Ընկույզի անհավանական առավելությունները. Ես նոր եմ իմանում այս մասին
Ընկույզը պարունակում է մեծ քանակությամբ բոր, որն անհրաժեշտ է ուղեղի, ոսկորների և աճառի աշխատանքը պահպանելու համար։
Բետա-սիտոստերոլի շնորհիվ այն նվազեցնում է աթերոսկլերոզի զարգացման ռիսկը, հատկապես կորոնար և ուղեղային զարկերակների:
Ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը (բայց օրական յոթից ոչ ավել) օգնում է նվազեցնել արյան գլյուկոզի մակարդակը, արյան ճնշումը, օգնում է ազատվել ավելորդ քաշից և նվազեցնում է շագանակագեղձի և կրծքագեղձի քաղցկեղի առաջացման վտանգը:
Տեսեք ինչ տեղի կունենա ձեր օրգանիզմի հետ, եթե օրական 2 հատ ընկույզ ուտեք
Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս սննդակարգում ներառել ընկույզ, սակայն հաճախ բաց են թողնում մեկ կարևոր կետ. Օրական անհրաժեշտ է ընկույզի խիստ չափված չափաբաժին, հակառակ դեպքում հնարավոր չէ խուսափել առողջական խնդիրներից։
Այս տեղեկատվությունը հատկապես կարևոր է մարսողական խնդիրներ ունեցող, ավելորդ քաշ ունեցող և ենթաստամոքսային գեղձի և լյարդի հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար:
Ընկույզը հարուստ է ճարպերով։ Ընկույզում պարունակվող ճարպերը չափազանց օգտակար են։ Բայց միայն չափավոր օգտագործման դեպքում։ Միշտ հիշեք՝ ընկույզը բարձր կալորիականությամբ մթերք է, ուստի անհրաժեշտ է այն ուտել փոքր չափաբաժիններով։
Ընկույզները հագեցված են սելենով Եթե դուք ուտում եք ընկույզի մեծ չափաբաժին, ապա սելենի չափաբաժինը կմտնի օրգանիզմ: Սելենի ավելցուկը կարող է առաջացնել մկանային ցավ, փխրուն եղունգներ և մաշկի բորբոքում: Երբեմն սելենը ալերգիա է առաջացնում:
Ընկույզը լյարդի համար ծանր սնունդ է, պետք է զգուշություն ցուցաբերել մինչև 12 տարեկան երեխաներին, ովքեր դեռ լիովին չեն ձևավորել լյարդը։ Պետք է ուտել օրը ոչ ավելին, քան մի բուռ, որը տեղավորվում է փոքրիկ ափի մեջ:
Ընկույզները օգտակար են մկանների աճի համար, հիանալի խթանիչ են ուղեղի համար, դրանց օգտագործումը լավ է ազդում մաշկի և մազերի վիճակի վրա։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։