Ժամանակ առ ժամանակ մեզ անհրաժեշտ է օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները և հեշտացնել կենսական օրգանների աշխատանքը
Երիկամները մեր մարմնի հիմնական օրգաններից են: Մարդն առանց այս մասերի չի կարող ապրել։ Այո, մենք կարող ենք ապրել մեկ երիկամով, բայց սա շատ բարդ և ցավոտ գործընթաց է։
Այնուամենայնիվ, երիկամները կատարում են մեր մարմնի համակարգի ամենակարևոր գործառույթներից մի քանիսը: Նրանք զտում և մաքրում են արյունը։
Սակայն այսօրվա արագ տեմպերով ապրելակերպով մենք օգտագործում ենք շատ անառողջ սնունդ և խմիչքներ, որոնք վատացնում են մեր երիկամների աշխատանքը:
Պահանջվող բաղադրիչները.
- 6 բաժակ ջուր
- մաղադանոս
- կիտրոնի հյութ
- 2 թեյի գդալ մեղր
Այսպիսով, առաջին բանը, որ պետք է անեք, մաղադանոսի տերևները լավ լվանալ և մանր կտրատել։
Հիշեք, որ այս քայլը կարևոր է ձեր պատրաստած յուրաքանչյուր խմիչքի կամ բուժիչ բաղադրատոմսի համար:
Այսպիսով վստահ կլինեք, որ տոքսիններից կամ այլ վնասակար բաղադրիչներից ոչ մեկը չի մնա սննդի վրա։
Այժմ վերցրեք մի փոքր միջին չափի կաթսա և ջուր լցրեք դրա մեջ։ Այնուհետև ջուրը եռացրեք և ավելացրեք մաղադանոս։
10 րոպե հետո քամել հեղուկը և թողնել, որ սառչի։ Այնուհետեւ հեղուկի մեջ ավելացնել մեղրն ու կիտրոնի հյութը եւ ըմպելիքը պատրաստ է։Այս ըմպելիքը կանխարգելում է երիկամների հետ կապված ցանկացած հիվանդություն։ Բայց եթե դուք արդեն տառապում եք երիկամների որոշ հիվանդությամբ, այս թեյն օգտագործելուց առաջ խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ: Նա ձեզ լավագույն խորհուրդը կտա այն խնդրի դեպքում:
Դանդելիոնը բուժում է քաղցկեղը, հեպատիտը, լյարդը, երիկամները, ստամոքսը. Ահա թե ինչպես օգտագործել այն
Հավաքեք 400 դեղին դանդելիոնի ծաղիկ և լցրեք 3 լիտր ջուր։ Այնուհետև 4 նարինջը և 4 կիտրոնը կտրատել և ավելացնել զանգվածի մեջ։ Խառնուրդը թողեք 24 ժամ։
24 ժամ հետո զանգվածը քամել և հեղուկը լցնել կաթսայի մեջ։ Ավելացնել 2 բաժակ շաքարավազ և եփել 20-30 րոպե։
Լցնել օշարակը ստերիլիզացված բանկաների մեջ: Օգտագործեք այս խատուտիկի օշարակը մրսածության, հազի և բրոնխիտի բուժման համար:
Մեկ այլ տարբերակ է դանդելիոնի թեյը: Ընդամենը պետք է եռման ջուր լցնել մի քանի խատուտիկի ծաղիկների վրա և եփել 10-15 րոպե մարմանդ կրակի վրա: Այնուհետև քամեք հեղուկը և վայելեք ձեր թեյը: Դուք կարող եք նաև մի քիչ մեղր ավելացնել՝ այս թեյի բուժիչ հատկություններն ավելի ուժեղացնելու համար:
Դանդելիոնը վաղուց օգտագործվել և գնահատվել է իր բուժիչ հատկությունների համար: Այսօր ժամանակակից բժշկությունը հաստատում է նրա առողջական առավելությունները և ենթադրում է, որ այն կարող է նույնիսկ բուժել քաղցկեղը։
Դանդելիոնն այս նպատակով օգտագործելու համար պետք է ապահովել, որ այն ամբողջությամբ չորանա։ Դա անելու համար հարկավոր է կեղևազրկել և արմատը կտրատել նույն չափի փոքր կտորներով:
Այնուհետև կտորները տարածեք մաքուր մակերեսի վրա՝ մութ տեղում՝ մեծ օդի շրջանառությամբ 3-4 օր կամ մինչև մատների տակ փխրուն դառնան։ Չորացնելուց հետո դրանք դնել տարայի մեջ և պահել մութ ու զով տեղում։
Այսպիսով, խտուտիկի արմատը կարելի է մեկ տարի պահել տարայի մեջ՝ չկորցնելով իր հզոր բուժիչ հատկությունները։
Վերցրեք չոր խտուտիկի արմատ, կտրատեք այն և անցկացրեք մսաղացով: Խառնուրդը պահեք տարայի մեջ և թողեք մի քանի օր մնա։ Դրանից հետո կարելի է խտուտիկով թեյ պատրաստել՝ խառնուրդից կես թեյի գդալ ավելացնելով մեկ բաժակ տաք ջրի մեջ։
Մեկ այլ տարբերակ է խառնել 60 գ խատուտիկի թարմ արմատը և 30 գ չորացած դանդելիոնի արմատը: Այս խառնուրդը լցնել 500 մլ ջրով և մի պտղունց աղով կաթսայի մեջ։ Խառնուրդը բերեք եռման աստիճանի, փակեք կաթսան և եփեք մոտ 20 րոպե։ Քամեք հեղուկը և խմեք օրական երեք բաժակ։
Սրանք ընդամենը մի քանի եղանակներ են, որոնցով կարող եք օգտագործել դանդելիոնը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։