն վիտամին C-ով, որը գրիպի դեմ պայքարի հիմնական վիտամինով, այլ նաև հանքանյութերի համալիրով, որոնք ամրացնում են մեր իմունիտետը։

Ձեր ուշադրությանն եմ ներկայացնում առողջության համար շատ օգտակար և մատչելի բաղադրատոմս։ Մրսածության և գրիպի կանխարգելման համար նախատեսված փշատերև մուրաբան շատ համեղ է։

1 բաժակ մանրացված սոճի՝ նախապես լվացված, խառնել շաղախի մեջ տրորված կես բաժակ մասուրի հետ։

 


Խառնուրդը լցնել 1,5 լիտր եռման ջրի մեջ և թողնել եփվի 12 ժամ։
Թուրմը քամել, վրան ավելացնել 700 գ շաքարավազ կամ 500 գ մեղր, դնել կրակի վրա, եռացնել և ավելացնել երկու կիտրոնի հյութը։

Կրակն իջեցրեք նվազագույնի և եփեք մինչև մուրաբան թանձրանա:

Եթե ​​սեզոնային մրսածության և գրիպի համաճարակների ժամանակ ամեն օր ուտեք 1-2 թեյի գդալ այս մուրաբայից, ապա այս բոլոր խնդիրներից կարելի է խուսափել։



Ծիրանի մուրաբայի պատրաստման ամենահամեղ և ճիշտ ձևը

Այժմ ձեզ կներկայացնենք, թե ինչպես պատրաստեք ծիրանով  ջեմը։

Բաղադրիչներ՝

Ծիրանն 2 կգ․, շաքարավազն 1,5 կգ․, կիտրոնն 0,5 հ․։

Պատրաստումը՝

Ծիրանն լվացեք, տեսակավորեք, հեռացրեք փտած պտուղներն, որից հետո չորացնել։ Պտուղներն կիսել հավասարաչափ, հանել սերմերը, ծիրանի կեսը։Ծիրանն շաղ տվեք շաքարավազով, թողել 2-3 ժամ, որ պտուղներն հյութն արձակեն։ Այժմ առանձին դրեք հանգստանա։ Հենց ջեմն կեռա, կրակն իջեցնել, եփեք 25 րոպեով՝ հեռացրեք փրփուրն։ Շաքարավազի միջոցով ցողված ծիրանի միջուկներն հանեք կորիզներից և ամբողջապես ուղարկել  տարրայի մեջ։

 

 

Ավելացրեք կես կիտրոնի հյութն, խառնեք և եփեք կրկին 2 ժամով։ Բավական հաճախ խառնեք ծիրանի միջուկով մուրաբան։

Հաջորդիվ, ջեմն կարելի է մանրացնել մաղով կամ թողել էնպես, ինչպես կա:  

 

Ջեմն լցոնել ստերիլիզացված բանկաների մեջն։  

Կախված մրգի հյութեղությունից և եռման աստիճանից՝ հարկավոր է ստանաք մոտ 4 լիտր տարողությամբ համեղ, բուրավետ ջեմն։ Դրա հոտն Ձեզ կհիշեցնի հայտնի նուշի լիկյորը։ Համոզվեք, նոր փորձեք:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը