Ընդամենը մի քանի րոպեում պատրաստեք այս թեթև և համեղ կարտոֆիլով աղցանը

Դիտումներ 273

Ընդամենը մի քանի րոպեում պատրաստեք այս թեթև և համեղ կարտոֆիլով աղցանը

Բաղադրամասեր․

  • Կարտոֆիլ
  • Թթու
  • Սոխ
  • Բուսական յուղ
  • Աղ
  • Կանաչիներ
  • Աղացած սև պղպեղ
  • Քացախ  (6%)

 

 



Նախ, կարտոֆիլը եփում ենք։ Քանի որ մենք այն կեփելու ենք կեղևով, այն պետք է մանրակրկիտ լվացվեն խոզանակով, որպեսզի հեռացվի ամբողջ կեղտը: Մաքուր կարտոֆիլը լցնել սառը ջրով և դնել վառարանի վրա։ Բարձր ջերմության վրա հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա կրակն իջեցնում ենք, կաթսան կափարիչով փակում ենք և եփում այնքան, մինչև կարտոֆիլը եփվի։

Մաքրել սոխը։ Աղցանի համար կարմիր սոխը կատարյալ է: Կարելի է նաև սովորական սոխ օգտագործել։ Կտրեք սոխը բարակ կես օղակների կամ քառորդ օղակների տեսքով: Տեղափոխել խորը, փոքր ամանի մեջ։



Սոխի վրա լցնել քացախ։ Օղակները պատառաքաղով կամ դանակով առանձնացրեք, որպեսզի ավելի լավ մարինացվեն։ Թողեք այսպես 15-20 րոպե։

Մաքրեք սառեցված կարտոֆիլը։ Կարտոֆիլը կտրատել մեծ խորանարդի տեսքով, ուղարկել համապատասխան չափի աղցանամանի մեջ։

Վարունգները կտրտել բարակ շրջանակների կամ կիսաշրջանների տեսքով: Ավելացնել կարտոֆիլին։

Սոխից քամեք քացախը և թեթևակի սեղմեք օղակները։ Ուղարկեք բոլոր բաղադրիչներին աղցանի ամանի մեջ:

Լվացեք կանաչիները և չորացրեք: Մաղադանոսը մանր կտրատել և ավելացնել աղցանին։ Աղ և պղպեղ, ամեն ինչ ըստ ճաշակի:

Լցնել բուսական յուղ։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել և համտեսել։

Պատրաստի կարտոֆիլի աղցանը դնում ենք սառնարանում, որ մի քիչ համեմվի և մատուցում ենք։



Ամենաընթերցվածը