Ընդամենը մի քանի րոպեում պատրաստեք այս թեթև և համեղ կարտոֆիլով աղցանը
Բաղադրամասեր․
- Կարտոֆիլ
- Թթու
- Սոխ
- Բուսական յուղ
- Աղ
- Կանաչիներ
- Աղացած սև պղպեղ
- Քացախ (6%)
Նախ, կարտոֆիլը եփում ենք։ Քանի որ մենք այն կեփելու ենք կեղևով, այն պետք է մանրակրկիտ լվացվեն խոզանակով, որպեսզի հեռացվի ամբողջ կեղտը: Մաքուր կարտոֆիլը լցնել սառը ջրով և դնել վառարանի վրա։ Բարձր ջերմության վրա հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա կրակն իջեցնում ենք, կաթսան կափարիչով փակում ենք և եփում այնքան, մինչև կարտոֆիլը եփվի։
Մաքրել սոխը։ Աղցանի համար կարմիր սոխը կատարյալ է: Կարելի է նաև սովորական սոխ օգտագործել։ Կտրեք սոխը բարակ կես օղակների կամ քառորդ օղակների տեսքով: Տեղափոխել խորը, փոքր ամանի մեջ։
Սոխի վրա լցնել քացախ։ Օղակները պատառաքաղով կամ դանակով առանձնացրեք, որպեսզի ավելի լավ մարինացվեն։ Թողեք այսպես 15-20 րոպե։
Մաքրեք սառեցված կարտոֆիլը։ Կարտոֆիլը կտրատել մեծ խորանարդի տեսքով, ուղարկել համապատասխան չափի աղցանամանի մեջ։
Վարունգները կտրտել բարակ շրջանակների կամ կիսաշրջանների տեսքով: Ավելացնել կարտոֆիլին։
Սոխից քամեք քացախը և թեթևակի սեղմեք օղակները։ Ուղարկեք բոլոր բաղադրիչներին աղցանի ամանի մեջ:
Լվացեք կանաչիները և չորացրեք: Մաղադանոսը մանր կտրատել և ավելացնել աղցանին։ Աղ և պղպեղ, ամեն ինչ ըստ ճաշակի:
Լցնել բուսական յուղ։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել և համտեսել։
Պատրաստի կարտոֆիլի աղցանը դնում ենք սառնարանում, որ մի քիչ համեմվի և մատուցում ենք։