Ընդամենը մի քանի մթերքով պատրաստվող շատ արագ և համեղ նախաճաշի բաղադրատոմս
Բաղադրամասեր․
- Ձու 1 հատ
- Փափուկ կաթնաշոռ 200 գ
- Ցորենի ալյուր 30 գ
- Շաքարավազ
- Աղ
Լայն ամանի մեջ լցնել կաթնաշոռը, ավելացնել ձուն, շաքարավազն ու ալյուրը և պատառաքաղով խառնել մինչև հարթ զանգված լինի։ Եթե զանգվածը շատ կպչուն է, ավելացրեք ալյուրը, բայց ոչ ավելի, քան կես ճաշի գդալ։ Սեղանին մի քիչ ալյուր ցանել և շարել կաթնաշոռի զանգվածը։ Բաժանել երկու հավասար մասերի և յուրաքանչյուրից փաթաթել նույն հաստության ձողաձև խմորներ։
Սուր դանակով խմորները կտրատել փոքր հավասար կտորների։ Ցանկության դեպքում կարող եք մի փոքր հարթեցնել յուրաքանչյուր կտորը և տալ կլորացված ձև: Փոքր կաթսայում ջուրը եռացրեք։ Պելմենը մեկ առ մեկ նրբորեն գցեք եռացող ջրի մեջ։ Եփել՝ թեթևակի, մինչև բոլոր պելմենները լողան դեպի վերև, նաև ևս մեկ րոպե: Պատրաստի պելմենին թավայի միջից դնել ափսեների վրա և լցնել մուրաբայի վրա, օրինակ՝ ծիրանի: Դրանք կարելի է մատուցել տաք կամ տաք վիճակում։