Ընդամենը մեկ թեյի գդալը կվերացնի արյունահոսությունը ՝ թե ներքին, թե արտաքին

Դիտումներ 425

Ընդամենը մեկ թեյի գդալը կվերացնի արյունահոսությունը ՝ թե ներքին, թե արտաքին

Հայտնի է, որ Հիպոկրատը բուժել է կտրած-ծակած վերքերը այս ջրային թուրմով։ Վերքի վրա քսել են մաքուր (բամբակե) կտոր, որը նախապես խոնավացրել են նռան պտղի չոր կեղևի ջրային թուրմի մեջ։ Այս կտորը մշտապես խոնավ էր պահվում, մինչև վերքը լավացավ։

Նռան կեղևը վիտամին C-ի ամենահարուստ աղբյուրներից մեկն է: Այն հարմար է բոլոր տեսակի արյունահոսությունների և թութքի սրացումների դադարեցման համար։

Փոշին խառնում են ջրի հետ եւ հազալու ժամանակ այս բաղադրությամբ լվանում կոկորդը։ Նաև հազալու ժամանակ կարելի է հիմալայան վարդագույն աղով հաբեր պատրաստել։ 8 մասի մանրացված նռան կեղևների համար վերցրեք 1 բաժին աղ։ Ավելացրեք այնքան ջուր, որպեսզի ստացվի թանձր մածուկ: 

Ընդունեք դրանք մեկ առ մեկ օրը 3 անգամ (պետք է լուծեք ձեր բերանում):Երբ երեխան հազում է, կարող եք թույլ տալ, որ երեխան բերանի մեջ պահի սովորական չորացած կեղևը: Նռան կեղևի մզվածքն օգտագործվում է մազաթափության դեմ պայքարելու և թեփը կանխելու համար։

Մանրացված կեղևը վարդաջրի հետ համատեղ լավ է դիմակայում ակնեին և պզուկներին, երիտասարդացնում է օրգանիզմը։ Եթե ​​անանուխի, կոճապղպեղի, չաման և կանաչ թեյի տերևները հավասար համամասնությամբ ավելացնեք նռան կեղևի փոշու մեջ, եփեք եռացող ջրով, ապա կստանաք բուժիչ թեյ ստամոքս-աղիքային համակարգի խնդիրների համար:

 



Ինչպես պատրաստել նռան փոշի

Հեռացրեք նռան կեղևի ներքին սպիտակ մասը՝ դա դառը է և հարմար չէ։ Բայց մի շտապեք այն դեն նետել։ Կեղևները չորացրեք արևի տակ կամ բանջարեղենի և մրգերի համար նախատեսված հատուկ չորանոցում։



Մանրացրեք մսաղացով: Տեղադրել լույսից պաշտպանված տարայի մեջ (օրինակ՝ մուգ ապակե շշեր) և դնել զով տեղում։

Այս տնական փոշին բետա-կարոտինի, կալիումի, ֆոսֆորի և կալցիումի հիանալի աղբյուր է։ Այն նաև պարունակում է 16,5% պոլիֆենոլներ և 5,35% հանքանյութեր։ 

Հիմա վերադառնանք նռան կեղևների ներսին՝ ներսից կեղևին ամրացված սպիտակ թաղանթներին։ Հնդիկ բժիշկներն օգտագործում են այս միջոցը մրսածության բուժման համար։ Դուք կարող եք պարզապես ուտել դրանք, կամ կարող եք չորացնել և ավելացնել թեյի մեջ, երբ հազում եք և ջերմություն ունեք:

 



Ամենաընթերցվածը